SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Bölgeye Bu Ayırım Niye?''

A- A+ PAYLAŞ

TCDD 5. Bölge Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen geçici işçilerin, ülke genelindeki diğer 6 bölgede istihdam edilen geçici işçilere göre 3 ay eksik çalıştırıldıkları belirtilerek konu CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç tarafından TBMM'ya taşındı. Milletvekili Kılıç, TCDD 5. Bölge’de istihdam edilen 300 işçinin neden diğer bölgelerdeki işçilerden 3 ay eksik çalıştırıldıklarına ilişkin olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Milletvekili Kılıç önergesinde," 2006 yılında TCDD 5.işletme mıntıkasında, yani Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Siirt, Batman ve Diyarbakır illerinde çalışmakta olan işçilere farklı uygulamalar yapılarak adeta bu bölgede çalışan işçiler cezalandırılmıştır." dedi.

Kılıç önergesinde şunları belirtti:

"2006 yılı başında bu bölgedeki işçilerin sözleşmeleri diğer bölgelerdeki işçilere göre 45 gün daha geç yenilenmiştir.2006 yılı son döneminde de bu bölgede çalışan toplam 300 işçinin iş onayı henüz verilmemiş olup işbaşı yaptırılmamıştır. Böylece diğer bölgelerdeki işçiler bir yıl içinde 11 ay çalışmakta iken bu bölgedeki işçiler 8 ay çalıştırılarak bölgesel ayrımcılık yapılmıştır.

5.İşletme Bölgesinde geçici işçiler hariç 450 nüve kadro açığının olduğu belirtilmektedir. İşbaşı yaptırılmayan 300 işçiyi de eklediğimizde 725 işçi açığının bu işletmenin işlerinin yürütülmesini önemli ölçüde aksatacağı açıktır.

300 çalışanın işsiz kalmasıyla aileleriyle birlikte binlerce kişiyi mağdur etmektedir. Bu işçilerin çalıştığı bölge de ekonomik ve sosyal olarak olumsuz yönde etkilenmektedir.

Yapılan bu uygulamalarla her an için teknik olumsuzluklar ve vahim durumlar doğabilecek ve bu bölgedeki demiryolu taşımacığı aksayabilecektir. Bu oluşabilecek durumların hukuki ve cezai sonuçları da bu uygulamayı yapanların üzerinde olacaktır.

Bu bağlamda:

1- TCDD yolları bünyesindeki 7 bölgeden sadece 5.Bölgeye yapılan yani diğer bölgelerde geçici işçiler 11 ay çalıştığı halde bu bölgede 8 ay çalıştırılmalarının nedenleri nelerdir?

2- 2006 yılı son dönemi için işbaşı yaptırılmayan 300 işçiye işbaşı onayı vermeyi düşünüyor musunuz? Bu uygulama bölgeye yönelik bir ayrımcılık değil mi?

3- Bölgedeki kadrolu ve geçici işçi açığı büyük boyutlardadır. Demiryollarının gerekli bakımı zamanında ve düzenli yapılmadığından bir kaza neticesinde vahim durumlar doğduğunda bunun hukuki ve cezai sorumluluğunu kabul ediyor musunuz?

4-TCDD 5.İşletmenin kapsamında olan Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman,Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Siirt, Batman ve Diyarbakır illerini kapsayan bu bölgeyi gözden çıkarttınız mı? "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız