SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Bürokrasisi Hızlanacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:49
'Malatya Bürokrasisi Hızlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bakanlığına bağlı Malatya’daki Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne yapılacak olan hizmet binasının projesine Malatya’nın da yaralanacağı misafirhane ve sosyal tesislerinde konulacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, Kuzey Çevreyolu projesine ise 2016 yılında ya başlanılacağını ya da başka bir alternatif projeye geçileceğini vurguladı.

OSB ÇÖZÜLDÜ, ÇEVREYOLU DA NETLEŞECEK…

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “1 seneye yakındır uğraştığımız Malatya’daki 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma sorunu Allah’ın izniyle ilk bakanlar Kurulu toplantısında çözdük. Bakanlarımız 2015 yılı içerisinde, yani 2016’ya sarkmadan 60 milyon TL tutarındaki ödeneği Malatya’ya aktaracaklar ve Malatya’daki Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma sorununu çözmüş olacağız. Önümüzdeki yıl içerisinde de Sayın Başbakanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın da desteği ile Çevreyolu'nu ya başaracağız, ya da bitirip başka bir projeye bakacağız. Onu da netleştirip 2016 yılı içerisinde bir sonuca ulaştıracağız” dedi. 

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE SOSYAL TESİS…

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Malatya’ya yatırımı konusunda ise Bakan Tüfenkci, “Malatya’ya Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü kurulmuştu. Hizmet binası ile ilgili olarak bir proje tasarlanmıştı. Ancak getirdikleri projenin küçük olduğunu görünce yeniden bir talimat vererek, projeye sosyal tesisler ve misafirhanede ekleyerek, Malatya’nın da faydalanacağı bir çalışma yaptırıyorum. Bu projeyi de bitirip Malatya’nın hizmetine sunacağız” ifadelerini kaydetti.

"BÜROKRASİ GEÇ İŞLİYOR, ARTIK HIZLANACAKLAR"

Tüfenkci şöyle devam etti: 

“Malatya’da bugüne kadar biraz daha geç işleyen bürokrasiyi daha hızlandıracağız. Malatya’nın gelişimine ve değişimine dönük her türlü projede Malatyalı hemşerilerimin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yanındayım. Yeter ki bu noktada öneri ve destek gelsin. Çünkü biz yoğun bir çalışma temposu içerisinde bunları görmekte zorlanabiliriz. Bakanlıkta hem danışman düzeyinde ve hem de bürokrat düzeyinde iki arkadaşımızı Malatya Masası olarak görevlendirdik.  Malatya ile ilgili olarak günlük takipleri o arkadaşlarımız yapacaklar.”

2 KURUL VE 1 KOMİSYONDA GÖREV ALDI..

Öte yandan, "Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Bakanlar Kurulu Kararları ve genelgeler ile teşkil edilmiş olan kurul ve komisyonlarda, başkan veya üye olarak görev alacak Hükümet üyeleri" genelgesi Perşembe günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlık edeceği Ekonomi Koordinasyon Kurulu ile yine Şimşek'in başkanlığındaki Para ve Kredi Koordinasyon Kurulu'nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan'ın başkanlığındaki Türkiye'de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonu'nda yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız