SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bölgesinde Enflasyon

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, 2008 yılının Ağustos ayında Malatya bölgesinde en yüksek artışın sağlık grubunda, en yüksek düşüşün ise, giyim ve ayakkabı grubunda olduğunu belirtti.

TÜİK Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, "2008 yılı Ağustos ayında Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde en yüksek artış yüzde 1,65 ile sağlık grubunda; en yüksek düşüş yüzde -4,43 ile giyim ve ayakkabı grubunda görülmektedir. Malatya İstatistiki Bölgemizde en yüksek artış gösteren seçilmiş bazı maddeler; yüzde 21.24 ile yumurta, yüzde18.98 ile doğalgaz, yüzde 10.95 ile soba, yüzde 7.10 ile kömür ücreti, yüzde 4.91 ile şehirlerarası otobüs ücreti şeklindedir. En yüksek düşüş gösteren seçilmiş bazı maddeler ise şu şekildedir; yüzde -28,49 ile kavun, yüzde –11.17 ile mücevher altın, yüzde –0.15 ile mazot, yüzde –7.81 ile erkek ayakkabı, yüzde –5.74 ile benzin" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız