SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya, Bölgesinin Yıldızı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:41
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Malatya gezisi kapsamında belediyeyi de ziyaret etti. Malatya'nın önünün açık ve bölgesinin yıldızı olduğunu belirten bakan, "Ben gıptayla izledim; burada çok güzel bir takım oyunu var. Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, İl Özel İdaresi, STK’lar ve medya bir uyum içerisinde çalışıyor. Bu uyum ise Malatya’ya büyük başarılar kazandırıyor"dedi.

BELEDİYEDE..

Bakanın ziyaret ve konuşmalarına ilişkin olarak Malatya Belediyesi'nce yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.
 
20 Ocak Cuma günü saat 16.30’da gerçekleşen ziyarete, Malatya Valisi Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Belediye Meclis Üyeleri  ile Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı partililer  katıldı.
 
Ziyaret sırasında Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Malatya’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirtti.
 
Başkan Çakır: Amacımız, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de cevap verebilecek bir şehri oluşturmaktır…
 
Malatya’nın gelişmesi, bölgesinde bir cazibe ve çekim merkezi olması için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Çakır, projelerinde Malatya’nın en az 40- 50 yıllık geleceğini düşünerek hareket ettiklerini söyledi.
 
Merkez nüfusun 420 binler civarında olduğunu belirten Başkan Çakır, şehir genelinde bir dönüşüm projesinin uygulandığını ifade ederek, “Bütün cadde ve sokaklarımızın alt yapısını yenileyerek üst yapıda da kavşaklar, yollar, refüj düzenlemeleri, kaldırım ve aydınlatma, yeşillendirmeye büyük önem vererek çalışmalara devam ediyoruz.
 
Amacımız, düzenli büyüyen, alt yapı sorunları bulunmayan, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de cevap verebilecek bir şehri oluşturmaktır. Bu hedef doğrultusunda 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planını oluşturuyoruz. Ayrıca,  Ulaşım Master Planını hayata geçirdik, şu an yapmış olduğumuz çalışmalar bu doğrultuda devam ediyor” dedi.
 
Çok sayıda semt konakları,  çok amaçlı sosyal tesisler, kapalı pazar yerlerinin oluşturulması konusunda önemli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çakır, İki kuşak yolunun açılması noktasında da önemli adımlar attıklarını bu yolların her birinin yaklaşık 13 km uzunlukta ve 50 metre genişliğinde olduğunu ve bu yolların tamamlanmasıyla birlikte ulaşımın büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.
 
Başkan Çakır, “Bununla birlikte göreve geldiğimiz süre içerisinde 73 km içmesuyu şebeke hattı ile 50 km’ye yakın kanalizasyon şebeke hattı döşedik. 48 km yol açma çalışması gerçekleştirdik. Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimiz hızla devam ediyor.  Sizin bizlere vermiş olduğunuz müjdeler de bizleri sevindirdi” dedi.
 
Bakan Ergin : Belediyemizin olağanüstü gayretleri var…
 
Malatya’da bulundukları süre içerisinde, şehre merkezi idarenin büyük yatırım seferberliği olduğunu, ama belediyenin de olağanüstü gayretlerini gördüklerini belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bu sonuçların ortaya çıkmasında Belediye Başkanımızın, ilimiz milletvekillerinin, yerel yönetimin, valimizin, özel idarenin çok yerinde katkıları olduğunu bizzat görerek müşahade ettik” dedi.
 
Bakan Ergin, “Malatya bölgesinin yıldızı şu anda. Ve Malatya’nın önü açık. Bu güzel bölgeye, bu güzel insanlara hizmetin en güzelini yapmak bir onurdur, bir şereftir. Bu sizin için de böyle, milletvekillerimiz için de böyle, bizler için de böyle. İnşallah bundan sonra ben kendi adıma, Adalet Bakanlığı adına bu bölgenin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin ulaşması konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız. Çalışmalarımızı yaptık, notlarımızı aldık. Hemen bir planlama yaparak, Malatya’nın arzu ettiği, ihtiyaç duyduğu yatırımları bu bölgeye kazandırmanın çalışması içerisinde olacağız. Ben gıptayla izledim; burada çok güzel bir takım oyunu var. Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, İl Özel İdaresi, STK’lar ve medya bir uyum içerisinde çalışıyor. Bu uyum ise Malatya’ya büyük başarılar kazandırıyor” dedi.
 
Kuru Kayısı ve Kayısı Kristali Hediye Edildi…
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına Şeref Defterini imzalayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e kristal kayısı ile kuru kayısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız