SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bölgesi Sonuçları Açıklandı

A- A+ PAYLAŞ
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi'ndeki Eylül Ayı Tüketici Fiyat Endeksleri sonuçları açıklandı. 
 
TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle : 
 
TÜFE’de aylık değişim % 0.77 olarak gerçekleşti.  
 
2011 yılı Eylül ayında 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre  % 0,77'lik   artış,   bir  önceki  yılın  Aralık  ayına  göre  % 5,47,  bir  önceki yılın  aynı ayına göre % 7,59, on iki aylık ortalamalara göre % 6,85 artış gerçekleşmiştir.
 
Ana harcama grupları itibariyle en yüksek aylık artış  Çeşitli Mal ve Hizmetler grubunda  gerçekleşmiştir.
 
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış % 3,74 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler  grubunda   gerçekleşmiştir. Eylül ayında endekste yer alan gruplardan,   Gıda  ve  Alkolsüz  İçeceklerde % 1,83, Ulaştırmada  % 1.76,  Eğitimde % 1,70,  Lokanta ve  Otellerde % 1,14, Konut,Su,Elektrik,Gaz ve Diğer Yakıtlarda % 0,98,Mobilya,Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetlerinde % 0,97,Alkollü İçecekler ve Tütünde % 0,14, Haberleşmede % 0,11 artış gerçekleşirken;Giyim ve Ayakkabıda % -6,77, Eğlence ve Kültürde % - 0,24  düşüş gerçekleşmiştir. Sağlık ana harcama grubunda değişim olmamıştır.
 
 
 
Yıllık bazda TÜFE’nin en çok arttığı harcama grubu Çeşitli Mal ve Hizmetler grubu oldu.
 
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış % 26,22 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler grubunda gerçekleşmiştir.Ulaştırma % 14,35, Eğitim % 10,81, Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetleri  % 8,13, Konut, Su, Elektrik, Gaz ve Diğer Yakıtlar % 7,65,Gıda ve Alkolsüz İçecekler % 5,71, Lokanta ve Oteller % 5,59, Haberleşme % 2,79,Giyim ve Ayakkabı % 2,28, Eğlence ve Kültür % 1,73; Alkollü İçecekler ve Tütün % 0,15 ile artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır.
 
 
En yüksek fiyat artışı gösteren madde Biber Dolmalık olmuştur.
 
Biber  Dolmalık   fiyatı   ortalama   bir  önceki  aya  göre  % 33,79,  artarken,  Anaokulu Ücreti % 25,74, Yumurta % 19,80, Baharat % 16,54, Okul giyisileri(Çocuk için) % 13.16 oranında artmıştır.
 
En fazla fiyat düşüşü gösteren madde Karpuz olmuştur.
 
Karpuz fiyatı ortalama bir önceki aya göre % -52,61 oranında azalırken, Şeftali % -18,52 Fasulye % -16,29, Tişört(Erkek için) % -12,73, Salça % -11.75 oranında azalmıştır.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız