SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Buna İnanır mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili adayları çalışmalarını merkez ve ilçelerde sürdürdüler. Yıldıztepe'deki toplantıya, yeniden aday gösterilmeyen milletvekili Cemal Akın da katıldı.

Çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

'"TÜRKİYE'Yİ DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ'

AK Parti Malatya Milletvekili Adayları, Yıldıztepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda yapılan konuşmalarda, 7 Haziran seçimlerinin bütün seçimlerden daha önemli olduğuna dikkat çekildi. 

Genel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Yıldıztepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, AK Parti'nin yaptığı hizmetleri bir bir saymanın mümkün olmadığını ifade etti. Ulaşımda, sağlıkta ve eğitimde birçok hizmetler yaptıklarını dile getiren Akın, "Konuşmak kolay, muhalefetin konuşmalarını hep beraber izliyorsunuz. Bu konuşmaları daha öncede dinlemiştik" dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, Malatya'daki mahallelerin sorunlarına ilgisiz kalmadıklarını ifade ederek, kendilerine iletilen her sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti. Şahin, bireysel olarak kendilerine başvuran herkesi dinlediklerini kaydederek, kendilerine iletilen her şeyi çözmeye gayret gösterdiklerini kaydetti.

Eski devlet hastanesinin bulunduğu alana bir hastane yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Battalgazi bölgesinde eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda bir devlet hastanesinin yine olması arzu edilmişti. Daha öncesinde burada bir polikliniğin olmasını muhtarlarımız talep etmişlerdi. Orada 40 doktorla, o alanı sizlerin hizmetine sunduk. Yine yetmez dedik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Malatya'ya geldiği zaman kendilerinden o alana bir devlet hastanesi yapılması için talepte bulunduk, yaklaşık 15 dönümlük alanı TOKİ'den alıp bize tahsis ettiler. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde gerçekleşecek. Bununla ilgili sıkıntımız yok."

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın da, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin gerek Türkiye gerekse de Malatya için büyük önem taşıdığını belirtti. Taşkın, genel seçimde bütün seçmeleri sandığa taşımaları gerektiğine dikkat çekerek, "7 Haziran seçimleri, yeni Türkiye'nin inşa sürecinin temel atma projesidir. İnşallah hep birlikte 7 Haziran'da sandıklara giderek, kurucu liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hocamıza sahip çıkacağız. İnşallah Türkiye'yi daha ileri noktalara taşıyacağız. Bol keseden çift maaş dağıtanların yalanlarına kanmadan, Allah'ın izniyle bu istikrarı sürdürüp, ekonomik büyümeyi hükümetimiz sağlayacaktır" diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, Yıldıztepe Mahallesi'nin AK Parti'ye yüzde 84 oy verdiğini hatırlatarak, bundan sonrada kendilerine tam destek vereceklerine olan inancının tam olduğunu kaydetti. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Çalık, "İmam hatip liselerinin orta kısımlarını kapattılar. Liselerini zaten kaldırdılar. Siz ne yaptınız? Onlara hadlerini sandıkta bildirdiniz. Şimdi muhalefet partileri ne yapmak istiyor? Bu defa zorunlu din dersi eğitimini kaldırmak istiyorlar, diyaneti kaldırmak istiyorlar, 8 yıllık kesintisiz eğitim getirmek istiyorlar. Yeniden imam hatiplerin orta kısmını kapatmak istiyorlar. Siz, bunlara 7 Haziran 2015 seçimlerinde hadlerini bir kez daha bildireceksiniz" ifadelerini kullandı. 

11.1 MİLYARLIK YATIRIM..

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Akçadağlılara Şeyh Edebali’nin sözleriyle seslendi. “Bizim kadim geleneğimiz Şeyh Edebali’nin ifade ettiği ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi üzerine inşa edilmiştir. Devlet insan için vardır, insan hizmet için vardır” diyen Tüfenkci, son 13 yılda Malatya’ya 11,1 milyar yatırım ve destek sağladıklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci Akçadağ’a bağlı Ilıcak, Keklikpınar, Derinboğaz ve Eğin mahallerini ziyaret etti. Akçadağlıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Tüfenkci, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. 

Akçadağ’a bağlı Ilıcak köyü ziyareti sırasında söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, gelinmiş olan noktada Türkiye’nin dünyada söz sahibi olmasının ve Türk milletinin birliğinin her şeyden önemli olduğuna vurgu yaptı. AK Parti olarak bu birliğe katkı sunmak adına 13 yıldır önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Tüfenkci, “Ülkemiz 13 yılda çok büyük yatırımlara, köklü reformlara sahne oldu. Bizim kadim geleneğimiz Şeyh Edebali’nin ifade ettiği ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi üzerine inşa edilmiştir. Devlet insan için vardır, insan hizmet için vardır. Bizler bu anlayış doğrultusunda ülke genelinde büyük çalışmalara imza atarken, Malatya’ya ise son 13 yılda 11,1 milyar yatırım ve destek sağladık” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin son 12 yılda yaptıklarına bakıldığında, tüm bu adımların bir tür “sessiz devrim” olarak nitelendirilmesinin yanlış olmayacağına dikkat çeken Bülent Tüfenkci, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin batısına hangi hizmeti götürdüysek, doğusuna da aynı hizmeti götürdük. 12 yılda kuzeye ne hizmet gitmişse güneye de aynı hizmet gitmiştir. Malatya da her anlamda bu hizmetlerden faydalanan bir il olmuştur. Şehrimiz ilçeleriyle, mahalleleriyle büyük bir kalkınma gerçekleştirmiştir. ‘Yol, medeniyettir’ dedik, Malatya’nın karayollarını yeniden yapılandırdık. Malatya’yı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 497 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 549 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirdik. Malatya’daki karayolu ağını bin 46 kilometreye ulaştırdık.”

Ilıcak Mahallesi’nin ardından Keklikpınar Mahallesi’ne geçen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş bir partinin mensupları olduklarının altını çizerek, “Bugüne kadar memleketimize yapmış olduğumuz hizmetlerle övündük, bundan sonra yapacaklarımıza teminat gösterdik. Biz milletin hayallerini satmıyoruz ve açık artırmaya çıkarmıyoruz. Popülist siyaset izlemedik,  seçim ekonomisi yapmadık. Bizler, günü kurtarmak için değil ülkeyi kurtarmak için varız” şeklinde konuştu. 

KİLTEPE'DE..

AK Parti Malatya Milletvekili Adayları, 7 Haziran seçimleri öncesi 6-0 hedefine odaklandı. Gittikleri her yerde 6-0 sloganlarıyla karşılanan adaylar, bunun heyecanı içerisinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

AK Parti’de mahalle toplantıları devam ediyor. Düzenlenen mahalle toplantılarının son adresi ise Kiltepe Mahallesi oldu. AK Parti bayraklarının dört bir tarafı süslediği ve Kiltepe Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda AK Parti seçim şarkıları tek bir ağızdan söylendi, 6-0 sloganları atıldı. Kiltepe Mahallesi’nde düzenlenen ortak toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili adayları Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı katıldı. 

Kiltepe Mahallesi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, CHP, MHP ve HDP’ye popülist politikaları üzerinden yüklendi. CHP, MHP ve HDP’nin ortak hareket ettiklerini ifade eden Bülent Tüfenkci, “Bu 3 parti halkı boş vaatlerle oyalıyor. Ortaya koydukları hiçbir proje yokken, popülist politikalarla oyları satın almaya çalışıyorlar. Peki, halk buna inanır mı? Siz söyleyin, Malatya buna inanır mı? Vatandaş her şeyi görüyor. Destan şehir Malatya, bu vaatlere kanmayacak ve en güzel cevabı sandıkta verecektir” ifadelerine yer verdi. 

“Dik dur eğilme Malatya seninle” sloganları eşliğinde konuşmalarına başlayan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar da AK Parti’nin bir millet hareketi olduğunu dile getirdi. Açıklamaları esnasında sık sık “Yeni Türkiye” vurgusu yapan Nurettin Yaşar, “Yeni Türkiye kadim medeniyet değerlerimizin ışığında yeniden örgütlenen, çağı yakalamış, bölgesinde ve dünyada etkin, güçlü ve söz söyleyebilen, aktif bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye’nin inşası, yeni bir anlayışın, yeni dinamiklerin, kökleri bu topraklara bağlı insan varlığının sayesinde, siz değerli hemşerilerimizin sayesinde hayata geçirilecektir” şeklinde konuştu.

AK Parti hareketinin engellemelere, tökezlemelere, darbelere, kalleşliklere ve hainliklere rağmen korkmadan, yılmadan, cesaretle bu aşamaya geldiğini kaydeden Nurettin Yaşar, adım adım halkın AK Partiyi bu seviyeye getirdiğini vurguladı.  

Kiltepe’de düzenlenen mahalle toplantısında kapanış konuşmasını ise AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan yaptı. Özhan’ın hedefinde CHP vardı.

Dünyada bir kaset skandalıyla genel başkan olan tek kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Özhan, “Bu durumun dünyada başka örneği yok. Genel başkan oldu ardından da bir kimlik krizine girdi. İlk olarak birkaç hafta Deniz Baykal olmaya çalıştı, sonra vazgeçti. Gandi olmaya çalıştı, onu da millet anlamadı. Ecevit’i keşfetti, Ecevit olmaya çalıştı sonra fark etti ki Ecevit’le ilgili hiç iyi şeyler hatırlanmıyor. Hemen ondan da vazgeçti. Recep Tayyip Erdoğan olmayı hayal bile edemiyor. Ahmet Davutoğlu olmayı düşünemez bile. Baktı ki yapacak bir şey yok Cem Uzan olmaya karar verdi” ifadelerini kullandı.  

Türkiye’nin son 13 yılda devlet ile vatandaş arasındaki mesafenin ortadan kaldırıldığı, yönetimin merkezine birey ve haklarının yerleştirildiği, demokrasi ve özgürlük alanının genişletildiği tarihi reformlara imza attığını vurgulayan Taha Özhan, “Onlar bu kimlik bunalımlarıyla mücadele ederken, biz ciddi mesafeler aldık. Dolayısıyla Türkiye’de istikrarın ve huzurun sürmesi için mutlaka AK Parti iktidarı devam etmelidir” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız