SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bizim Sevdamız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili adayları, il merkezindeki mahallelerin yanı sıra ilçeler ve eski beldelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

AKP'nin seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"SARICIOĞLU VE HALFETTİN MAHALLELERİNDE..

AK Parti Malatya Milletvekilleri, Sarıcaoğlu ve Halfettin Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kübra Düğün Salonu'nda düzenlenen ortak toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, istikrardan yana olduklarını ifade ederek, 7 Haziran'da AK Parti'nin yeniden iktidar olacağını ve Malatya'da 6'da 6 yapacaklarını kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise, AK Parti hareketinin milletin hareketi olduğunu belirterek, "Bu yolda yürürken, icraat yapıyoruz. Bir düzlüğe çıkacağız, daha da güçleneceğiz. Engelleyen, işleri karıştıran kimsede olmayınca 1-2 sene içerisinde bütün işlerimizi halledeceğiz. Allah'ın izniyle bu hareketi hiç kimse durduramaz" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık'da, "Malatya benim, Malatya bizim sevdamız' ifadesini kullanarak, çok önemli yollar kat ettiklerini belirtti. Çalık, Malatya'da 6-0 istediklerini kaydederek, "Ben biliyorum ki, Halfettin ve Sarıcıoğlu'ndan aslanlar gibi 6-0 çıkar" dedi. 

TOPSÖĞÜT'TE..

AK Parti Milletvekili adayları, Taha Özhan, Mustafa Şahin ve Bülent Tüfenkçi seçim çalışmaları kapsamında Topsöğüt’te Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. AK Parti Milletvekili adayları, Topsöğütlülerin yoğun ilgisiyle karşılandı.Topsöğüt Mahalle Toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkçi, “Bizler eserlerimizle, hizmetlerimizle, yaptıklarımızla övünüyoruz. Birileri laf bizler iş, aş üretiyoruz. Türkiye’yi büyütme derdindeyiz. 7 Haziran’la birlikte yakalamış olduğumuz istikrarla Türkiye’yi daha da büyüteceğiz” dedi. Cesur olmak birilerinin, sermayenin yanında olmak değildir diyen Tüfenkçi, “Milletin, mazlumun, mahrumun, okul kapılarından döndürülen başörtülü bacımın, halkın yanında olmaktır” sözlerini kaydetti. 

"Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu diye bir adam var" diyerek söze başlayan Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan,  “Ana Muhalefet partisine bir kaset skandalıyla genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra ne olacağına karar vermeye çalışıyordu, hala karar veremedi. Önce birkaç hafta Baykal olmaya çalıştı o pek tutmadı, sonra Gandi olmayı denedi onu da millet anlamadı, sonra bir Ecevit olayım dedi o da pek tutmadı. Bunlar eski Türkiye’nin aktörleriydi. Recep Tayyip Erdoğan olmadı hayal bile edemedi, Ahmet Davutoğlu olmayı zaten düşünemiyor. Baktı ki yapacak bir şey yok Cem Uzan olmaya karar verdi ve orada bitirdi” diye konuştu. HDP’ye değinen Özhan, “ HDP’nin aynen Cem Uzan’ın partisi olan Genç Parti gibi bir proje partisi olduğunu ve barajın geçirilmeye çalışıldığını” belirtti. 

AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Şahin'de, “Bütün insanlarımıza soruyorum; Alevi’sine, Sünni’sine, Kürt’üne, Türkü’ne. Oy vermiş olduğunuz CHP’nin milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olmuş yazıklar olsun. Gitti Cumhuriyet gazetesinde, Peygamber efendimize karşı meydan okuyanlara destek çıkarak, gazeteyi ilk ziyaret eden bu anlayışın ürünü olan buranın milletvekili oldu. İkinci sıra milletvekili adayları ise, sevdiğimiz bir arkadaşımız. Ben muhafazakâr bir ailenin adayı olarak CHP’den adaylığımı koydum diyor,  peki senin CHP’den seçilme şansın var mı? Tabi ki de yok ve inşallah bu seçimlerde CHP ağzının payını alacak. Tıpkı 1977 ‘de rahmetli Hamido döneminde yaptığımız seçimin aynısını sizlerin destekleriyle bu seçimde de yapacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, "Sizden ricam sandığa gidelim, desteğimizi ortaya koyalım, bu şer ittifakına karşı dimdik, tek vücut şeklinde ayakta duralım" diyerek, 7 Haziran seçimlerinin her açıdan önemli bir seçim olduğunu kaydetti.  

PÜTÜRGE VE DOĞANYOL'DA..

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Doğanyol ve Pütürge İlçelerini ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan AK Parti heyeti, ilk olarak Doğanyol, daha sonrada Pütürge ilçesini ziyaret etti. İlçelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen adaylar, vatandaşların büyük ilgisini gördü. AK Parti heyeti ilk olarak Doğanyol İlçesi'ni ziyaret etti. Esnaf ziyareti sonrası ilçe meydanında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerin daha da iyisini yapabilmek adına yola çıktıklarını belirterek, "12 yıllık iktidarımız dönemini Recep Tayyip Erdoğan ile geldik, bugün de Ahmet Davutoğlu ile inşallah ikinci yarısını devam ettireceğiz" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, büyükşehir belediyesi olarak birçok hizmeti kendilerinin üstlendiğini ifade ederek, mahallelere yapılacak altyapı, gidecek su ve kanalizasyonun sorumlusunun Malatya Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.Bir yıllık süreçte altyapı ve idari yapılanmayı tamamladıklarını dile getiren Çakır, çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını söyledi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin'de, 13 yıldır ülkeyi idare ettiklerini belirterek, "Bizden öncede ülkeyi idare ediyorlardı. Gerçekten idaremi ediyorlardı, kendilerimi idare ediliyordu, onları sizlerin takdirine bırakıyoruz.  Birileri söylüyordu, onlarda adım atıyorlardı. Ama biz iktidara geldikten sonra artık bu ülkenin asli unsurları, milletimizin kendisi söz sahibi olmaya başladı" diye konuştu. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, ikinci yarı dedikleri Türkiye'nin ikinci bir sıçrama tahtasıyla beraber dünyada yer aldığı, dünyada ilk 10 ekonomi arasına yerleştireceği bir dönemi 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde milletin oylarıyla startı vereceklerini kaydetti. Tüfenkci, bu bakımdan 7 Haziran seçimlerinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık da, Doğanyol ne istediyse yaptıklarını, bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini belirtti. Doğanyol merkeze güzel bir meydan yapılacağının müjdesini veren Çalık, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla Doğanyol'a en güzel hizmetlerin verileceğini dile getirdi. Çalık, Doğanyol merkezine bir kültür merkezi yapılacağını da kaydederek, ilçeye kapalı spor salonunun yapılacağının müjdesini de verdi. 

"NE SÖZ VERDİYSEK, ONU YAPTIK"

AK Parti heyeti daha sonra Pütürge İlçesi'ni ziyaret etti. Doğanyol ilçesinde olduğu gibi Pütürge'de de davul zurnayla karşılanan adaylar, ilçe merkezinde esnafları ziyaret etti. İlçe ziyaretinde konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, AK Parti'nin milletle yol yürüdüğünü, yürümeye de devam ettiğini dile getirdi.Milletin istikameti doğrultusunda hareket eden, milletin kurmuş olduğu AK Parti'de siyaset yapan bir partinin mensupları olduklarını kaydeden Tüfenkci, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin de, önlerinde bir sınav olduğunu ifade ederek, "Önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Daha önce seçilmiş olduğumuz 12 Haziran 2011 tarihinden bugüne kadar hep aranızdaydık. Ondan öncede 2 dönem arkadaşlarımız her zaman aranızdaydı. Siyasetin kurallarını yeni baştan değiştiren bir partinin mensuplarıyız. Onun için seçimden seçime değil, seçimden öbür seçime kadar yarın seçim varmış gibi hep milletimizin arasında olduk, milletimizin hizmetkarı olduk, milletimizle bir ve beraber olduk" şeklinde konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık'ın konuşma yapacağı esnada platforma çıkan bir bayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini dile getirdi. 

12 yıldır Pütürge'ye çok önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Çalık, 94 kilometrelik Malatya'dan başlayan Pütürge'ye, Tepehan'a ve Nemrut'a giden yolu baştan sona yeniden dizayn ettiklerini söyledi.

Çalık, 'Pütürge'ye hastane gelmez' denildiğini ancak Pütürge'ye hastanenin geldiğini  ifade ederek, şunları söyledi: "Pütürge'ye okul geldi. Pütürge'ye Allah nasip ederse hükümet konağımız geliyor. TOKİ Başkanımızla geldik ve inceledik, Pütürge'nin yeniden inşasına ihtiyaç var. Siz istersiniz, AK Parti yapar. Pütürgeli hemşerilerimiz ne istiyorsa, başımız gözümüz üstüne dedik yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz"

Muhalefeti sert sözlerle eleştiren Çalık, "Birileri bol keseden atıyor. Her gün çıkıyor 'emekliye bu kadar vereceğim, işçiye bu kadar vereceğim, taşerona bu kadar vereceğim' diye beyanat veriyor.  3 Kasım 2002 seçimleri öncesi sizin Cumhurbaşkanlığı köşküne taşıdığınız Ahmet Necdet Sezer'in bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla, Türkiye'yi çevirdiğiniz durumu unutuyorsunuz değil mi? Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü yaptığın dönemde Okmeydanı hastanesinde vatandaşların nasıl mağdur olduğunu herkes biliyor " diye konuştu.  

Yapılan konuşmaların ardından Pütürge İlçesi'nde AK Parti seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi."

VALİ ZİYARETİ..

Bu arada AKP Milletvekili adayları Malatya Valisi Süleyman Kamçı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, Nurettin Yaşar, Taha Özhan beraberlerinde İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret ettiler.

Milletvekili adayları Vali Kamçı’ya seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken kendilerini kabullerinden dolayı teşekkür ettiler.

Vali Kamçı da ziyaretlerinden dolayı adaylara teşekkür ederek, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerin Malatya genelinde güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi ve halkın özgür iradesinin sandığa yansımasının sağlanması amacıyla her türlü tedbirin alındığını belirtti. Kamçı, rahat ve huzurlu bir ortam içerisinde seçim sürecinin geçmesini temenni ederek adaylara başarılar diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız