SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Büyük Oynamalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:08
A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da kulüp başkanı Ertan Mumcu, Malatya’nın iddialar şehri olduğunu ve büyük oynaması gerektiğini belirterek, “Malatya’da futbola karşı özlemin ne derece yüksek olduğunu gördük, bu havayı yakalamamız gerçekten çok güzel” dedi. 
 
Nurettin Soykan Tesisleri’nde spor yazarları, programcı ve foto muhabirleriyle bir araya gelen Yeni Malatyaspor yönetiminde, kulüp başkanı Ertan Mumcu, çalışmalar, hedefler ve kulübün beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Malatya şehrinde yakalanan havanın kendilerini olumlu yönde etkilediğine değinen Mumcu, Malatya’da futbola karşı biz özlem olduğunu, bu özlemi dindirmek amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti.
 
“HOCAMIZIN ARZU ETTİĞİ FUTBOLCULARI KADROMUZA KATTIK”
Transfer çalışmalarının büyük bir titizlikle gerçekleştirildiğini ifade eden Mumcu, teknik direktör Gürses Kılıç’ın hazırladığı liste üzerinden transfer yaptıklarını dile getirdi.
 
İlk 5 hedefi doğrultusunda iyi bir kadro oluşturduklarını söyleyen Mumcu, “2012-2013 sezonu için öncelikli hedefimiz Malatya’da futbol heyecanını oluşturmak idi. Buda kendi içerisinde doğal olarak bir hedef taşıyan, bir iddia ortaya koyan bir futbol hedefini gerektiriyordu. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın öncelikli desteğini aldığımızda, ilk 5 içerisinde mücadele edebilecek bir takım oluşturacağımız söylemini kamuoyu ile paylaştık. Yaklaşık 2 aydır süren transfer dönemiyle birlikte, teknik heyetimizin listesine sadık kalarak, izleme komitesi ve diğer sorumlu arkadaşlarında onayı ile şuana kadar hocamızın arzu ettiği futbolcuları kadromuza kattık” diye konuştu.
 
“KAMP ÇALIŞMALARI YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ”
Yeni bir kadro oluşturmalarına rağmen futbolcular arasında iyi bir uyum ve kaynaşma sağlandığını kaydeden Mumcu, kamp çalışmalarında futbolcuların ortaya koydukları performansın kendilerini ve teknik heyeti mutlu ettiğini söyledi. Hazırlık karşılaşmalarında futbolcuların arzuların ve ortaya koydukları mücadelenin üst düzeyde olduğuna değinen Mumcu, “İlk etap kamp çalışmalarımızı Malatya’da, ikinci etap kamp çalışmalarımızı da Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirdik. Takımımız üçüncü etap kamp çalışmaları için Bolu Termal’de toplandı. Şuana kadar bize gelen raporlarda kamp döneminin gayet iyi geçtiği kaydedildi. Takıma yeni katılan futbolcuları, birlik ve beraberlik içerisinde oldukları ve iyi bir uyum yakaladıkları ifade edildi. Özellikle hazırlık karşılaşmalarında ortaya koyulan mücadele ve isteğin de teknik heyetimizi tatmin ettiği bizlere iletildi. Kampa katılan yönetici arkadaşlarımızda bu noktada izlenimlerini bizlere aktardı. Genel anlamda iyi bir kamp dönemi geçirdiğimiz izlenimini edindik. Bolu Termal kampının ardından takımımız Malatya’da toplanacak ve maç hazırlıklarına başlayacak” ifadelerini kullandı.
 
“MALATYA, BİZE GÖRE BÜYÜK OYNAMALIDIR”
Mumcu, ayakları yere sağlam basan ve iddialı olan bir takım oluşturduklarının altını çizerek, şunları kaydetti: “Malatya, iddialar şehridir. Malatya, bize göre büyük oynamalıdır, büyük konuşmalıdır. Ama ayakları yere sağlam basarak, bunu yapmalıdır. İnşallah yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz bu hedefte, şehirde iyi bir hava oluştuğunu gördük. Şehrimizde son yıllarda özlenmiş bir hava yakalandığını, gerek esnaflarımız gerek vatandaşlarımız gerek futbol severler gerekse futbola ilgi duymasa bile şehirde ortaya konulan görsel bayrakların, flamaların şampiyon olmuş bir ilde bile rastlanmadığı tespitiyle; ilimizde futbola karşı özlemin ne derece yüksek olduğunu gördük. Bu havayı yakalamamız gerçekten çok güzel.”
 
“HEPİMİZ YOL ARKADAŞIYIZ”
Takımın sadece yönetimin olmadığını ve bütün şehrin takıma sahi çıkması gerektiğini ifade eden Mumcu, Malatya olarak bir bütün olduklarını, başarıya giden yolda herkese sorumluluk düştüğünü belirtti.
 
Şehrin kendilerine vereceği desteğin hedefe ulaşılması noktasında önemli olduğuna değinen Mumcu, “Bu takım sadece yönetim kurulundaki 12 tane insanın takımı değil, biz bir amme hizmeti yapıyormuş gibi görevlendirildiğimiz bu kulüpte, iyi işler, güzel işler yapalım arzusuyla bu yükün altına girdik. Ancak kesinlikle şunu talep ettik; taraftarımız, medyamız ve şehrimizin diğer önemli unsurlarının bize destek vermesi gerekiyor. Bu hedefe hep birlikte ulaşmamız adına hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Biz şu ana kadar özellikle medyamızdan bu desteği aldığımızı hissediyoruz. Zira biz aynı ideale kilitlenmiş birer yol arkadaşıyız diye görüyorum. Eğer bu takım daha üst liglerde ilimizi temsil edecekse, bu başarı hepimizin başarısı olacak. Ama şunu da ifade etmeliyim ki, 17 tane takım var, 17 tane takımın içerisinden sıyrılmak hakikaten çok zor ama biz bütün samimiyetimizle bunu zorlayacağız. Teknik heyetimizle, yönetimimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
“KATKI BEKLİYORUZ”
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, mali kongrede belirtmiş oldukları bütçeye ulaşma noktasında özverili bir çalışma içerisine girdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Daha önceden açıkladığımız bir rakam var. Bunu sıkça gündeme getireceğiz ve sıkça konuşacağız. Sağ olsun belediye başkanımız ilan ettiğimiz bütçenin TFF ile birlikte yarıya yakınını bizimle birlikte bağış, forma ve reklam geliri adı altındaki çabalarımızla ancak yarısını yakalayacağımızı hedefliyoruz. Buda aslında ciddi bir rakam. İnşallah ondan sonraki süreçte gerek siyasilerimizden gerek şehrimizin otoritelerinden bu katkıyı bekleyeceğiz. Bunu da her vesilede dile getireceğiz. İnşallah bu anlamda sezona iyi bir başlangıç yaparız.”
 
“ÜRÜN VE KOMBİNE BİLETLERİMİZİ SATIŞA SUNACAĞIZ”
Kulüp ürünlerinin ve kombine biletlerin eski belediye meydanında dizayn edilen büfede satışa sunulacağını ifade eden Mumcu, “Hemşerilerimizin de talebi doğrultusunda kararlaştırdığımız renklerle birlikte pazartesi gününden itibaren forma, atkı ve flama gibi ürünlerimizi satışa sunacağız. Eski belediye meydanında belediyemizden izin alarak kurmuş olduğumuz geçici bir büfemiz olacak. Gayet merkezi bir yerde hemşerilerimizin ulaşım açısından onlara rahatlık olsun diye böyle bir plan yaptık. Merkezde birkaç yerde daha bu ürünlerimizi satışa sunacağız. Ama öncelikli olarak eski belediyemizin bulunduğu alanda oluşturulan büfede ürünlerimiz pazartesi gününden itibaren satışa sunulacak. Yine bahsettiğim noktada hafta sonundan itibaren kombine biletlerimiz satışa çıkacak. Kapalı tribündeki A ve B girişleriyle alakalı 2 bin civarında kombine bilet bastırdık. Çok sembolik bir rakamla bu kombinelerimizi satışa sunacağız. Bir sezon için 100 TL gibi cüzi bir rakamla hemşerilerimiz bu kombine biletleri alabilecek. Biz buradan açıkçası çok ciddi bir para beklemiyoruz. Sadece futbolsever hemşerilerimizin talebi doğrultusunda maçlara giriş çıkışta fazla bir sıkıntıya düşmeden, daha estetik ve modern bir giriş tarzı yakalamamız esprisiyle bu biletleri bastırdık. İnşallah hemşerilerimiz talep gösterir” dedi.
 
“STATTA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Mumcu, Malatya İnönü Stadının yeni sezona en iyi şekilde hazırlandığını ve çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Malatya İnönü Stadı ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle boya ve koltukların yenilenmesi ve değiştirilmesi anlamında ciddi bir tamir ve bakım çalışmamız var. Zeminle ilgili yaklaşık 1,5 ay önce başlattığımız çimlendirme safhasını bitirdik. Ancak yaşanan anormal sıcaklıklar nedeniyle çimde yer yer sıkıntılar yaşandı. Ama henüz zamanımız var. Deforme olmuş alanların kendisini toparlayacağını düşünüyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız