SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Caddelerindeki ''Trajikomedi''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın, son günlerde yarattığı görüntülerle "medyatik" bir kimlik de kazanan, polis terminolojisinde de, çok sık karşılaşılan vukuatları nedeniyle "malum şahıs" olarak adlandırılan şahıslarından biri olan "malum balici", Malatya'nın orta yerindeki bir sportif etkinlikte yine kendini gösterdi. Yaşanananlar, görüntüler, sahnesi "Malatya'nın hem de en merkezi semtleri, caddeleri, kaldırımları, sokakları" olan bir "trajikomedi"nin kahramanı oldu bu balici.

Önce, Tekel işçilerinin eylemleri sırasında, eylemci işçileri izlerken, önünden geçen genç kızların peşine düşüp, kızların canhıraş feryatları üzerine kameraların kendisine dönmesiyle "medyatik" olmanın ilk adımını atan N.A. adlı madde bağımlısı "balici" şahıs, ikinci "medyatik" eyleminde, PTT önünde protesto gösterisi yapan Eğitim-Sen'cilerin hemen yanıbaşında naylon torbaya aktardığı "Bali" adlı yapıştırıcıyı soluyarak, kendisini uyuşturma çabasıyla görüntülenmişti. "Balici"ye müdahale eden polisin yaptığı ise, bir ekip otosuna bindirip, "hadise mahallinden uzaklaştırmak" oluyordu.

Her seferinde, yeniden Malatya caddelerine, meydanlarına dönen Balici N.A., bu kez, Yerel Gündem 21'in, bir elektronik firmasının sponsorluğunda düzenlediği "2. Battalgazi Halk Koşusu"nda ortaya çıktı.

Koşu için; İnönü Caddesi'nin Polisevi (Sıtmapınarı) ile Belediye önü arasındaki bölümü trafiğe kapatılmıştı. Her yaştan atletler yarışmaktaydı. Dikkatlerin, ön gruptaki atletler üzerine yoğunlaştığı Belediye önündeki "bitiş" noktasına 75 metre kala, otobüs durağından fırlayan biri atletlerin önüne düşüverdi. Elinde de, yine o malum "bali" poşeti.. En önde koşmaya başladı.

Bitiş noktasında, Belediye Başkanı, vatandaşlar ve de polisler vardı. Şaşkınlık kısa sürdü.

Polisler hareketlendi.. En önde koşan "balici" kendisine doğru koşmaya başlayan polisleri görünce, bu kez 180 derece dönüp, geriye doğru kaçmaya başladı. Tam da yarışa girdiği noktadan, "kıskıvrak" yakalandı.

Olanları herkes şaşkınlıkla izliyordu. "Medyatik" balici, bir kez daha, "hadise mahallinden uzaklaştırma" önleminin gereği olarak, polis otosuna bindirildi ve yeniden ortaya çıkacağı bir başka eyleme kadar uzaklaştırıldı.

Malum "Balici"nin baş aktörü olduğu "trajikomedi"nin 5 Haziran 2005 günkü gösterisi de böylece bitmiş oldu..

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız