SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bölgedeki İnci"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:48
A- A+ PAYLAŞ
Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOGUNSİFED) yönetim kurulu toplantısı, Malatya'da yapıldı. 
 
Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu'nun yönetim kurulu toplantısı Malatya İş Kadınları Derneği (MAİKAD) ile Malatya Sanayici İşadamları Derneği'nin (MASİAD) ev sahipliğinde Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya DOGUNSİFED Başkanı Tarkan Kadıoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Feti Altunyuva, MAİKAD Başkanı Burçin Han, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ve iş adamları katıldı. 
 
DOGUNSİFED Başkanı Tarkan Kadıoğlu, "Her ay yönetim kurulu toplantımızı bir ilimizde yapıyoruz. Bu ayki toplantımızı ise Malatya'da MASİAD yönetim kurulu ile MAİKAD yönetim kurulu ile yapacağız. DOGUNSİFED yaklaşık 2.5 milyar ihracat yapan bir federasyondur. Bünyesinde 18 bin 500 istihdam yaratmakta. Doğu ve Güneydoğunun en büyük sivil kuruluşudur. Bizim görevimiz bölgemizdeki sorun ve sıkıntıları hükümet nezdinde ve gerekli ilgili mercilere anlatıp gündeme getirmektir" dedi. 
 
Yeni Teşvik yasasında Malatya'nın 4. bölgede olmasını değerlendiren Kadıoğlu, "Çıkartılan teşvik sistemi istenilen seviyede, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine bir fayda getirmediğini görüyoruz. Malatya biraz daha kendini aşmış bir bölgemiz. Aslında Malatya'nın 4. bölge değil en azından 5. bölge içerisine alınması gerektiğine inanıyorum. Malatya'daki istihdama baktığımız zaman bölgemizdeki inci diye gördüğümüz bir bölgedir Malatya. İnşallah bu yeni teşvik sistemi Malatya'ya daha fazla katma değer sağlar" ifadelerini kullandı 
 
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Feti Altınyuva ise, "Biz yaptığımız faaliyetlerde bizim en önemli paydaşlarımız işadamları ve işkadınlarıdır. Bu toplantıda hem ajansın yürütmüş olduğu faaliyetler hakkında birlikte istişareler de bulunacağız, hem de bölgemizin kendine has yaşadığı sorunlar hakkında bir fikir alış verişi bulunmasını sağlayacağız" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız