SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Büyük İşler Yapmış"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:09
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Ömer Faruk Öz hazır bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyarette, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Sizleri Malatya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” diyen Başkan Çakır, “Sağlık alanında Malatya’da yapılan yatırımlar için sizlere teşekkür ediyoruz. Özellikle merkezde yapılan büyük hastane, Malatya’nın sağlık turizmi hedeflerine de katkı sağlayacak önemli bir yatırım” dedi.

Belediye olarak özellikle şehrin altyapısına yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, şunları belirtti:

“150 kilometrenin üzerinde merkezde altyapı çalışması yaptık. Üst yapıda, şehirde bir dönüşüm projesi kapsamında şu ana kadar 150 cadde ve sokakta düzenlemeler yapıyoruz. Standartları yüksek, kaldırım yükseklik ve genişlikleri, yol otopark cepleri, aydınlatmasıyla birlikte modern bir şehir yapısına kavuşmak ve halkımızın rahat edebileceği sorunsuz bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. 100 yıllık olan Akpınar Çarşısı’nın yenilenmesi tamamen bitti. Akpınar Meydanı ve bağlantılı 26 sokağın çalışmasını bitirdik. Burada Türkiye’nin en büyük yayalaştırma projelerinden birini uyguladık. Yine burada çok değerli iki merkezimiz var; Bakırcılar çarşısı ve Şire Pazarı. Bunlar gerçekten 20-25 yıldır proje yapılan ama bir türlü gerçekleştirilemeyen hedeflerdi. Bunu da bu dönemde bu kapsamda yapmış bulunmaktayız. Altyapı ve üstyapı düzenlemelerini bu sene büyük oranda bitirmiş olacağız. Bununla birlikte de semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesisler olmak üzere 24 sosyal tesis inşa ettik. Yani hem sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği alanlar hem de altyapısıyla birlikte şehrin dönüşüm projesini büyük oranda tamamladık.”

Yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tebrik ederek teşekkür eden Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, şöyle konuştu:

“Buraya gelince, Ankara’daki, başkanımın başkan olma süreci gözümün önüne geldi. Tüm milletvekili arkadaşlarımızın büyük bir gayretle başkanımızın aday olma konusundaki ısrarını hatırladım ve arkadaşları tebrik ediyorum. Bugün Malatya’da olmaktan büyük keyif aldım. Çünkü Malatya, bu bölgenin çok önemli bir merkeziydi ama daha bu önemli merkezliliğini tescilleyecek büyük işler yapmış, büyük adımlar atmış. Ortaya çıkan 5 yıldızlı oteller, bütün markaların geliyor olması, kentteki sosyal-kültürel, ekonomik gelişmişliğin de bir göstergesidir.  Düzenli, gelişen, gülen bir kent. Bazı illere gidiyorsunuz, küskün, yılgın, yorgun bir şehir görüyorsunuz. Bir başka ülkeden gelip, hemen sokakta ilk gördüğünüz adamla konuşursanız, oranın AK Parti belediyesi olmadığını anlarsınız. Kaymak gibi yollardan giriyorsunuz kente, ama kent içi görüntüsünden anlıyorsunuz ki bir başka mahalleye, kente girmişsiniz. Malatya’da Allah’a şükür güzellikleri görüyorsunuz. Başkanım, tebrik ediyorum. Allah utandırmasın, hayırlı hizmetlere vesile kılsın.”

Bakan Yardımcısı Kafkas, Malatya’daki sağlık yatırımlarına da işaret ederek, “Malatya’nın önemini biliyoruz ve Malatya’nın önemine layık bir şekilde yatırım yapıyoruz. Şu andaki başlayan yatırımlar ve planladıklarımızı tamamladığımız takdirde Malatya’nın sağlık altyapısında bir sorun, eksiklik kalmıyor” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Kafkas, “Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemlerini geçiriyoruz. Türkiye önemli bir süreçte. Türkiye prangalarını kırıyor. Üçüncü binyılın başında muazzam bir atılımın eşiğindeyiz. Özellikle bu çözüm süreciyle bunu taçlandıracak diye düşünüyoruz. Hep beraber yeni hamlelere hazırlıklı olmak babında elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaret anısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a kristal kayısı ve kuru kayısı hediye etti.

AKP ZİYARETİ..

AKP İl Başkanı Tüfenkçi, ziyaret için teşekkür ederek, “Malatya’da sağlık alanında büyük hizmetler AK Parti döneminde yapıldı. Her şeyde olduğu gibi sağlıkta ta bir milat oldu. Sağlık Bakanımız ve milletvekillerimizin gayretleri ile yeni hastanemiz bitmek üzere. Teşekkür ediyoruz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Beydağı Hastanesi’nde devam ediyor olması gerçekten Malatya için bir kazanç. Malatya teşkilatı yerel seçimler için bütün gücüyle hazırlanıyor. Yerel seçimlerde bütün ilçeleri ve büyükşehiri almaya adayız” dedi.

Kafkas, bir süre parti yöneticileriyle sohbet etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AKP İl binasından sonra Malatya’daki sağlık sorun ve planlamaları için İl Özel İdaresi’nde geniş katılımlı bir istişare toplantısı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız