SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Bir Gecede Aldı'

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi 6. dönem öğrencileri, diplomalarını alarak doktor oldular.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan KSÜ Rektörü Baytorun, Tıp Fakültelerinin önemine değindi. Üniversite olarak 30 milyon TL'lik yatırım bütçesinin 16,5 milyon TL'sini Tıp Fakültesine ayırdıklarını belirten Baytorun, geriye kalan 13,5 milyon TL'nin ise diğer tüm fakülte ve Meslek Yüksek Okulları'na ayrıldığını kaydetti.

Bu rakamların Tıp Fakültesine gösterilen değeri ortaya koyduğunu vurgulayan Baytorun, ancak kadro sıkıntısı yaşadıklarını ve kendileri dışındaki ilgililerin bu konuya ilgi göstermediklerini öne sürdü.

Baytorun, eksiklerinin giderilmesi için çaba sarfettiklerini belirterek, “Biz Tıp Fakültemize kadro alabilmek için gece yarılarına kadar milletvekillerimizle telefonla görüştük girişimlerde bulunduk. Ancak Malatya'ya bir gecede kadro verildi ve maalesef biz alamadık. Öncelikli olarak Kahramanmaraş halkımızın üniversitemize sahip çıkması lazım. 1992'de kurulan üniversitelerde tıp fakültelerinde 250 kadroya ulaşılırken, biz 82'de kaldık. Evet burada bir eksiklikler vardır, ancak bu eksiklikler sadece bize mal edilmemeli, herkes tarafından paylaşılmalıdır. Şunu da buradan sevinçle açıklayayım. YÖK Başkanımız üniversiteye ziyaretimizde kadro sözü verdi. Yakın zamanda fakültemizdeki kadro açığı giderilecek. Biraz önce genç arkadaşımız Kahramanmaraş'ın sadece dondurma ve havasını sevdiklerini ve alıştıklarını söyledi. Bence Kahramanmaraş halkını da sevmeliler onlara yakınlık göstermelilerdi. Çünkü bu kent halkı gerçekten çok sıcak kanlı ve sevgi dolu insanlar. Öğrencilerimize son tavsiyem ise şu olacak: Çocuklar, paylaşıldıkça artan tek şey sevgidir. Sizde hastalarınıza sevgiyle yaklaşın. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum" dedi.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale, ise tıp fakültelerinin üniversitelerin 'cümle kapısı' olduğunu söyledi. Kale; "Üniversitelerin halka açılan kapısı tıp fakülteleridir, yani cümle kapılarıdır. Bu kapıların da çok ihtişamlı olması gerekir. Evet zorluklar içerisinde arkadaşlarımız, öğretim görevlilerimiz çalışıyor. Ancak mesleklerine olan aşkları nedeniyle bu zorlukları aştılar ve bu gençleri yetiştirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Genç doktorlar, kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Bundan sonraki yaşantınızın da, üzerinizde giyeceğiniz önlüğünüz kadar ak olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

6. dönem mezun olan arkadaşları adına konuşan Dr. Ahmet Ferit Dalgacı, ise kendilerini okutarak bu yaşa getiren ailelerine teşekkür etti. Çocukluğundan bu yana doktor olmak istediğini söyleyen Dalgacı; "Şimdi de iyi ki doktor olmuşum diyorum. Bundan sonraki hayatımızda da en değerli varlık olan insanların sağlığı için çalışacağız ve cumhuriyet gençleri olarak vatanımıza, milletimize faydalı bireyler olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş Belediyesi Müzik topluluğu tarafından konuklara müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra öğrencilere, öğretim görevlileri tarafından diplomaları verilirken, dönem birincisi Ahmet Ferit Dalgacı, yaş kütüğüne isim plaketini çaktı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale eşliğinde Hipokrat yemini eden doktorlar, daha sonra kep fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız