SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Birliğe Örnek Şehir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:10:04
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti bu süreci başlattı ve bugüne kadar getirdi. Allah'ın izniyle 7 Haziran'dan sonra güçlü bir şekilde yolumuza devam ettiğimiz taktirde, çözüm sürecini sonuçlandıracak yine AK Parti olacaktır" dedi. 

Ramada Otel'de Bingöllüler ve Muşlular ile bir araya gelen ve vatandaşları önce Türkçe sonrada Kürtçe selamlayan Yılmaz, Malatya'ya her geldiğinde huzur hissettiğini ve moralinin düzeldiğini ifade etti.

Malatya'nın üreten, çalışan ve kazanan bir şehir olduğunu ifade eden Yılmaz, Malatya'nın çeşitliliği birlik içinde yaşayan bir şehir olduğunu, değişik etnik grupların Malatya'da uyum içinde kardeşçe yaşadığı bir şehir olduğunu kaydetti.

Yılmaz, Malatya'nın çözüm süreci olduğunu belirterek, "Bütün ülkeye Malatya'daki bu birliği, beraberliği, kardeşliği bulduğu zaman inanın çok fazla bir sorunumuz kalmayacak. Malatya bu anlamda örnek bir şehir" dedi. 

"KİMLİKLERE SAYGILI OLACAĞIZ AMA KİMLİK SİYASETİ YAPMAYACAĞIZ"

AKP olarak inançların ve etnik kimliklerin insanların onuru ve şerefi olduğuna inandıklarını dile getiren Yılmaz, "Herkes bunlara saygı göstermek durumundadır. Kimliklere saygı göstereceğiz. Cenabı Allah'ın yarattığı özelliklere saygı göstereceğiz. Ama bir şeye dikkat edeceğiz, kimlik siyaseti yapmayacağız. Kimliklere saygılı olacağız ama kimlik siyaseti yapmayacağız. Etnik kimliğimizle, inancımızla iftihar edeceğiz ama etnik kimlik, mezhep siyaseti yapmayacağız. İnanın bunlar bize zarar veriyor" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, ırkçılığın bir bela olduğunu kaydederek, "Türkiye, Allah'ın izniyle bu çözüm sürecini sonuçlandıracak ve sadece Türkiye'ye huzur getirmeyecek, bütün Ortadoğu'ya huzur getirecek. Türkiye, gerçek anlamda örnek bir ülke olacak. İslam dünyasının bu belalardan kurtulması çok çok önemli. Irkçılık bir beladır. Bir virüs gibi toplumların içine girip, onları çökerten, onları bin bir türlü sıkıntıya düşüren bir hastalıktır. Bizim bundan uzak durmamız lazım" dedi. 

Eski Türkiye'nin geride kaldığını kaydeden Yılmaz, "Artık eski devlet tok. Biz buna 'Yeni Türkiye' diyoruz. Eski Türkiye geride kaldı. O yasakların Türkiye'si geride kaldı. Şimdi yeni bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye, özgürlüklerin Türkiye'si, yasakların Türkiye'si değil" diye konuştu. 

"ÇOK ENTERESAN BİR TABLO VAR"

Genel seçim öncesi çok enteresan bir tabloyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "7 Haziran seçimleri, hayati seçimlerdir. Çok enteresan bir tablo görüyoruz. CHP, MHP, HDP, paralel, üçgen ne arasanız hepsi bir araya gelmişler, 'AK Parti'yi nasıl bu güçten düşürürüz?, Milletin gücünü nasıl kırarız?' Bunun için uğraşıyorlar. Çok uyanık olmamız lazım. Son 12 yılda AK Parti çok önemli reformlar yaptı."

Yılmaz, ret, inkar ve asimilasyon politikalarını bitirdiklerini kaydederek, olağanüstü halleri, Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırdıklarını anımsattı. 

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ AK PARTİ BAŞLATTI"

Çözüm sürecini AKP'nin başlatıp, adını koyduğunu ifade eden Yılmaz, "Herkes kendi evladına isim koyar değil mi? Çözüm sürecinin ismini kim koydu? AK Parti koydu. AK Parti bu süreci başlattı ve bugüne kadar getirdi. Allah'ın izniyle 7 Haziran'dan sonra güçlü bir şekilde yolumuza devam ettiğimiz taktirde, çözüm sürecini sonuçlandıracak yine AK Parti olacaktır. Birileri, çözüm süreci gibi zor meseleleri ancak güçlü partilerin çözebileceğini çok iyi biliyorlar. Bu tür zor meseleler, küçük partilerin işi değil. Yüzde 5,10,20 oy alan partilerin altından kalkabileceği meseleler değil. Bu ağır meseleleri, güçlü partiler, siyasi iradesi kuvvetli partiler çözer. Çözüm sürecine engel olmak isteyenler bu nedenle AK Parti'ye saldırıyorlar. AK Parti'nin gücünü kırmaya çalışıyorlar. Milletimizin çok uyanık olması lazım. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyorsak, AK Parti'ye güç vermemiz lazım" şeklinde konuştu. 

Kritik bir eşiğe girdiklerini kaydeden Yılmaz, "Biz, biraz rehavete kapıldık. Biz, zannediyoruz ki, her zaman kendiliğinden bu işler devam edip, gider. Öyle değil. Genç arkadaşlarımız o eski Türkiye'yi hiç bilmiyorlar. Belli bir başın üzerindeki ağabeylerimizde biraz unuttular o eski günler. Biraz hatırlamamız lazım. Türkiye bugün kritik bir eşiğe gelmiş durumdadır. Bu hayati bir meseledir. Hepimizin 7 Haziran'da sandığın başına gitmemiz gerekiyor" dedi. 

Yılmaz, muhalefet partilerini sert bir dille eleştirerek, "AK Parti güçten düştüğü zaman CHP, MHP, HDP, bu üçü bir araya gelip, bu memleketi yönetebilir mi? CHP, MHP'den bir hayır gelir mi, bu memlekete?Kafamızı yastığa koyup, düşünmemiz lazım. Bir takım algı operasyonlarına, reklama , şuna buna bakmamalıyız, kendi hayatımıza ve değerlerimize bakmalıyız" diye konuştu.   

"MALATYA, TÜRKİYE FOTOĞRAFINI OLUŞTURUYOR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya'ya kattıkları değerden dolayı Muş ve Bingöllülere teşekkür etti. 

Malatya'nın ciddi anlamda bir mozaik olduğunu kaydeden Çalık, Doğu'nun ve Güneydoğu'nun bütün renklerinin Malatya'da olduğunu belirtti. 

Çalık, Malatya'nın Türkiye fotoğrafını oluşturduğunu kaydederek, Türkiye fotoğrafında Muş ve Bingöllü vatandaşların büyük değer kattığını ifade etti.

Çalık, yıkım ekibi olan MHP, CHP, HDP, PKK, DHKP-C ve paralel yapının karşısında milletin duracağını ifade etti. 

"DİYANET TEŞKİLATIMIZA SAYGISIZLIKTIR"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, otel çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yılmaz, bir basın mensubunun 'Diyanet İşleri Başkanının makam aracı üzerinden muhalefetin yaptığı eleştirileri nasıl buluyorsunuz?' sorusuna, " Diyanet teşkilatımıza bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Politikasızlık ve vizyonsuzluğu örtmek için bir takım malzemeler geliştirme çabası olarak görüyorum. Gerçek anlamda politikası olan, vizyonu olan muhalefet böyle şeylere tenezzül etmez. Maalesef bunlar halkı yanıltmak için yapılan algı operasyonlarıdır. Gitsinler kendi binalarına baksınlar, kendi bindikleri araçlara baksınlar. Belediyelerindeki duruma baksınlar. Bunlar basit ve ucuz politikalardır. Üzücü olan tarafı şu; Diyanet gibi bütün topluma hizmet sunan kurumların siyasi malzeme konusu yapılmaması gerekir. Bunları yaptıkları içinde çok yadırgıyorum" cevabını verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız