SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Belediyeden HDP'li Belediyeye Transfer

0
Güncellendi - 2019-09-11 20:22:06
AKP'li Belediyeden HDP'li Belediyeye Transfer
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Mehmet Zeki Hedekoğlu, HDP'li belediye başkanının görev yaptığı Batman Belediyesi'ne geçti ve burada belediye başkan yardımcısı oldu.

Elektrik-Elektronik Mühendisi olan, 2010 yılında Ahmet Çakır'ın başkanlığı döneminde belediyenin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlatılan Hedekoğlu, Malatya Belediyesi'nin "fiyasko" projesi trambüs konusunda da etkili rol oynamış, Ulaşım Planlama Müdürü görevindeyken ve Malatya'da kent içi trafik sorununun çözülememesi yüzünden belediye sert eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Ahmet Çakır'ın 2018'de milletvekili adayı olmak üzere Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmesinden sonra yerine atanan Hacı Uğur Polat tarafından gerçekleştirilen kadro düzenlemesi kapsamında Ulaşım Dairesi'nden Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki bir göreve atanan Hedekoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği görevini de sürdürüyordu.

31 Mart seçimlerinde, HDP'den Batman Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Mehmet Demir'in Batman'a gelmesi yolundaki teklifi kabul eden ve Temmuz ayında AKP'li Malatya Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ayrılan Hedekoğlu, naklen geçtiği yeni belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı.

Batman Belediyesi'nin resmi internet sitesinde, Hedekoğlu ile ilgili olarak, "Mehmet Zeki Hedekoğlu, Niğde Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra İnönü Üniversitesi Matematik Anabilimdalı ve Bahçesehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Batman Belediyesine naklen gelen Hedekoğlu Batman Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi." bilgisi yeralırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi geçmişinden bahsedilmedi.

malatyahaber.com- malatyayorum.com

Mehmet Zeki Hedekoğlu, Batman Belediyesi'ndeki makamında

Arşiv Foto: Mehmet Zeki Hedekoğlu, Ahmet Çakır ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Hasitlere inat (4 yıl önce)
    M.Zeki hedekoğlu malatyanın kaybetmiş olduğu bir değerdir Ulaşım konusunda malatyaya cok şey kazandırdı..başka sözleşmeliler gibi kayınbabasını müdür olabilmesi için aratmadı..kimse hakkında iftiraya yönelik konuşmadı.Bi otobüs duragını Siyasi gücü olan esnafa 2 katı fiyat ödetmedi.şu an yapılan kavşaklarda 100 / 100 emiği olduğunu biliyomusunuz ssk kavşağnı malatyaya kazandıran ve ali yıldırımın sırf cekememezzliği ve kibirli hareketlerinden dolayı nefsine yediremeyip görevi bırakmasımı tranbüsde kimseye bir kuruş fazla ödetmedi diye bu kadar hakarete maruz kalması na üzülüyorumm malatyam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Beydağı kavşağında 4 gece sabaha yatanlar ulaşımın tüm ekibi yol asfalt zabıta idi. Beydağı yapılırken işi yanlış değiştirip sonrada işi yarıda bırakıp yurtdışına gidince bencilliğe ve disiplinsizliğe tahammülü olmayan Ali Başkan Zekiye ya onurunla istifa et yada görevden alacam dedi. Sahada olan herkes şahitti. Ali Yıldırım zeki beyi görevden alacaktı acıdı istifa et dedi. Gerçekleri saptırmayın. Tüm ulaşım yol asfalt zabıta ve diğerleride biliyor. Zeki Hedekoğlu vb eyvallahı olmayan adam olduğu için Ali Başkan Zeki hedekoğlu göndermekle adamlığını ortaya koydu. Ve hedekoğludan sonra ulaşım daha iyi işledi.Hasitlerin kim olduğunu bilen biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat bu cevabın sadece Ahmet Çakır'ın ne kadar zavallı bir başkan olduğunu söylemenle aynıdır.Ne yani belediyenin başkanı, oraya hile ile özel kalemden memur yapılarak giren Çakır'ın avukatı Ali yıldırım mıydı. O kim, 3 kişilik bürosundan sonra koca belediyeyi bumu yönetiyormuş. Hedekoğluna İstifa et yoksa görevden alacam demişte vs.Ayrıca hedekoğlunun gittiği dönemde belediye başkanı selahattin gürkan.Ali yıldırım kimki Gürkan döneminde birini görevden ala.Zaten başına gelecekleri gördü, kendi kendine gittiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal bey ben olanı yazdım.gözümle gördüğümü kulağımla duyduğumu. Bütün ulaşım personeli de gece beydağı kavşağında olanı biteni gördü. zeki bey görevden ayrıldığında ulaşım Ali yıldırma bağlı idi.Başkanda Selahttin Gürkan değildi daha ozaman. Ayrıca şaşırdım yorumuna. Ali başkanın çapını yeteneğini cesaretini biz belediyede gördük. Avukatlığını bilmem. belediyedeki gibi ise çok iyi avukattır. Memurluk genel sekreterlik vs belediyede en son Ali başkanın umrunda olur. Bunu gösterip birilerinin taptığı makamı değil memurluğu bile bıraktı. Ayrıca haberi baştan sona okursan yazdığının kel alaka olduğunu görürsün. Ben vicdanım gereği hasitlere inata cevap verdim.sen ne anladın ne alakasın anlamadım. Ali beyle derdin varsa git adamla derdini çöz.Gerçek budur. Ben şahidim belediyede görenlerde şahit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Bir haberi verirken bile objektif olamıyorsunuz. Haberin içeriğine kendi menfi yorumlarınızı ekliyorsunuz. Devletin meşru bir kurumuna devletin bir memuru olarak gitmeyi sanki bir suçmuş gibi haberleştirmeyi ancak sizin gibi kusurlu beyinler başarabilir. Sizi bu başarınızdan dolayı tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Nice Malatyalı Mühendisler dururken bahsi geçen bu Mühendis beye Malatya Belediyesinde makamlar,yetkiler verilmiş,yakınları belediyeye alınmış,Eşi Yurt Müdürü yapılmış bir şahısdır. Teröre destek veren,askerimizi,polisimizi şehit eden,ormanları yakan,kürt kardeşlerimizin çocuklarını tehditle dağa kaçırarak hayatlarını bitiren ve törör örgütünün siyasi uzantusu olan bir partiye geçmesini kınıyorum.Böyle şahısları makam veren kollayan oy verdiğimiz Ak partiye yazıklar olsun.Belediyede HDP yakın çok kişiler vardır.Belediyemizde Malatyanın öz evlatları türk ve kürt kardeşlerimiz yerine Adıyaman,Baskil ve diğer illere mensup kişiler işe alınmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyaman, Baskil ve diğer illerden mühendis kabul etmiyorsunuz beyefendi. Hizmet adamı bir insan sadece bir ile bağlı kalmayıp, her hangi bir parti seçmeksizin çalışmalıdır. Ayrıca teknik bir elemanın bu tip şeyleri hiç düşünmemeli. Üniversite okumuş belli bir konuda uzmanlaşmış her insanın başımızın üstünde yeri olmalı. Malatyamız için farklı bir ilden gelip çalışan hiçbir kardeşimizi ötekileştirmeyelim lütfen. Baskil Adıyaman İstanbul vb tüm iller bu ülkenin parçasıdır. Ve hizmette hemşericilik yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Zeki HEDEKOĞLU işini hakkıyla yapan bir adamdı. Belki de Malatya büyükşehir belediyesinin en nitelikli çalışanıydı. Kamu hakkını koruyan,Malatya ulaşımınını belli bir sisteme koyan, gecesini gündüzünü ulaşım ve planlamaya adayan, mütevazi, sempatik ve emekçi bir insandı. Malatya da belediye başkan yardımcılığı hakeden bir insandı. Yalnız likayaka önem vermeyen belediyelerimiz sağolsun, böyle değerli insanları barındırmazlar, pasifleştirmek için her şeyi yaparlar. Zeki bey Batman halkı için bulunmaz bir nimet. Böyle güzel bir insan onlara güzel hizmet edecektir. Son derece iyi bir hamle yaparak Zeki beyi transfer ettikleri için tebrik ederim kendilerini. Bu tip haberleri yapıp insanları karalayan, ötekileştiren zihniyeti de kınıyorum. İyi akşamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (4 yıl önce)
    ne oldu şimdi ucu ak partiye dokunun ca haber sitesine sallamalar bu ne biçim haber yapma gibi yorumlar ak partiye övgüler mi yazacaklardı bu rezil durum için yalan haber mi yapmış site milletin bildiği döneminde en üst yönetimi ile ayrı ayrı oldukça güzel ilişkileri olan ???ayrıca görüşünü ve düşüncesini hiç bir zaman saklamayan sosyal medya hesabında bunu özellikle belirten bi adamdı ayrıca mevzu bu adamın görüşünün ne olduğundan ziyade böyle bir görüşe sahip bu adama ak parti yönetimi neden bu kadar göz yumdu itibar etti ve hatta Zengin etti acaba herşeyine gözyumdu????
    0
    0
    Yanıtla
  • burger (4 yıl önce)
    Bu habercilik değil. Yazık bu başlığı atana. Toplumu bu şekilde kategorize ederek insanların tercihlerini özgür iradeleriyle kullanmalarına ipotek koymak isteyen tahammülsüz kişiliklere yazık. 6 milyon insanın oy verdiği gönül verdiği bir partiyi terörize edecek haber veren bu haber sitesine yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)burger isimli kullanıcı yorumuna
    Korkmşsunki AKP'yi eleştiresin,bu haberi yapanlara saldırmışsın.Sendemi belediyedeki hdpye gidebilecek olanlardamısın.Senin dediğin tahammülsüzlüklerin ipotek koymanın kıralını AKP yapıyor.Ona ses çıkaramamışsın gazeteye saydırmışsın.Haberin bir yerinde HDPyi terörize eden bir ifade görmedim ayrıca.Neredne uyduruyorsun bunları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Beklenen birsey son dönemde belediyelerimiz de zaten adıyaman diyarbakir bingöllü den gecilmiyor akparti li görünen ama aslında hdpkk lı olan bircol şahıs var yeşılyurt dan battalgazi yr büyükşehir e kadar Malatya lı dan çok
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Başkanlık döneminde Malatya yı Malatyalıya teslim etmeyen çakır Malatyanın geleceği ile oynamıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    YAZIK Bu şahıs Trambüsten sorumlu ve Müdür iken , Haci Uğur Polat göröve gelince Fen İşleri müdürlüğü emrine mühendis olarak atamıştır.Belediyede ve AKP içinde yüzlerce HDP sempatizanı verdir.Bunların işleri görülüyor,bunların yakınları işe giriyor,kısacası bunların horozu ötüyor.Gereçekten samimi muhafazakar AK partiye oy veren vatandaşlarımızın kesinlikle işleri görülmüyor.Küskünler çığ gibi büyüyor.Belediyede ve AKP içinde bu şahıs gibi yüzlerce HDP sempatizanı vardır.AKP AŞIRI KAN KEYBEDİYOR.YAZIK YAZIK.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÜNDÜZ (4 yıl önce)
    MOTAŞ IN YENİ MÜDÜRÜNÜNDEN BUNLARDAN FARKI YOK . GARAJ SORUMLUSU İLE ÖZEL ŞÖFÖRÜ MÜDÜRLÜK YAPIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet altun (4 yıl önce)
    Bu malatya haber bilinç altı calısıyor. Fitnelik ediyor. Niyeti haber değil. Habere bak habere...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (4 yıl önce)
    Sorun yok diyerek gene kimseyi kırmayalım, ne yapalım, öyle olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (4 yıl önce)
    Öyle diyorsunuz ama şuanki daire başkanlarının yarısında çoğu aynı dönemin adamları :)Gürkan Başkanım bi el at olaya bence
    0
    0
    Yanıtla
  • talha (4 yıl önce)
    İşini sağlam ve güzel yapıyorsa ister hdp de olsun ister chp de ister akp de herzaman görev vermek gerekir.Yok şucu yok bucu diyerek insanları sınıflara ayırmak ayıp doğrusu.Bu haberdeki gayeyi anlamış değilim.Haberi yapan kişi ne içmiş çok merak ediyorum.Tranbüs iyi yada kötü malatyaya hizmet için yapılmış bir hizmettir.Makamında oturmaktansa vatandaşa hizmet için atılan her yok doğru adımdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş bana göre hdp legal bir parti, TBMM'de de temsil ediliyor. Varsa bir arızası sayın hükümetimiz kapatsın.Bence bu zatın hdp'li belediyeye gitmesinde bir sıkıntı yok.Ama akp'lilerin, en tepedekinden en alttakine bu partiyle ilgili söylediklerine bakarsan o ayrı, demediklerini bırakmıyorlar bu partiye.Diğer taraftan, bu arkadaş chp'li bir belediyeden hdp'li belediyeye gitseydi, troller chppkk diye kıyameti kopatırlardı.Amma kendi partilerinden olduğunda gak-guk deyince bunlar ayıp oluyor.Anladın kardeş....
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (4 yıl önce)
    Bu sahis akp li belediyeye taseron olarak alinip sonradan kadro verilen biridir.ayrica hdp li belediye gitmesine ragmen ak partililerin asku bitmeyip yesilyurt kent konseyine alinmistir
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (4 yıl önce)
    Yine saçma bi başlık yine saçma bir konu ve saçma sapan yorumlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    AKP de döneminde görev yapan bir çok yönetici gizli HDP sempatizandır. Malatya da görev yapan il müdürlüklerine kimler atanıyor bakarsanız bunu çok rahat fark edersiniz. Bu bey sadece bilineni
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)
    Fiyasko olduğunu sadece siz söylüyorsunuz ve ben katılmıyorum bir Malatyalı olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fiyasko tabiki. Tramvay yapilmaliydi. Tramvay trambus u amda kaldirir yerden yere vurur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)Sfo isimli kullanıcı yorumuna
    Tramway diye herkes kendini parcaliyor fakat Ha deyince olmaz o iş. Prosedürü çok fazla ve nüfus olarak malatya buna henüz yeterli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    çok iyi yapmış paranın mevkinin koltuğun dini imanı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (4 yıl önce)
    “fiyasko” projesi trambüs konusunda da etkili roL almış diye yazdığınız habere bakın malatyalılar nasılda trambüse biniyor siz daima istemezüklük edip durun yerinizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Seydi (4 yıl önce)ABUZER isimli kullanıcı yorumuna
    Abzer Abzer.. Trambüs fiyaskodur, skandaldır. Mecbur edilen bir araçtır. O hatta kağnı koysan millet binmek zorunda Abzer. Annamışgır Abzer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiyede başka örneği varmı bu mükemmel taşıma sisteminin Abuzer bey.Sadece Malatyaya yutturdular 50 sene evelinin troloybüs sistemini.O dönemin Malatya belediyesindeki basiretsizlerin yüzünden.Daha ne konuşuyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    sayın çakır, hdp'linin ne işi vardı malatya belediyesinde?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Başarılı bir arkadaş, batman iline kaliteli hizmetler yapacağına inanıyorum. Kalite her yerde lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    BÖĞLE habercilikmi olur öğle bi başlıkki sanki ak parti hadi git batmanda çalış onların sana orda ihtiyacı var demiş de selahattin gürkan görev vermeyince adam malatyada ayrılmış bu bukadar basit sizin haberciliğiniz gibi.
    0
    0
    Yanıtla