SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Bölgenin Mümtaz Şehri Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, devam eden veya başlanacak projelerle Malatya'nın bölgesinin en mümtaz şehirlerinden biri ve çok mutlu insanların yaşadığı bir yer durumuna geleceğini söyledi.

Akın'ın muhtarlara verdiği iftar yemeği ve yaptığı açıklamalarla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Şelale Lokantasında gerçekleştirilen iftar yemeğine, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Düzenlenen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya’ya bağlı civar beldelerdeki mahalle muhtarlarını da iftar yemeğine davet ettiklerini, bu mahallelerin Malatya Belediyesine bağlanmasıyla birlikte sık sık bir araya geleceklerini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin muhtarlarla diyalog içerisinde olmasının önemine dikkat çeken Başkan Akın, “Eğer hizmetler toplum tarafından kabul edilip, daha fazlası isteniyorsa muhtarlarımızla diyalog içerisinde olmak gerekiyor. Sizler hem yaşadığınız bölgenin hem de insanların problemlerini biliyorsunuz. Problemlerin çözülmesi için gerekli istişareleri yapacağız. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını kendi imkanlarımız içerisinde ve ölçüsünde hep birlikte gidereceğiz” dedi.

Muhtarların gayret ve destekleriyle Malatya’ya yeni bir yeşil alan kazandırdıklarını vurgulayan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya’nın en güzide ve en mümtaz yeri olan 1500 dönümlük Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazisini Malatya Halkına ve mahallerine kazandırdıklarını söyledi.

Beydağı eteklerinde başlatılan Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili bilgiler de veren Başkan Akın, “2008 yılı başında Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük arazinin imar çalışmaları bitmiş olacak. Şuanda Beydağı eteklerinde 2000 bin dönümün üzerindeki arazide kentsel dönüşüm başlatıldı. Önümüzdeki aylarda bu çalışmaların sonuçları ortaya çıkmaya başlayacak. Burada bulunan 3500 gecekondumuz çağdaş, modern bir görünüme kavuşacak. Bu gecekonduların yerine hemşehrilerimize layık konutlar yapılacak. Caddeleri, sokakları, sağlık ocakları, okulları, sosyal tesisleriyle birlikte çağdaş bir Malatya doğuyor. İnşallah bunu önümüzdeki yıldan itibaren görmeye başlayacağız” dedi.

Çevre yoluna yapılacak olan köprülü üst kavşakların ihalesinin yapıldığını, köprülü üst kavşaklarla birlikte, Malatya trafiğinin daha da rahatlayacağını ifade eden Başkan Akın, “Milli Egemenlik Caddesi ile Sıtmapınarı’nın devamı, Fuzuli Caddesinin devamı ve Adliye kavşağını kapsayacak bir şekilde köprülü üst geçit yaptırıyoruz. Bayındırlık Bakanlığıyla yaptığımız protokol gereğince bu çalışmaların kamulaştırmaları, deplaseleri, sanat yapıları bize, inşaatı da Bayındırlık Bakanlığına ait olmak üzere 14 trilyon liraya ihalesi yapıldı. Şuanda ihale sürecinin bitmesini bekliyoruz” dedi.

Muhtarların gayreti ve hemşehrilerimizin duasıyla çok büyük projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akın, “Bir kısım projelerimiz bitmiş durumda, bir kısım projelerimiz devam ediyor. Ayrıca bir kısım projelerimiz de gerçekleştirilmek üzere. Bu hizmetlerle inşallah gelecekte yavrularımızın daha mutlu yaşamasını temin edeceğiz. İnşallah bu tempoyla ve bu süratle hizmetlerimizi devam ettirirsek, inanıyorum ki Malatya , bölgesinin en mümtaz şehirlerinden biri olacak ve biz çok mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline geleceğiz” şeklinde konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ise, belde mahalle muhtarlarını aralarında görmekten son derece mutlu olduğunu, belde belediyelerin Malatya Belediyesine bağlanmasıyla birlikte Malatya’nın daha da büyüyeceğini söyledi.

8 Mahallenin Muhtar Evleri ihalesinin Malatya Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, “Acil olarak muhtar evi ihtiyacı olan mahallelerimize bu hizmet yapılacak. Diğer mahallelerimize de bu hizmetler yapılacaktır. Bu hizmetlerin yapımında emeği geçen başta belediye başkanımız H. Cemal Akın olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız