SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Büyükşehir Olursa..'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde esnaf ve sanatkarlar, danışma toplantısında biraraya geldi.

Battalgazi Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplantıya Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Belediye Başkanı Selahatin Gürkan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adil Culha ve ESOB Yönetim Kurulu üyesi oda başkanları ile ilçedeki esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Culha, ilçede ihtiyaç duyulan sanayi sitesi, meydan düzenlenmesi, pazar yeri oluşturulmasının yanında köy garajı kurulması gibi taleplerini iletti.

ESOB Başkanı Keskin, "Battalgazi Belediye Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Atalarımızdan kalan eserlere sahip çıkıyorlar. Esnaf ve sanatkar kesimi, ülkelerin ve illerin temel taşıdır. Esnaf ve sanatkar, sosyal devletin yapmadığını yapıyor. Esnaf ve sanatkar kendi yağı ile kavruluyor. Bir hükümet tarafından ilk kez programa alındık. Hükümetten planlama, haksız rekabetin önlenmesi ve esnaf ve sanatkara zenginlere verilen kredinin en az yarısı kadar kredi verilmesini istiyoruz. Hayvancılık projesinin ticaret olarak değil, sosyal olarak da verilmesini istiyoruz" dedi.

Başkan Gürkan da, "Battalgazi 5 tane meslek yüksekokuluna sahip oldu. Türkiye'de ilk tarihi eserler envanterini belediye olarak biz çıkarttık. Türkiye'de tarihi eserlerini en hızlı şekilde onaran ilçe Battalgazi'dir. Malatya büyükşehir belediyesi olduğu zaman çevre yolunun alt tarafı Battalgazi ilçesi sınırlarına girecek. Biz bütün proje ve hedeflerimizi buna göre yapıyoruz. Doğalgaz bu yıl Battalgazi ilçesine ulaşacaktır" diye konuştu.

Kaymakam Aksoy ise, ilçe esnaf ve sanatkarlarına dayanışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Eğer bana esnaf olsaydım, nerede esnaflık yapmak istersin dediklerinde Battalgazi derdim" dedi.

Toplantıda esnaf ve sanatkarlar, belediye ve kaymakamlıkla ilgili sorun ve taleplerini aktardılar.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız