SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Büyüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:57
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Malatya bölgede yapılan toplam 927 bin 987 milyon dolarlık ihracatın yüzde 30’unu gerçekleştirerek en fazla ihracat yapan ikinci il konumundadır” dedi.

MTSO’nun Oda Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Erkoç, “Son aylarda özellikle ekonomik beklentiler üzerine yapılan yorumlar doğrultusunda Malatya’nın istikameti konusunda da bize farklı görüşler aktarılıyor. Kimileri Malatya’nın ekonomik anlamda büyümediğini, ekonomik daralmanın yaşadığını söylese de eldeki rakamlar gösteriyor ki; Malatya ekonomik anlamda büyümesini sürdürüyor. Analizlere göre Malatya’ya, son on yıllık süreçte 2002-2012 dönemi Dış ticaret işlemlerinde Türkiye ortalamasının üstünde bir performans gösterdi. Verilere göre Türkiye son 10 yılda 4,23 kat ihracatını artırırken Malatya bu ortalamanın üstüne çıkarak 4,63 kat bir artış sağlamayı başardı. Analize bölgesel bazda baktığımızda ise Malatya’nın yer aldığı Doğu Anadolu bölgesinde yer alan on dört ilin yer aldığı bölgesel değerlendirmede Malatya bölgede yapılan toplam 927 bin 987 milyon dolarlık ihracatın yüzde 30’unu gerçekleştirerek en fazla ihracat yapan ikinci il konumundadır.

Tüm bu rakamlar kentimizin ekonomik anlamda nereden nereye geldiğini somut şekilde göstermektedir. Ekonomik parametreler ışığında yapılan değerlendirmeler Malatya’nın ekonomideki güçlü yanlarını iyi koruduğu sonucunu da ortaya çıkarmaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında diyebilir ki, Kentin ekonomik yörüngesi deyim yerinde ise yerine oturmuştur. Bu başarılı sürecin yakalanmasında üreten insanlarımızın çabası göz ardı edilemez elbette” şeklinde konuştu.

“Hiç şüphe yok ki; Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ve Yönetimi, son 6 yıllık dilimde bu başarının oluşturulmasında büyük emek harcamıştır. Zira daha o yıllarda “2. OSB ile ilgili” düşüncelerimizi paylaşırken, bize ”hayal kurmayın” diyenler bugün gelinen noktayı çok iyi idrak etmelilerdir diye düşünüyoruz. Sadece bir yıl içinde 2 Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan yatırım miktarı 130 milyon TL’yi aşmıştır. Bu noktada odamızın özellikle yatırımcıları kentimize çekme noktasında gösterdiği özveri, önümüzdeki süreçte katlanarak devam edecektir” diyen Erkoç, açıklamasını şöyle tamamladı:

Şu gerçeğin altını çizmekte fayda görüyorum; Elbette ki, kentimizin ekonomik olarak büyümesinde 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın katkısı oldukça büyüktür. Geçtiğimiz yılsonu kesilen ancak Sayın Başbakanımızın müjdesiyle yeniden yürürlüğe gireceği belirtilen 5084 sayılı Yasa sayesinde son 10 yılda yatırımcının istifade ettiği avantajlar kentin ilerlemesinde büyük önem taşımaktadır.

Büyümede sürekliliği sağlamada, ortak aklın bir arada ahenk içinde devam etmesinde Kapsayıcılık büyük önem taşımaktadır. Malatya’nın en büyük Sivil Toplum Kuruluşundan biri olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin en önemli özelliği kapsayıcı olmasıdır. Bu kapsayıcılık, başarıyı da beraberinde getirmektedir. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız