SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bölgenin En İyisi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:36:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Elektrikçiler-Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 2014-2015 yılı elektrikçiler iç tesisleri ve yapı denetim konulu kurumlar arası istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Akkoza Otel’de yapılan istişare toplantısına Türk Telekom İl Müdürü Ebubekir Ünver,  Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetimi Şube Müdürü Emir Tursun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Atilla Meral,  Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Serdar Ceritli,  Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Hatice Bilge Algın, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Bağlantı ve Ölçüm Hizmetleri Grup Şefi Yasin Özdemir, Malatya Elektrikçiler-Elektronikçiler  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, TSE Müdürü Eraslan Yılmaz ile oda üyeleri katıldılar.

Malatya Elektrikçiler-Elektronikçiler  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, elektrik iç tesislerinin değerlendirilmesi ve mesleki sorunların çözümü için kurumlarla birlikte oda üyelerinin sorunlarını çözümü için istiare toplantısı düzenlediklerini belirterek, “Malatya’da elektrik iç tesislerinde iyi bir sonuç almaktayız. Malatya bu konuda Türkiye’de elektrik iç tesislerinin yapımında ayrı bir yere sahiptir. Malatya’da kurum ve kuruluşlarla her zaman bir araya gelerek  haberleşme sistemi ve elektrik iç tesisatı yapımı konusundaki sorunları çözmede önemli mesafeler aldık. Kurumlarımız her zaman bizimle diyalog içinde oldular. Sorunlarımızı kurumlarla diyalog içinde olarak çözmeye çalıştık” dedi.

“HEPİMİZİN ORTAK AMACI…”

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetimi Şube Müdürü Emir Tursun ise, “Elektrikçiler Odası ile yapılan istişare toplantılarından dolayı gurur duyuyoruz. Hepimizin ortak amacı iyi yaşam standartlarını oluşturmak, kaliteli bina ve tesisler inşa etmek ve bunları yaparken de insan sağlığını önplan da tutarak her hangi bir riske mahal vermeden iyi işler çıkartmaktır. Bu konuda Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına kendi payımıza düşeni paylaşabileceğimiz, yapabileceğimiz, teknik anlamda düzeltilebilecek hataların giderilmesinde üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Her zaman sizin için yapabileceğimiz ve sorabileceğiniz bir şey olursa kapımız açık. Elimizden geleni yapacağımızdan emin olun” diye konuştu.

Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Serdar Ceritli ise, istişare toplantısının düzenlenmesinden dolayı Elektrikçiler Odası Başkanı Baştürk’e teşekkür ederek, “Bu toplantılar bizim beraberce çözebileceğimiz, ortak kararlar verebileceğimiz ve sorunları yerinde çözebileceğimiz toplantılardır” dedi.

“MALATYA BÖLGEMİZİN EN İYİSİ”

Türk Telekom İl Müdürü Ebubekir Ünver’de, “Özellikle bina içerisindeki ankastre tesisatını yaparken sadece sesi aktarmakla uğraşıyorduk, tek derdimiz sesti. Artık sesin yanında datayı da, interneti de, televizyonu da verebiliyorsunuz. Yani tek hat üzerinden hem interneti, hem televizyon yayıncılığı da verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu işin önemi daha da artmış oldu. Ben oda başkanımıza teşekkür etmek istiyorum, sahada çok önemli çalışmalar yaptı.Biz kurum olarak Kayseri Bölgesine bağlıyı. Kayseri bölgesinde 7 il içerisinde, şunu rahatlıkla söyleyebilirim, en başarılı ve en rahat uygulamaların yapıldığı yer Malatya’dır” diye konuştu.

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Hatice Bilge Algın ise Malatya Elektrikçiler-Elektronikçiler  Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın her yıl bu tür istişare toplantılarını aksatmadan gerçekleştirdiğini belirterek,  “Mesleki dayanışmayı ve mesleki ilerlemeyi, bu şehirdeki elektrikle ilgili sorunları çözme odana düzenlenen bu toplantılar için teşekkür ediyoruz. Elektrik Mühendisleri Odası olarak her zaman elektrikçi esnaf ve sanatkarımızın yanındayız” ifadelerini kaydetti.

“ELEKTRİK TESİSATINDA MALATYA İYİ DURUMDA”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Atilla Meral, “Yapı denetim sisteminde, elektrik tesisatı proje ve yapım işleri uygulamalarında ilimizin diğer illere göre iyi bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Yeterli mi diyecek olursak değil ama yapacağımız çalışmalarla en iyi seviyeye geleceğimiz ortadadır. Her zaman söylediğim bir şey vardır. Bir yapıda daire alan vatandaşımızın sorumluluğu bizim üzerimizdedir. En önemlisi binalardaki imalatlarla ilgili can ve mal güvenliğini sağlamak zorundayız. Belki o projede ne var ne yok vatandaş pek bilmez ama bizler biliyoruz  vebal bizdedir. Onlar birikimleriyle bir ev alıyorlar bizlerde mevzuata uygun bir projeyle onlara kaliteyi, hak ettikleri imalatları eksiksiz teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın da yapılar konusunda bilinçlendiği zaman zaman binalarının durumlarını sorguladıklarını görmekteyiz” diye konuştu.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Bağlantı ve Ölçüm Hizmetleri Grup Şefi Yasin Özdemir, “bizde bu zincirin halkalarından birisiyiz. O zincirde bizim üzerimize düşen sorumlulukları neyse yerine getirmeye hazırız.  Elektrikçiler Odası’na teşekkür ediyoruz” dedi.

TSE Müdürü Eraslan Yılmaz’da sorunların çözümü için kurumların bir arada birlikte istişare etmesini çok önemli olduğunu kaydetti.

 Toplantı kurum yöneticileri ve elektrikçi esnaf ve sanatkar arasında karşılıklı olarak sorun ve taleplerin görüşülmesi ile devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız