SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Bu Yönden Çok Şanslı!..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, dondan zarar gören kayısı üreticilerine ödeme yapılmasıyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 12 Temmuz 2006 günü Malatya'ya gerçekleştirdiği ziyaretinde kayısı üreticilerine söz verdiği 35 milyon YTL'nin 6 bin çitçiye verileceğini söyledi.

Başkurt, Başbakan'dan 15 milyon YTL talepte bulunmalarına karşın Erdoğan'ın 35 milyon YTL ödenek ayırmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl Türkiye genelinde 28 ilde don olayı yaşandı. Malatya'nın da 5 ilçesi dondan zarar gördü. Bu 28 ilde zarar ödemesi yapılacak tek il Malatya. Bu 35 milyon YTL'nin 18 milyon YTL'si hazır. Çok yakında çiftçilere dağıtılacak. Diğeri ise 2007 yılının ilk çeyreğinde ödenecek. Ancak, tabii ki sosyal güvencesi olan çiftçilere ödeme yok. Hiç değilse onlar evlerine bir ekmek götürüyorlar. Çok daha mağdur durumda olan çiftçilere ödeme yapılacak. Malatya'da yaklaşık 6 bin 700 çiftçi dondan zarar gördü. Ayrılan bu kaynak, 6 bin çiftçiye dağıtılacak. Malatya bu yönden çok şanslı."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Temmuz'daki Malatya ziyaretinde, dondan zarar gören kayısı üreticilerine bir kısmı bu yıl, bir kısmı da gelecek yıl olmak üzere toplam 35 milyon YTL tazminat ödeneceğini açıklanmıştı. Bir süre sonra, bu tazminatın, hiçbir sosyal güvencesi olmayan kayısı üreticisine ödeneceği yolunda açıklama yapılınca, bu durum eleştirilere yolaçmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız