SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çağ Atlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya’nın son 10 yılda aldığı yatırım ile bölgesinin cazip kentlerinden biri olduğunu söyledi. Fındıklı, “Sayın Başbakanımız Malatya’ya ayrı bir değer veriyor. Malatyalı Sayın Başbakanımız ile aynı yolun yolcusu oldu. Başbakanımızla sırt sırta verdi ve Türkiye’yi 2071’e taşımaya azmetti” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Fındıklı, Malatya Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Başkanı Ali Evren’i makamında ziyaret etti.

Malatya’nın büyükşehir olmasında en büyük katkı ve emeği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini belirten Fındıklı, AKP iktidarı döneminde Malatya’nın önemli sorunlarına neşter vurduğunu belirterek, ilerleyen zaman diliminde 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak geçen alın alt yapı ihalesinin yapılması ile birlikte Malatya’nın yeni bir Organize Bölgesi’ne kavuşacağını söyledi.

2004 yılında faaliyete geçen 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Malatya’nın büyümesine önemli bir katkı sunduğunu belirten Fındıklı, “2004 yılında Sayın Başbakanımız burayı açtığında herkes bu bölgenin bugünlere geleceğini beklemiyordu. Biz inandık ve bugün 2. Organize Sanayi Bölgesi artık Türkiye’nin markalarını ağırlıyor. Bilindiği üzere 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanında bulunan ve mevcut iki organize sanayi bölgesinin 2.5 katı büyüklüğünde olan alanımızda da alt yapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Buranın bitmesi ile birlikte Malatya sanayileşmede adeta çağ atlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın 2002’de yeni bir Türkiye’nin kurulması için kolları sıvayan AKP’nin her zaman yanında olduğunu belirten milletvekili Fındıklı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malatya artık büyükşehir oldu. Sayın Başbakanımız Malatya’ya ayrı bir değer veriyor. Malatyalı Sayın Başbakanımız ile aynı yolun yolcusu oldu. Başbakanımızla sırt sırta verdi ve Türkiye’yi 2071’e taşımaya azmetti. Önümüzdeki süreçte Malatya’nın kalkınmasına AK Parti olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz.”

Fındıklı, “Başbakanımızı Malatya’da en iyi şekilde karşılayıp, en iyi şekilde ağırlayacağız. Malatya bu ev sahipliğini her zaman yapıyor. Belediye’nin yanındaki meydanda sayın başbakanımızın mitingi olacak. Sayın Başbakanımız sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek istişare edecektir” diye konuştu.

Malatya Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri (ESKKK) Başkanı Ali Evren ise esnafın en fazla bu dönemde destek aldığını belirterek, “Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu destek ile esnaf ve sanatkarlarımız faiz oranlarının yüzde 5’e indirilmesi ile birlikte rahat bir nefes almıştır. Son dönemde esnaf ve sanatkara kullandırdığımız kredi oranında önemli bir artış yaşanmıştır. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz ve esnaf camiası olarak Sayın Başbakanımızın yanındayız. Esnaf camiası olarak en fazla desteği bu dönemde aldık” şeklinde konuştu.

Evren, elektrik konusunda yaşanan sıkıntıları da anlatarak bu konuda bir çözüm bulunmasını istediklerini ve esnaf ve sanatkarlardan sürekli olarak elektrik hizmetlerinin aksaması konusunda şikayetlerin yoğunlaştığını aktardı.

Milletvekili Fındıklı ise, “Enerji Komisyonu Başkanı olmam nedeniyle enerji ile ilgili sorun ve sıkıntılarla çok yakından ilgileniyorum. Enerji konusunda Türkiye genelinde bazı problemler var. Bazı yerlerde ise bu problemleri aştık. Geçen seneye göre, Malatya bu yıl daha iyi. Malatya’nın geçen sene çok daha problemleri vardı. Yeni yatırım programına eklememiz gereken yatırımlar var. Bu konuda Sayın Bakanımız ve Malatya’nın dağıtımını yapan firma yöneticisi ile önümüzdeki günlerde bir araya gelerek hem elektrik ve hem de doğalgaz konusundaki yaşanan sıkıntıları masaya yatıracağız. Sizlerin talep ve önerilerinizi yakından takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız