SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bölgede İlk Sırada..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:57:45
Malatya Bölgede İlk Sırada..
A- A+ PAYLAŞ

Yıl boyunca online alışverişin yüzde 42’si Marmara Bölgesi’nde oturanlar tarafından gerçekleştirilirken, Marmara’yı yüzde 19 ile İç Anadolu ve yüzde 12 ile Ege Bölgesi izledi. Doğu Anadolu bölgesinde Malatya'ya online alışverişte öne çıkan şehir oldu. 

Kliksa, 2014 yılının son haftalarına girerken internet üzerinden en çok satın alınan ürünleri açıkladı. Kliksa verilerine göre, 2014 yılı boyunca Türkiye genelinde en çok akıllı telefon, televizyon, USB bellek, tablet bilgisayar, hafıza kartı, elektrikli süpürge, oto lastiği ve bebek bezi satın alındı. En çok online ürün alınan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nin ardından Antalya, Konya, Adana, Mersin, Balıkesir ve Gaziantep oldu.

Türkiye genelinde kadınlar en çok akıllı telefon, televizyon, tablet bilgisayar, elektrikli süpürge, USB bellek, bebek bezi, parfüm ve tencere setlerini tercih etti. Erkeklerin yıl boyunca en çok tercih ettiği ürünler ise akıllı telefon, televizyon, USB bellek, tablet bilgisayar, hafıza kartı, oto lastik, elektrikli süpürge, bebek bezi ve parfüm olarak sıralandı.

MARMARA, İÇ ANADOLU VE EGE BÖLGESİ ONLİNE ALIŞVERİŞTE ÖNDE

Konuyla ilgili bilgi veren Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Türkiye’nin geneline baktığımızda yıl boyunca telefon, bilgisayar, beyaz eşya ve TV görüntü sistemleri kategorilerinin yoğun olarak rağbet gördüğüne tanık olduk. Online alışverişin yüzde 42’si Marmara Bölgesi’nde oturanlar tarafından gerçekleştirilirken, Marmara’yı yüzde 19 ile İç Anadolu ve yüzde 12 ile Ege Bölgesi izledi. Marmara’da İstanbul, İç Anadolu’da Ankara, Karadeniz’de Samsun, Akdeniz’de Antalya ve Adana, Doğu Anadolu’da Malatya, Ege’de İzmir, Güneydoğu Anadolu’da ise Gaziantep online alışverişte öne çıkan şehirlerimiz oldu.” dedi.

TAŞINABİLİR AYGITLARA OLAN İLGİ ARTTI

Telefon, bilgisayar, elektrikli ev aletleri, anne ve bebek, oyuncak, oto aksesuarları, TV görüntü sistemleri ve beyaz eşya Türkiye genelinde en çok rağbet gören kategoriler olarak sıralandı. Teknolojinin giderek özgürleşmesiyle birlikte, tablet ve notebook gibi taşınabilir aygıtlar ile hafıza kartları ve USB bellek gibi veri depolama ürünlerine olan ilgi 2014 yılında da artarak devam etti. Telefon kategorisinde akıllı telefonlar ve aksesuarlarının ardından, 2014’ün tercih edilme rakamlarıyla öne çıkan ürünlerinden biri de taşınabilir harici piller oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız