SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Birkaç İl İçerisinde.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:28:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, katıldığı bir televizyon programında 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirerek bundan sonraki süreç hakkında düşüncelerini paylaştı.

AKP’nin bugüne kadar 13 yıllık siyasi hayatı boyunca her türlü engelle karşılaştığını ancak her seferinde  ‘’milli irade’’ dediğine vurgu yapan Tüfenkci, “Herkesin görmesi gerekir ki AK Parti bu seçimin galibidir ve birincisidir” diyerek sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: 

“Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalı, herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. Her bölgede olan, her vilayette olan, her vatandaşla kucaklaşabilen yegane parti, AK Parti'dir. 7 Haziran seçim sonuçları doğru okunduğu zaman da bunu göreceksiniz. AK Parti 76 ilde milletvekili çıkardı, 56 ilde birinci oldu. Yine 6 bölgede birinci olan parti, AK Parti'dir.  Bu siyasi tablodan kesinlikle istikrarımıza zarar gelmemesi, 13 yıllık Türkiye kazanımlarının herhangi bir zarar görmemesi için her türlü tedbiri alacağız. 

13 yılda zorlu sınavlardan, zorlu süreçlerden geçmiş AK Parti kadroları, bu ülkede istikrara, huzura zarar verilmesine asla izin vermeyecektir. Çünkü bu milletin geleceğinin teminatı, AK Parti'dir. Bu neticelerden hareketle herhangi bir çevre kriz senaryoları üzerine yatırım yapmaya kalkarsa bilsin ki AK Parti karşılarına dikilecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. 

Ben buradan tüm hemşerilerime, tüm kardeşlerime sesleniyorum; huzurunuzdan, geleceğe güvenle bakmaktan asla geri adım atmayın, asla karamsarlığa kapılmayın. Çünkü milletin omurgası AK Parti görevinin başındadır, milletinin, 76 milyon kardeşinin yanındadır. 

Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde yaşanan ‘’sessiz devrim’’ ile özgürlükçü, demokratik günlere geldi. Bunu korumaya kararlı olduğumuzu belirtmek isterim. Diğer partilerin de çatışmacı bir anlayış yerine sorumlu ve yapıcı bir tavır göstermesi gerekir. Biz, her türlü düşünceye açığız, her türlü fikri konuşmaya açığız ama bir şeye kapalıyız, artık Türkiye’de bir daha darbe ve vesayet kültürü asla olmayacak. Hiçbir güç milli iradenin üstünde egemenlik kurumayacak, hiçbir lobi, çevre Türkiye’nin kaderini belirlemeye kalkamayacak. 

AK Parti, 12 yıllık iktidarı döneminde bütün bunları icraatıyla ortaya koydu. Bundan sonra da her şekliyle bilinsin ki her haliyle bilinsin ki AK Parti millet için en doğru olanı yapmaya kararlıdır, bu kararlılığı ebediyen sürecektir. Çünkü biz diyoruz k; kaderimiz bu milletin kaderi ile birdir.’’

‘’SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNDÜLER’’

AKP’nin kavgacı bir görüntü vermeyeceğini ve koalisyon için tüm partilerle görüşeceğinin altını çizen Tüfenkci, ‘’Muhalefet partilerinin şuan ki fotoğrafının özeti şaşkınlıktır. Tabiri caizse sudan çıkmış balık gibi şaşkın haldeler. Bugüne kadar iktidarda yer alabilmenin hayalini bile kuramayan muhalefet, 7 Haziran sonrası çıkan sonuç ile politik şaşkınlık yaşıyorlar. Çünkü bunlar bugüne kadar hiçbir zaman bu millete hizmet etmek için siyaset yapmadılar. Tek siyasal duruşları AK Parti karşıtı olmaktı. Bu kadar sığ ve üretmekten uzak bir siyasal duruş ile karşı karşıyaydık. AK Parti olarak bir yandan vesayet sistemini tasfiye etmekle uğraşırken bir yandan da bu kafa tasçı zihniyetle mücadele ettik. 

Bugün ise seçim kampanyası boyunca sorumsuzca vaatlerde bulunan muhalefet partileri 7 Haziran seçim sonuçları ile zor günler yaşıyorlar. Seçim meydanlarında ciddiyetten ve mantıktan uzak söylemlerde bulunan muhalefet liderleri bugün ‘’iktidarı biz kurarsak bu sözlerimizi nasıl tutacağız’’ diye zor günler yaşıyor. 

Dikkat edin, AK Parti 13 yıllık siyasi hayatı boyunca hiçbir zaman popülist siyaset yapmadı. Hiçbir zaman yapamayacağı söz vermedi, verdiği her sözü de yerine getirdi. Devlet yönetme ciddiyeti bunu gerektirir. Ancak karşımızda siyaset yapanlar bu ciddiyetten uzaklar. 

Ben vatandaşlarımızın muhalefete şunu demelerini bekliyorum; miting meydanlarında adeta açık arttırma ile sundukları vaatleri bugün yerine getirmek istiyorlarsa ‘’buyurun hükümeti kurun’’ demelidir. Eğer söylemlerinden ciddiyseler, samimiyseler bu iradeyi göstermeliler. Ancak şuanda AK Parti dışında tüm siyasi partiler ülke menfaatinden ziyade kendi siyasi çıkarları ekseninde davrandıklarını da milletimizin görmesini bekliyoruz.”dedi. 

AKP Malatya teşkilatının da önemli bir sınav verdiğini belirten Tüfenkci, “Türkiye genelinde yaşanan düşüşe rağmen AK Parti Malatya teşkilatı meclise gönderdiği vekil sayısı bakımından birkaç il içerisinde yer alıyor. Malatya, Türkiye genelinde 81 il içerisinde 7. Büyükşehirler içerisinde ise 3. olması gurur duyduğumuz bir tablodur.”diye konuştu.

Mursi’ye verilen idam kararına da değine Milletvekili Tüfenkci, kararın insan onuruna ve vicdanına yapılmış bir hakaret olduğunu ifade etti. 

Batılı devletlerin ve Arap coğrafyasının demokrasi ve ahlak sınavında sınıfta kaldığını vurgulayan Tüfenkci, ‘’ Bugün Mursi’ye ve arkadaşlarına verilen idam kararı hepimizi derinden üzmüştür. Seçimle iş başına gelmiş, şiddetle hiçbir alakası olmayan, ülkesinin ve milletinin geleceği için mücadele eden bir liderin idam cezasına çarptırılması insanlık tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır. Türkiye’nin bu konuda göstermiş olduğu tepkiyi, verdiği mücadeleyi diğer bölge devletlerinin vermemesi utanmaları gereken bir durumdur. Bir Müslüman,  kim olursa olsun, mezhebi, dini, dili ne olursa olsun bir yerde zulüm varsa,  bir yerde katliam varsa buna dur demesini bilmelidir’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız