SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Büyükşehire Hazır.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Kanun Tasarısı’nın TBMM’ye sunulmasını değerlendirerek, “Malatya ve Malatyalılar Büyükşehir olmaya hazırdır” dedi.

ARINÇ'IN AÇIKLAMASI..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni belediyeler yasası ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Konunun kanun tasarısı olarak Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü ifade eden Arınç, "Son şekli verilmek üzere TBMM'ye sunuldu. Hafta içinde komisyonlarda görüşülüp kanunlaşmasına çalışılacak" şeklinde konuştu. Arınç, kanun tasarısında ise büyükşehir belediyesi olacak illerin ise, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Mardin, Kahramanmaraş, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van olduğunu kaydetti.

Yeni düzenleme için, "Nüfusumuzun yüzde 75'i büyükşehirlerin hizmet edeceği alanda yaşamaya başlayacaktır" diyen Arınç, böylece tüm mahalli idarelerin daha güçlü şekilde hizmet vermesinin önünün açılacağını belirtti.

ÇAKIR'IN DEĞERLENDİRMESİ..

Malatya ile birlikte 13 ilin Büyükşehir olmasını kapsayan Büyükşehir Kanun Tasarısı’nın TBMM Başkanlığına sunulması Malatya’da sevinçle karşılandı.

Kanun tasarısının TBMM Başkanlığına sunulmasını değerlendiren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  “Malatya kamuoyundan da Malatya’nın Büyükşehir olması ile ilgili olarak bir beklenti vardı. Dolayısıyla Malatya bunu hak ediyor. Geçmişiyle baktığımız zaman, tarihiyle, kültürüyle, ekonomisiyle, şehriyle baktığımız zaman Malatya gerçekten büyükşehiri hak eden bir konumdaydı. Şuanda TBMM Başkanlığına bu tasarını sunulması adımın atıldığını gösteriyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde yasalaşır ve Malatya’mızda büyükşehir olarak yoluna devam eder. Büyükşehir, Malatya’ya birçok faydayı da birlikte getiriyor. Yani şehirleşmeleşme anlamında, yerel yönetimlerin daha güçlenmesi anlamında, çünkü hazırlanan Büyükşehir Yasası da mevcut  Büyükşehirlerden daha farklı olarak il sınırlarının Büyükşehir olması, yerel yönetimlerin daha güçlü bir hale gelmesine vesile olacak. Dolayısıyla tek elden bir planlanması, Malatya’nın konum itibariyle artık bölge de önemli bir şehir konumuna gelecek. Büyükşehir olması daha dikkat çekici. Bu yatırımlar konusunda, şehirleşme anlamında bir çok avantajı  birlikte getiriyor. Büyükşehir olmasını en büyük avantajlardan bir tanesi de imar bütünlüğünün sağlanması. Bununla birlikte de alt yapıda, ulaşımda, içme suyunda daha uzun vadeli ve daha sağlıklı planlamaların yapılması ile birlikte, hizmetin daha az gittiği noktalara da hizmet daha iyi bir şekilde gidecek. Malatya genel anlamı ile gelişmesini daha da hızlandıracak. Malatya bölgede dikkat çekici bir şehir olarak gelişmesinin yanın da ekonomisiyle de gelişen, sanayisi ile de gelişen önemli illerimizden biri. Büyükşehir olması buna artı bir değer ve artı bir hız katacak. Bu açıdan bunu biz önemsiyorduk ve bugüne kadar da bu konuda çalışmalarımızı da yaptık” dedi.

Çakır, “Malatya kesinlikle hazır. Biz özellikle belediye olarak gerekli çalışmaları geçtiğimiz yıllarda da yaptık. 2014 yılındaki seçimlerle birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşacak ve önümüz zaman da var, bu süreç içerisinde de bütün teknik alt yapı hazırlıklarını da yapacağız. Malatya’da hazır,  Malatyalılar da hazır, Belediye’de hazır” şeklinde konuştu.

"HER YÖNDEN GELİŞME OLACAK"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Büyükşehir olmanın avantajlarını gelecek kuşaklar daha iyi algılayacak ve anlayacaktır" dedi. 

Malatya dahil 13 ilin büyükşehir olması için TBMM'ye kanun tasarısının sunulmasını değerlendiren MTSO Başkanı Erkoç, Malatya’nın büyükşehir olması ile birçok avantaj elde edeceğini söyleyerek, "Malatya’nın büyükşehir olacak olmasıyla her yönden gelişme olacak. İmar yapılanması bir şehir için kaçınılmazdır. Yakın beldelerle imar bütünlüğü sağlanacak. Halkımız şehrin gelişimini psikolojik olarak da iyi görecek. Büyükşehir olmanın avantajlarını gelecek kuşaklar daha iyi algılayacak ve anlayacaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız