SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Bu Başarıyı Yakalamış'

A- A+ PAYLAŞ

Önce Lenfoma tedavisi gören, ardından ağır bir sarılık geçiren Ordulu Bekir Dervişoğlu'na Malatya'da başarılı bir operasyonla karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Perşembe ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Bekir Dervişoğlu, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hastaneye gitti. Lenfoma (lenf kanseri) olduğunu öğrenen Dervişoğlu'nun tedavisi Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Tedaviden 10 ay sonra ağır bir sarılık geçiren Dervişoğlu'nun tedavisine, önce Ordu Devlet Hastanesi'nde, ardından da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam edildi. Yapılan tedavilerden sonuç alamayan Bekir Dervişoğlu, bir vesileyle Malatya'ya
geldi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Organ Nakli Ekip Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a muayene oldu. Yapılan tetkik ve incelemeler neticesinde Dervişoğlu'nun aşırı sarılık ve karaciğer rahatsızlığının bulunduğu ortaya çıktı. Dervişoğlu'nun durumu kötüye giderken, ailede kan grubu uyan tek verici olan oğlu Adil Dervişoğlu babasının imdadına yetişti. Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin başarılı operasyonuyla oğul Adil Dervişoğlu'ndan alınan karaciğer, baba Bekir
Dervişoğlu'na nakledildi.

Yaşadıklarını anlatmakta güçlük çeken ve sağlığına tekrar kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Bekir Dervişoğlu, "Ufak tefek bazı rahatsızlıklardan dolayı memleketimizdeki en yakın hastaneye başvurduk. Lenfoma teşhisiyle Samsun Tıp Fakültesi'ne sevk edildim. Çok uzun süre geçmesine rağmen netice alamadık. Çok sıkıntılarımız oldu. Oradan Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk yaptırdık. Tedavimi orada yaptırdım. Lenfoma tedavisinden 10 ay sonra karaciğer rahatsızlığı ortaya çıktı.

Önce Ordu'da, ardından da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılan tedavilerden bir netice alamadık. Durumumuz her geçen gün daha kötüye giderken, bir vesileyle Malatya'ya geldik. Bizim için asıl olan vericiydi. Ben evladımla beraber bu zamana kadar 'oğlum benim böyle bir hastalığım var, senin bu konudaki düşüncen ne, ne yapacağız, ailede de bir tek senin kanın tutuyor' diye hiç görüşmedim. Vakit yok. Çünkü o noktaya gelmiş. Saatlerle yarışıyoruz. Bir ömür boyu çocuğuma minnettarım. 'Evladım ben ölüyorum, bana karaciğer vermen lazım' demeden çocuğum gece Adana'dan gelip, aynı gece tahliller yapıldı ve ertesi gün nakil gerçekleştirildi. Burada hastanenin başarısını da kutlamak istiyorum. Malatya gibi bir şehirde bu başarı yakalanmış. Türkiye'nin buna sahip çıkması gerekiyor. Bu ne büyük hikmet. Eskiden insanların başı ağrısa, dişi ağrısa Ankara ya da İstanbul'a koşuyorlardı. Ama gözlerimin önünde çok büyük bir hizmet var. Ben, 'Samsun'dan Malatya'ya tedavi olmaya gidiyorum' diyorum, 'Malatya'da ne yapacaksın, neden İstanbul ya da Ankara'ya gitmiyorsun?' dediler. Vatandaşın bilgilendirilmesi de gerekiyor. Gelinen nokta çok mühim. Ben, şahsen herkese tavsiye ederim; vericilerini bulsunlar, hiç korkmasınlar, gelsinler, Sezai bey ve ekibine teslim olsunlar" dedi.

Babasına karaciğerinin yüzde 70'ini veren oğlu Adil Dervişoğlu ise, "Ben hiç düşünmeden, babamla bile görüşmeden, doktorlarla görüşüp babama karaciğerimi verdim. Çünkü benim babam ve sebebi hayatım. İnsanların da böyle düşünmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Bekir Dervişoğlu'nun hastaneye geliş ve tedavi safhasını anlatan Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Ekip Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz; "Bekir beyi ben gördüğüm zaman ileri derecede sarılığı vardı. Uykuya meyilli bir durumdaydı. Kendisini birkaç hafta takip ettik. Durumunun gittikçe ağırlaşmaya başladığını gördük. Tam bir uyku hali, şuuru çok az açılıyordu ve sarılığı artık çok ileri safhalara gelmişti. Hafta sonunu çıkaramaz diye düşündüm. O ara oğlu babasına ziyarete geldi. Oğluna, babasına karaciğer nakli yapılması durumunda kurtulmasının mümkün olacağını söyledim. Kendisi ameliyatı hemen kabul etti. Bu kadar ağır hastalık geçirmiş bir kişide oluşan karaciğer hastalığının, yapılan nakil sonucu normale dönmesinin bir örnek olduğunu düşünüyorum. Bu çok önemli bir olay. Bekir bey nakil sonrasında normal hayatına döndü. Umarım bundan sonraki hayatını daha sağlıklı bir şekilde geçirecek" şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp ise 7 gün 24 saat, bayram, yılbaşı, hafta sonu fark etmeksizin, aynı anda 3 karaciğer nakli yapabilecek hem ekip, hem de ekipmana sahip olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız