SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bütçesi Açık Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Yönetimi Bütçesi’nin 2 milyar lira fazla verdiği 2011 yılı Ocak-Şubat döneminde, tahakkuk eden bütçe gelirlerinin tahsilatında Kocaeli, bütçe gelirlerinde İstanbul şampiyon oldu.

Maliye Bakanlığı'nın tahakkuk edilen her 100 TL'lik bütçe gelirinden 36 TL'sini tahsil ettiği Ocak-Şubat döneminde, Kocaeli yüzde 58 tahsilat oranıyla liste başında yer aldı. Bütçe gelirlerinin 48 milyar TL'ye ulaştığı bu dönemde, 19 milyar 696 milyon TL ile toplam gelir tahsilatıyla İstanbul, bütçe gelirlerinin yüzde 41'ini tek başına karşıladı.

Şubat'ta 12 ilin bütçesi fazla, 69 ilin bütçesi ise açık verdi. Bütçe açığı sıralamasında en fazla açığı 287.3 milyon TL ile Diyarbakır verirken, Diyarbakır’ı, 200 milyon TL ile Van, 180 milyon TL ile Erzurum,145 milyon TL ile Malatya, 145 milyon TL ile Urfa, 126 milyon TL ile Elazığ, 124 milyon TL ile Mardin, 120 milyon TL ile Şırnak izledi. Şubat'ta bütçesi fazla veren iller ise İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir'i, Antalya, Bursa, Hatay, Mersin, Muğla, Rize, Tekirdağ ve Zonguldak oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız