SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Belediyesi'nin ''Evladiyelik'' Kararı ve Ankara

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, 14 hatta 20 otobüs çalıştırma hakkının "belediyeye gelir sağlama" gerekçesiyle 49 yıllığına kiraya verilmesi çözümü, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, "deneyenlerin" vazgeçtiği bir uygulama oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "yeşil otobüs" adı altında hizmete sokulan "özel halk otobüslerinin" 10 yıllık kira süresinin bu yıl dolacağını ve "kesinlikle yenilemeyi" düşünmediklerini, "özel halk otobüsü işletmeciliği" konusunda halktan ciddi şikayetler aldıklarını söyledi.

MALATYA BELEDİYESİNİN UMUDU..
Malatya Belediyesi, "belediyeye gelir" sağlama ve belediye bünyesindeki MOTAŞ Şirketi tarafından halen işletilen belediye otobüslerinin zarar etmesi gerekçeleriyle, 14 hatta 20 otobüs işletme hakkının kiraya verilmesini gündeme getirmişti.

İlk etapta 20 yıllığına kira gündemdeyken, Belediye Meclisi'nin son toplantısında, bu kira süresi 49 yıla çıkarılmış, bu duruma meclisteki muhalefet partilerinin yanı sıra, AKP'li bazı üyeler de karşı çıkmışlardı. Ancak, 49 yıllığına hat kiralama işi AKP'li üyelerin oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Malatya Belediyesi'nin Cemal Akın başkanlığındaki yeni yönetimine "kar eden" birim olarak devredildiği, Akın döneminde "çok ciddi ölçüde zarar ettiği" öne sürülen, ancak buna ilişkin eleştirilere karşın, kıyaslamalı rakamları açıklanmayan belediye otobüs işletmeciliğinin "iyileştirilmesi"ne yönelik çözüm olarak, hatların "kısmen özelleştirilmesi girişimi" öne çıkarılmaya çalışılıyor.

ANKARA BELEDİYESİ VAZGEÇİYOR..
Malatya Belediye yönetiminin, kendi bünyesindeki şirketlerden biri olan MOTAŞ'ın "zararının" nedenlerini araştırması gerekirken, sadece "zarar ettiği" gerekçesine sığınarak yapmayı planladığı, geçmişte de Malatya'da denenip başarılı olmadığı görülen kiralama işlemi, bu uygulamayı yapan büyükşehir belediyelerinin de tartıştığı bir konu oldu.

Ankara'da geçtiğimiz Pazartesi günü, aşırı hız yapan bir "özel halk otobüsü"nün, Dışışleri Mensuplarını taşıyan servis minibüsüne çarparak 9 kişinin ölümüne yolaçmasının ardından, bu otobüslerin durumunu değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "özel otobüs uygulaması"ndan vazgeçileceğini söyledi.

Gökçek, "özel halk otobüsleri" ile ilgili 10 yıllık kiralama süresinin 2006 ve bazılarının 2007'de son bulacağını, kesinlikle sözleşmelerin yenilenmeyeceğini ve "başarısız olan, şikayetlere yolaçan" bu uygulamadan vazgeçileceğini bildirdi.

İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirlerde de, aynı konunun belediyelerce gözden geçirilmekte olduğu belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız