SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bunu Haketmiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:05:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türk Hava Yolları’nın (THY) Malatya-Ankara, gece geliş, sabah gidiş seferinin iptal edilmesine tepki göstererek, “Bu mantığı anlamak zor” dedi.

TSO Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısını TSO Salonu’nda yapıldı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında Çarşamba akşamı yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Soma’da hayatını kaybeden 301 işçi için başsağlığı dilerken, yine vefat eden Malatya eski milletvekili ve son dönem CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu için de başsağlığı dileklerini yeniledi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Özellikle büyükşehir olduktan sonra ve sosyal alt yapısını, sanayi alt yapısını güçlendiren bir il olarak daha ileri noktalara gitmemiz gerekirken, THY Anadolujet’in Malatya-Ankara seferini iptali bizleri son derece üzmüştür. Malatya bunu hak etmiyor. Bu Malatya’ya yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu konuda girişimlerde bulunduk. Son 1 haftadan beri bu konu üzerinde yoğunlaştık.  Tüm milletvekillerimizi bu konuda aradık ve bilgilendirme yaptık. THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topcu’ya, THY Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’e konuyu ilettim.   En son Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a da konunun ehemmiyetini anlattım. Biz günü birlik sabah Ankara’ya gidip, gece dönüyorduk.  En gerekli olan uçuş bu. Bu uçuşun iptali Malatya’ya yapılan büyük bir haksızlıktır ve bunun mantığını da anlamak mümkün değildir. Doluluk oranına bakıyoruz; ortalama yüzde 80. Yani bu Türk Hava Yollarının uçuş rakamlarına göre gayet iyi bir oran. Malatya ilave seferler beklerken, bu ek seferin iptali bizleri son derece üzmüştür. Bu konunun en kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz. Düzeltilmediği takdirde sivil toplum kuruluşları olarak THY Yönetim Kurulu Başkanından randevu alarak götürmek istiyoruz” diye konuştu.

Erkoç, “KOBİ’ler için pozitif ayrıcalık bekliyoruz. Türkiye’deki şirketlerin yüzde 90’ını KOBİ’ler oluşturuyor. Türkiye’nin ihracatına baktığımızda ihracatında yüzde 53’ünü KOBİ’ler oluşturuyor. Yine ithalata baktığımızda cari açığın azaltılması noktasında da KOBİ’lerin çok düşük ithalat yaptığı ortaya çıkıyor. Demekki KOBİ’lerin desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kaydetti.

Bankaların yapmış olduğu uygulamalara tepki gösteren Erkoç şöyle konuştu; “Kredi faizleri yükselirken, kredi faizlerinin haricinde harçlar ve diğer girdilerle, iş dünyasının ciddi sıkıntılar içerisinde olduğu bir süreçte, faiz gelirleri kendilerine yetmiyormuş gibi, farklı adlar altında paralar alınıyor. Bankalarında bu noktada iş dünyasının taleplerini çok iyi değerlendirmeleri ve iş dünyasının üzerinde ellerini çekmeleri gerekiyor."

TSO Meclisi’nde geleneksel hale getirilen, eski TSO Meclis Üyelerine plaket verilmesi kapsamında TSO Meclis Başkanı Sami Payza ve TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç tarafından Süleyman Kemer, Hüseyin Yeşil, Saim Güntan, Naim Hamamcı, Hüseyin Çalgın, Hasan Yaşar, Selahattin Çimenyayla, Abuzer Altun ve Mehmet Tecdelioğlu’na teşekkür plaketleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız