SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Burası, Herşey Olur!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:16:02
Malatya Burası, Herşey Olur!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya, özellikle SBS ve LYS yerleştirme sonuçlarına göre, eğitimde adeta çöküş dönemine girerken, kentin Milli Eğitim yönetiminde yıllardır yaşanan başıboşluklar hemen hergün skandal nitelikte işlere imza atılmasına neden oluyor. 

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, kentin eğitim faaliyetleri konusundaki denetimsizliğinden kaynaklanan son skandal Malatya-Elazığ Karayolu güzegahında önümüzdeki eğitim yılında faaliyete geçeceği belirtilen lise binasıyla adeta iç içe benzin istasyonu kurulmasıyla yaşanıyor. 

Malatya-Elazığ Karayolu’nun Pınarbaşı mevkiinde, özel bir şirket tarafından kurulan ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek olan 14 Mart Sağlık Meslek Lisesi’nin ön cephesinin bulunduğu alana akaryakıt istasyonu kuruluyor. 

RUHSATA GÖRE AKARYAKIT İSTASYONU VE DEPO ALANI

Söz konusu alanda akaryakıt istasyonu ve  depo yapılması için da 2008 yılında Orduzu Belediyesi’nden ruhsat alındığı, depo olarak inşa edilen binanın daha sonradan özel sağlık meslek lisesi olarak kullanılması için kiraya verildiği bildirildi.

MEVZUATA GÖRE OKULA 40 METREDEN DAHA YAKIN OLAMAZ

Akaryakıt İstasyonu İş Yeri Açma ve Çalışma Yönetmeliği ve LPG İkmal İstasyonu Karayolu Taşıtları İçin Emniyet Kuralları Mevzuatı’nda okul – akaryakıt istasyonu ilişkisi özel bir paragrafla düzenleniyor. 

Söz konusu yönetmelik ve standart, akaryakıt istasyonlarının okul binalarına en az 40 metre uzakta kurulma hükmünü getirmesine karşın, Malatya-Elazığ Karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonu ile okul arasındaki mesafe 4 metreden fazla değil. 

ARAYA DUVAR ÇEKECEKLERMİŞ

İlgili mevzuata göre akaryakıt istasyonlarının, özellikle de yer altına yerleştirilen akaryakıt tanklarının okul binalarından en az 40 metre uzakta konumlandırılması zorunluluğu bulunuyor. Akaryakıt istasyonu inşaatı 14 Mart Sağlık Meslek Lisesi bahçesine kurularak mevzuatın bu hayati maddesi ihlal ediliyor. Akaryakıt istasyonu inşaatında çalışan bazı işçiler, okul binası ile akaryakıt istasyonu arasına beton perde yapılarak sorunun aşılacağını belirtiyor. 

MİLLİ EĞİTİM ÜÇ MAYMUNLARI OYNUYOR 

Lise binası bahçesine akaryakıt istasyonu kurulması yoluyla, gelecek eğitim yılında bu okulda okuyacak öğrencilerin can güvenliği için büyük risk oluşturulurken, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuyla ilgili sorularımızı “Oraya benzin istasyonu yapıldığından haberim yok.  Araştırıp, mevzuata aykırı bir şey varsa gereken yapılır’ diye cevapladı. 

Dershanelerin sınıf kapılarının içeriye ya da dışarıya açılması üzerinden denetim yaparak, kapıların açılış yönünün mevzuata uyumsuz olduğu bahanesiyle dershaneleri kapatan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bir lise bahçesine akaryakıt istasyonu kurulması gibi vahim bir gelişmeden habersiz olması anlamlı bulunuyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız