SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bu Branşta Marka Oldu"

0
Güncellendi - 2016-02-29 20:34:36
A- A+ PAYLAŞ

Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası 1. Finalleri Malatya İnönü Üniversitesi yapıldı.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Salonu’ndaki finallere 12 ilden 32 erkek, 18 bayan sporcu katıldı.

Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen yarışmalarla yarı finaller büyük heyecana sahne oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faik Can Özen, "Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun her sene düzenlediği geleneksel bir hale gelen Malatya'daki dördüncü yarışımız. Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası 1. Finallerini yapıyoruz. Finallere 32 erkek, 18'de bayan sporcu katıldı" dedi.

FİNALLERDE YARIŞTILAR..

Bayanlarda finallerin finalinde yarışan sporcular şöyle:

İpek Arslan-Antalya Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü

Nursen Yılmaz-İstanbul KÜSK

Duygu Cansen Dilaver-İstanbul Kartal Belediyespo Spor Kulübü

Sevda Geyik-Antalya Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü

Ayşe Narmanlı-Bursa Demirtaş Spor Kulübü

Fatma Başoğlu Kabran-İzmir ARKAS Spor Kulübü

Erkeklerde finalde yarışan sporcular şöyle:

Sarp Şahin-İstanbul TED Koleji Kulübü

Efecan Sevil-İstanbul Kartal Belediyespor Spor Kulübü

Kamil Hayati Bertan-Antalya Dağcılık ve Spor Kulübü

Arda Kadir Uruluer-İstanbul Kartal Belediyesi Spor Kulübü

Recep Gür-Bursa Demirtaş Spor Kulübü

Zeki Ozan Atasoy-İstanbul Kartal Dağcılık ve Spor Kulübü

Övgün Yıldırım-İstanbul Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü

Zorbey Aktuyun-İzmir ARKAS Spor Kulübü

Ali Şen-İstanbul TED Spor Kulübü.

İLK 3'E GİRENLER..

Şampiyona finallerinde, bayanlar kategorisinde, Demirtaş Spor Kulübünden Ayşe Narmanlı birinci, Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübünden Sevda Geyik ikinci ve Kartal Belediye Spor Kulübü'nden Duygu Cansen Dilaver üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Doğa Aktiviteleri Spor Kulübünden Övgün Yıldırım birinci, Kartal Dağcılık ve Doğa Spor Kulübünden Zeki Ozan Atasoy ikinci ve Kartal Belediye Spor Kulübünden Efe Can Sevil üçüncülüğü elde etti.

"İLK 3 DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK"

Özen, Malatya'da yapılan yarışmanın birinci ayak olduğunu kaydederek, "Daha sonra bu arkadaşlarımızı İstanbul'da aynı şekilde bir yarışmaya daha tabi tutacağız. Buda ikinci ayak olacak. İkinci ayaktan sonra ilk 3'e girenleri Fransa'da yapılacak olan dünya şampiyonasına götüreceğiz. Bu ilk basamak. Bu yarışmadan yaklaşık bir ay sonra diğer yarışma yapılacak. O şampiyonada Türkiye'deki en iyileri belirleyeceğiz. En iyi 3'ü belirleyeceğiz" diye konuştu.

Boulder'da 4 duvar olduğunu ifade eden Özen, "4 duvarda gençler belirli dakikalarla oynayıp, tırmanış yapıyorlar. Her 4 dakikada yeni bir sporcu geliyor ve 4 dakikada yukarıdaki tutamağa ulaşmak zorundalar" dedi.

Özen, yarışmaların keyifli geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'de pek gelişmeyen ama hızla gelişen yeni başlayan bir spor branşı. Bu sene Tokyo'da yapılacak olan olimpiyata bu dal girerse, olimpik spor branşı olacak. Bu da bizim için hızlı bir gelişim anlamına geliyor."

"ÇOK AYRI BİR ORGANİZASYON"

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Dağcılık İl Temsilcisi Yrd.Doç. Dr. Faruk Akçınar ise, Dünya Spor Tırmanış Federasyonu'nun dünyada çok ayrı bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Akçınar, yapılan çalışmalarda spor tırmanışını olimpik hale getirmek olduğuna dikkat çekerek, "Muhtemelen önümüzdeki olimpiyatlarda spor tırmanış branşı bir olimpik branş haline gelecek. Dolayısıyla bu anlamda dünyada çok ciddi bir ivme kazanan böyle bir branşın Malatya'da da bir altyapısının oluşması, bir ivme kazanması bence önemli bir konu. Bende bu konuyu çok önemsiyorum. 4 yıldır Türkiye'de Malatya, şampiyonanın vazgeçilmezi haline geldi. Bu anlamda bize çok ciddi organizasyon talepleri geliyor. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de tabi ki sahip olduğumuz duvar. Bu duvar dünya standartlarında. Mevcut Türkiye standartlarını düşündüğümüz zaman çok önde bir duvar. Öncelikle bu duvarın kazandırılmasında başta sayın Rektörümüz Cemil Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"MALATYA BU BRANŞTA MARKA OLDU"

Akçınar, Malatya'nın spor tırmanışı branşında bir marka olduğunu kaydederek, "Ciddi anlamda sporcular çıkarmaya başladık. Geçen sene yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığı da ortaya çıkmış oldu. Milli sporcu çıkardık ve Avusturya'ya yarışmaya gönderdik. Dolayısıyla ciddi bir potansiyel oluştu. Bu tür etkinliklerin Malatya'da olması, Malatya anlamında da ciddi bir marka değer oluşturuyor. Birçok ilden sporcu geldi. Bu anlamda Malatya için bir kazanç. Umarız bu branş Malatya'da daha da gelişir ve altyapısı oluşur" dedi.

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

aaaa3a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız