SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bizi Bağrına Bastı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:39:31
A- A+ PAYLAŞ

Turan Emeksiz Lisesi 77 Mezunları Derneği, Türk Sineması’nın efsanevi filmi Hababam Sınıfı onuruna çiğ köfte partisi düzenledi.  Hababamın oyuncuları, Malatya’nın iki yıldır eşsiz misafirperverliği ile kendilerini bağrına bastığını belirterek bütün Malatya halkına teşekkür ettiler.

Geçtiğimiz yıl Hababam Sınıfı’nın Malatyalı oyuncusu Dilaver Gür’ün organizasyonuyla,  3. Film Festivali’nde Münir Özkul’a (Mahmut Hoca) Onur Ödülü vermek amacıyla 38 yıl aradan sonra Malatya’da toplanan Hababam Sınıfı, bu yıl da rol arkadaşları bir başka Malatyalı Merhum Sanatçı Kemal Sunal’ı anlatmak üzere ikinci kez Malatya’ya geldi.

Malatya Uluslararası Film Festivali nedeniyle bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılan Hababam’ın oyuncuları, Turan Emeksiz Lisesi 77 Mezunları Derneği’nin kendileri onuruna verdiği çiğköfte partisiyle Malatya’ya veda etti.

TEL 77’liler Başkanı Zeynel Abidin Bulucu’nun daveti üzerine derneğe gelen Dilaver Gür, Ahmet Arıman, Ercan Gezmiş, Gazenfer Şener, Tayfun Akalın, Mehmet Çatay, Tuncay Akça, Dinçay Çetindamar ve Ümit Doğru’dan oluşan Hababam oyuncuları, dernek üyeleriyle birlikte çiğköfte yiyip ardından Müzisyen Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Balkış’ın söylediği Malatya türküleriyle eğlendiler.

Hababam Sınıfı’nın Hayta İsmail’i Ahmet Arıman ise bir ara piyanonun başına geçerek filmin unutulmaz müziğini çaldı.

Bulucu: İkinci kez bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz

TEL 77’liler Dernek Başkanı Zeynel Abidin Bulucu, Hababam Sınıfı’nı ikinci kez aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kendilerinin de bir okul derneği olduğunu hatırlatan Bulucu, ‘Bize değer verip yanımıza kadar geldikleri için mutluyuz. Vakit darlığından çok fazla bir şey yapamadık. Keşke onları daha iyi ağırlayabilseydik. Ama Malatya’ya ne zaman gelirlerse başımızın üzerinde yerleri var’ dedi.

Dilaver Gür ise, Hababam Sınıfı’nın bu yıl Kemal Sunal’ı anlatmak üzere Malatya’ya geldiğini belirterek, “Geldikleri için, bizi kırmadıkları için, 4. Uluslar arası Film Festivali çerçevesinde bizlere güzellik ve renk kattıkları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hababam Sınıfı oyuncuları, aynı binada bulunan ve başkanlığını yine Turan Emeksiz Lisesi 77 mezunlarından Mehmet Kalkış'ın yaptığı Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD)'ni de ziyaret ettiler. MESD Başkanı Mehmet Balkış, konuşmasında, “Hababam Sınıfı oyuncularını Turan Emeksiz 77’liler Derneğinde görmekten mutlu olduk.  Bizi sizlerle buluşturan Dernek başkanımız Zeynel Abidin Bulucu’ya  çok teşekkür ediyorum.  Sizlere de Malatya’ya geldiğiniz için bizlerle bir arada olduğunuz için teşekkür ederiz.” dedi.

Hababam’dan Malatya’ya teşekkür

Dernek binasındaki çiğköfte partisinde Malatya’ya ilişkin duygularını dile getiren oyuncular Malatya’ya ve bütün Malatya halkına kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler. İşte Hababam Sınıfı ekibinin o mesajları:

Ahmet Arıman (Hayta İsmail):  Başkanım az önce keşke daha iyi ağırlayabilseydik dedi ama burası çok güzel. Malatya’da olmaktan çok mutluyuz. Kendisinin şahsında tüm Turan Emeksiz Derneği yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyorum.

Ümit Doğru: İkinci kez geldiğimiz Malatya’da yine büyük bir sevgi, büyük bir misafirperverlik, çok büyük alaka ile karşılandık. Bütün Malatyalılara çok teşekkür ediyoruz ve sizleri seviyoruz diyorum.

Dinçay Çetindamar: Hem Malatya’ya hem derneğe ikinci kez geliyoruz. Geçen yıl Kemal Sunal’ın doğum gününü de burada kutlamıştık. Bizi mest ettiniz. Bütün Malatyalılara teşekkür ediyoruz.

Tuncay Akça: Gelmeden önce kilomuzu tarttırsaydık iyi olacaktı ama artık gittiğimizde bunu yapacağız.  Uçağa sanırım ağırlık yapacağız. Sohbetleriyle, yemekleriyle, türküleriyle Malatya bize büyük misafirperverlik gösterdi.  Hepinize teşekkür ediyoruz.

Ercan Gezmiş: Geçen sene biz Malatya’nın tadını aldık. Bu sene doyamadık. İnşallah başka festivallerde de bir araya geliriz. Biz Hababam Sınıfı olarak Malatyalıları çok sevdik, Malatyalılar da bizi sevdi.

Gazanfer Şener: Bizde artık fahri Malatyalı olduk.  Malatya’da olmaktan dolayı mutluyuz. Başta Malatya halkı olmak üzere, Turan Emeksiz 77’liler Derneği ile, bize Malatya türküleri söyleyen Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

HABER-FOTO: Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız