SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bölgenin Üssü Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Maden başkenti Malatya’da altyapı problemlerinde birtakım sıkıntılarımız var. Çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, TBMM’de AKP adına Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Kalkınma Bakanlığı’nın yerelde ve genelde yapmış olduğu hizmetler ile ilgili bilgi vererek görüş ve önerilerini aktardı.

2013 yılı içerisinde Malatya'da kapalı devre sulama sisteminde kullanılmak üzere Kalkınma Bakanlığı’na sunulan 13 projeye 8,6 milyon TL para aktarıldığını ifade eden Milletvekili Şahin, 1 milyon lira da çiftçilere bilahare destek verildiğini kaydetti.

Milletvekili Mustafa Şahin, Fırat Kalkınma Ajansı’nın bölge planlarını yerel düzeyde aktif katılımı gerçekleştirerek, daha nitelikli bölge planlarının yapılacağını söyledi. Şahın daha sonra şunları aktardı:

“Bölgesel politikaların önemli bir ayağını kalkınma ajanslarımız oluşturuyor. Onuncu Kalkınma Planına ajansların bu anlamda önemli katkıları olduğunu da görmekteyiz. Yürürlüğe giren teşvik paketi konusunda da ajanslarımıza aktif rol vermeniz sayesinde bu bölgelere yatırım yapacak olan iş adamlarımıza önemli bir kolaylık sağladığını da belirtmek istiyorum. Ayrıca, bugüne kadar hep tekrardan bahsediyordu muhalefetteki arkadaşlarımız. Geçen yıl yapılanlarla bir önceki yapılan sunumlarınız içerisinde malumun ilanı türünden söyleniyor ama ben soruyorum: Gerçekten BELDES, KÖYDES, SUKAP, SODES, KOP, DAP, buna benzer yapılan kurum ve kuruluşlar, acaba bu süre içerisinde yapılan çalışmalar tekrar mahiyetinde miydi, yoksa gerçekten bu sahada, hizmet vermiş oldukları alanlarda devrim niteliğinde olan birer çalışmalar mıydı? Bu konuda vatandaşlarımız zaten bunları çok iyi bir şekilde izlemekte ve istifade etmekteler. Bölgesel çerçevede çok önemli yenilikçi plan ve programların uygulanmasıyla, cazibe merkezleri gibi programları da uygulamada etkin bir rol aldığını görmekteyiz.”

KÖYDES projesi çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının birlikte yürüttüğü projelerle 79 ilde çok geniş bir çerçevede hizmet sunulduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KÖYDES Projesi çerçevesinde 20 bin nüfusu esas aldığımızda, hâlen 21,1 milyon vatandaşımız kırsal alanda yaşamakta ve ilk defa kırsal alana yönelik 2010-2013 planını yürürlüğe koymuş bulunmaktasınız. KÖYDES’e de Bakanlığınız önemli bir teknik destek sunarak İçişleri Bakanlığıyla birlikte yürütülen bu projeyle 79 ilde, çok geniş bir çerçevede hizmet sunmaktadır.

SUKAP ile ilgili yine su ve kanalizasyon altyapı hizmetleriyle beraber devasa hizmetler yapıyorsunuz ve bu alanda da gerçekten özellikle belediyelerimize finansal destekle beraber can simidi olduğunu da görmekteyiz. Yine nüfusu 25 binin altında olan belediyelerimizin içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerine yüzde 50 hibe destekleriyle yapılan katkıları var.”

SODES projesi kapsamında toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin güçlendirilmesi için yenilikçi birçok projenin hayata geçirildiğini dile getiren Şahin, şunları ifade etti:

Toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanması için "SODES" dediğimiz yine yenilikçi bir programı uygulamaktasınız. GAP'ta başlattığınız bu program 30 ilde uygulanmaktadır. SODES Projesi’ni bölgemizde bugüne kadar dezavantajlı kesimler için uygulamaya konulan en iyi sosyal proje diye düşünmekteyiz. Gerçekten bölgeye proje yapmayı öğreten ve sosyal anlamda çok büyük destekler sağlayan bir uygulamadır. Özellikle AR-GE ve AR-GE merkezlerinin geliştirilmesinde de Bakanlık olarak koordine edici bir rol üstlenerek bu alanda da oluşan aksaklıkları gidermektesiniz.”

Milletvekili Mustafa Şahin, sulama birliklerindeki fazla kadroların sulama birliklerine ciddi bir yük oluşturduğunu ifade ederek fazla kadroların başka kurumlara geçişinin kolaylaştırılmasını talep etti.

Malatya'da madenlerle ilgili yapılan çalışmalardan da bahseden Milletvekili Mustafa Şahin, madenlerin taşınmasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, “Malatya’mız son yıllarda bilindiği gibi özellikle bir maden başkenti olmaya namzet olan bir ilimiz. Bilindiği gibi 2017 yılından itibaren özellikle Sivas bölgesindeki maden yataklarının sona ereceğinden bu bölgede birtakım çalışmalar yapılmaktadır. Ancak bunların altyapı problemlerinde birtakım sıkıntılarımız var. Özellikle ulaştırmada, yani şu anda normal şartlarda orada yapılan maden imalatlarımızda bunların uç noktaya dönüştürülmesi hususunda ciddi çalışmalar yapılmakta, Erdemli ve Kolin şirketlerimiz çalışma yapmakta. Şu anda bile 500 bin tonu ulaştırmakta biraz sıkıntı çekiyorlar ama yarın bu, 1 milyon tonlara ulaştığında ciddi birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımız gerçeği var. Yine önümüzdeki günlerde bu demir yollarının özelleştirilmesiyle ilgili; geçenlerde yine görüşülmüştü. Bunları biz geçen Ulaştırma Bakanımıza da ifade etmiştik. Bunlara eğer biraz hızlandırma yapılabilirse inşallah maden noktasında da Malatya’mız bölgenin bir üssü hâline gelecektir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız