SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bölge Birincisi

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışmasında Malatya bölge birincileri belirlendi. Yarışmalarda Malatya toplam 13 ödül ile bölge birincisi oldu.

TÜBİTAK 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışması Bilim Şenliği Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden öğrencilerin katılımı Malatya'da düzenlenen bölge sergisinin ardından Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarındaki derece alan ilk 3 projeye ödülleri verildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Milli Eğitim Müdür Vekili Yücel Abik ile çok sayıda davetli ve öğrencilerle proje danışmanı öğretmenler katıldılar.

TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, TÜBİTAK bölge yarışmasına olan ilginin her geçen gün arttığını ifade ederek, öğrencilerin bilimsel araştırmaya teşvik etmek için yarışmanın düzenlenmekte olduğunu kaydetti. İçen, "Geçen yıl proje sayısı 279 iken bu yıl 448'e çıkmıştır. Bu yıl bölgemizde Malatya'da 148, Şanlıurfa'dan 84, Diyarbakır'dan 83, Mardin'den 72, Elazığ'dan 69, Adıyaman'dan 17, Tunceli'den 8 ve Bingöl'den 7 proje başvurusu olmuştur" dedi.

Jüri adına konuşan Prof. Dr. Bülent Alıcı ise, derecelendirme yaparken çok zorlandıkları ve tüm kriterleri göz önünde bulundurduklarını kaydetti.
Yarışma sonucunda 16 proje birincilik elde ederek, Ankara'daki Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Bazı dallarda birden çok projeye birincilik verildi. Proje yarışmasında Malatya'dan 7 proje, Elazığ'da 4, Adıyaman'dan 2, Diyarbakır'dan 1, Mardin'den 1 ve Şanlıurfa'dan 1 proje birincilik ödülü aldı.

TÜBİTAK Malatya Bölge birincisi olan öğrencilerin isim ve okul isimleri şu şekilde de;

Bilgisayar dalında: Mehmet Buçak, (Malatya Fen Lisesi),
Biyoloji dalında Ahmet Melik Baş ve Ahmet Tokgöz (Elazığ Hıdır Sever Lisesi), Biyoloji Dalında Taha Koray Şahin, Mehmet Turan Çakmak (Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi),
Biyoloji dalında Buğra Zengin, Muhammed Abdullah Boran (Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi), Coğrafya dalında Emre Yaman (Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi), Coğrafya dalında Yasemin Yasemin Merve Ayhan ve Olcay Karaduman (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi), Fizik dalında M. Onur Kıymaz (Adıyaman Besni Ticaret Meslek Lisesi), Fizik dalında Burak Şişik ve Neslihan Karakoç (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi), Kimya Dalında Muhammed Baltık ve Şeyhmuz Kavak (Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi), Kimya dalında Ayşe Sena Kum ve Buşra Alkış (Elazığ Özel Yavuz Selim Fen Lisesi), Matematik dalında Mehmet Çoban ve İbrahim Halil Koyuncu (Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi), Matematik dalında Ahmet Özmen ve Muhammed Yusuf Baday (Mardin Özel Safiye-Beşir Atak Lisesi), Sosyoloji dalında Aybüke Başer (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi), Sosyoloji Dalında Cem Çakır ve Eda Çakır (Malatya Yakınkent Sadiye Ünsalan Lisesi), Tarih dalında Hasan Güloğlu ve Mustafa Gül (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi), Tarih dalında Uğur Yögen (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi)

Yarışmada birinci olan öğrenci ve danışman öğretmenlere 500'er TL para ve hediyeler verilirken, yine ikinci olanlara 300'en TL ve hediyeler, üçüncü olanlara ise 200'er TL para ve hediyeler verildi.

İkincilik ödüllerinde ise, Malatya'dan 2 proje, Elazığ'dan 2, Şanlıurfa'dan 3, Diyarbakır'dan 1 projeye ödül verildi.
Üçüncülük ödüllerinde ise, Malatya'dan 4, Tunceli'den 1, Adıyaman'dan 1, Elazığ'dan 1 ve Mardin'den de 1 projeye ödül verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız