SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bir Üstadı Uğurladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:18
Malatya Bir Üstadı Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın yetiştirdiği yaylı tanbur üstadı Hacı Bayram Özbay 89 yaşında vefat etti. Özbay, dün Malatya şehir mezarlığında toprağa verildi. 

Ziraat Yüksek Mühendisi olan ve 1970 ve 80’li yıllarda Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yapan  Özbay, ziraatçiliğinin yanı sıra sadece bir müzisyen değil, aynı zamanda tanbur ve ud yapımcısıydı da. 

Türk tanbur virtüözü ve besteci Ercüment Batanay’ın (1927-2004) kullandığı tanburu yapan isim de olan Hacı Bayram Özbay, son zamanlara kadar enstrüman yapım çalışmalarına devam ettiriyordu. 

Hacı Bayram Özbay, İnönü Üniversitesi'nde görevli Mühendis- Ressam Teoman Özbay’ın da babasıydı.

Tunçyıldırım: Malatya İçin Büyük Kayıp 

Malatya Musiki Cemiyeti’nin çalışmalarına aktif olarak katılan tanbur üstadı Hacı Bayram Özbay’ın vefatı konusunda konuşan Malatya Musiki Cemiyeti Başkanı Mehmet Tunçyıldırım, “Hacı Bayram Özbay Malatya’nın musiki kültürüne değer katan bir isimdi. Gerçek bir müzisyen ve enstrüman yapım ustasıydı. Malatya için, cemiyetimiz için büyük bir kayıptır. Merhum’a Allah’dan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. 

TAZİYE YERİ: Sinema Caddesi, Turfanda Apartmanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız