SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bir Bütündür.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:52
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İnönü Üniversitesi'nde Ahilik Pilavı etkinliği düzenlendi. 
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim ve yargı mensuplarının yanı sıra, Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Ayas, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, MEV Şube Başkanı Necdet Narin, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf odaları başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı. 
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitede böyle bir topluluğa ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, bu gece için üniversitenin halk oyunları ekibinin ilk kez Malatya oyunları ile sahne alacağını söyledi. Çelik, göreve başladığı zaman, üniversite halk oyunları ekibinin Adıyaman ve Karadeniz oyunları ile yarışmaları katıldığını öğrendiğinde çok şaşırdığını, ancak daha sonra yaptırdığı araştırma ile Malatya yöresine ait oyunların halk oyunları ekibine öğretildiğini ifade etti. 
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, böyle bir organizasyona katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Amacımız birlik ve beraberlik içinde olmak, beraber oturmak, beraber gülmek. bir nebzede olsa Malatya'nın meseleleri birlikte tartışmak. Malatya bir bütündür. biz herkesi Malatyalı olarak görüyor ve kabul ediyoruz" derken, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'da, "Biz bu tabloyu Malatya olarak özlemiştik. Bu tabloyu yaşamış olmamız bizi son derece mutlu etmiştir. Bundan böyle şehrimizde seçilmişlerin ve atanmışların hep bu birliktelik içinde olmalarını ben yürekten temenni ediyorum" diye konuştu. 
 
Gece de misafirlere Akçadağ'ın meşhur etli pilavı ile kuru fasulye ikramı yapılırken, yerel sanatçılar sahne aldı. Gece 19.00'da İnönü üniversitesi Halk Oyunları ekibi Malatya yöresinin oyunlarını oynadı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız