SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çantada Keklik Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:49
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın tecrübeli ve bilgi birikimi olan insanlar tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade ederek, “Malatya selamla, hatırla değil, bilgiyle, tecrübeyle yönetilir” dedi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, Kervansaray’da Kadın Kolları ile bir araya gelerek, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimle ilgili istişarede bulundu.

“MALATYA’NIN GELECEĞİ İÇİN YEREL SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinin diğer yerel seçimlerden farklı olduğunu söyledi.

Malatya’nın büyükşehir olarak yerel seçimlere gireceğini anımsatan Erkal, verilecek kararın Malatya açısından tarihi bir dönemeç noktası olduğuna vurgu yaptı.

Ahmet Münir Erkal, görevin ehil insanlara verilmesi gerektiğini belirterek, doğru tercih yapılmadığı taktirde, Malatya’nın geleceğinin kararacağını kaydetti.

“SELAMLA BU İŞLER YAPILMAZ”

Erkal, yönetime ehil insanların getirilmesi gerektiğini kaydederek, “Yöneticilik işi, taşıma suyla yapılmaz. Bu işler, Ankara’dan selamla yapılmaz. Hatır gönülle hiç yapılmaz. Birilerinin eteğine, gölgesine sığınarak bu işler yapılamaz. Bu iş ciddiyet ister. Bu iş bilgiyle, birikimle, tecrübeyle, basiretle, hizmet heyecanı ve iradesi duyarak yapılır. Lafla peynir gemisi yürümez. Ne zamana kadar milleti Ankara’dan selam getirerek, hatırla, gönülle yanlış noktalara sürükleyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yönetimin bilgi ve tecrübe isteyen bir iş olduğunu belirten Erkal, şunları söyledi:

“Hanımefendi kardeşlerimizin ne kadar sıkıntıda olduklarını görüyorum. Çocuklarına iş bulma noktasında ne kadar problem yaşadıklarını görebiliyorum. Sağlık hizmetlerini almada ne kadar sıkıntı çektiklerini görüyorum. Bu dertlerini anlatabilecekleri bir ortamında olmadığını görebiliyorum. Allah aşkına yüzde 70’e yakın bir destek verdiniz. Nerede bu muhataplar? Bu problemler neden yerlerde sürünüyor? İlgililer, yetkililer çıksın, bunun cevabını versin. Birilerinin eteğine tutunarak, selamla, hayırla, gönülle hizmet üretilmez.”

“GERÇEKLERİ SORGULAYIN”

Ahmet Münir Erkal, Malatya’nın çantada keklik olmadığını ifade ederek, “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Bu işi anlamayan bir insan nasıl yapacak? Vatandaşlar “kaldırım ve tamirattan canımız çıktı” diyor. Bunun sebebi organizasyon bozukluğu ve geleceği görememekten kaynaklanıyor. Malatya merkez trafik akışı açısından felç olmuştur. Niçin yeni yol açmıyorsunuz? Niçin yeni ulaşım aksları açmıyorsunuz? Malatya için büyük hizmetleri neden vatandaşların huzuruna getirmiyorsunuz? Neden yapmıyor? Çünkü kendisi seçilmiyor ki. Kendisi için oy istemiyor. Oyu birilerinin hatırına istiyor. Birilerinin selamı ile oy istiyor. Malatyalı çantada keklik değil. Vatandaşlarımızdan gerçekleri ve doğruları sorgulamalarını istiyorum” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ İÇİN EHİL İNSANLARIN İŞ BAŞINDA OLMASI LAZIM”

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehir olan Malatya’nın iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek,”Saadet Partisi olarak büyükşehir olan Malatya’mızda, büyükşehrin temellerinin sağlam atılması adına bir girişimde bulunduk. Malatya’mıza 10 yıl boyunca değerli hizmetler yapmış, işin ehli olan Sayın Ahmet Münir Erkal’e teklif götürdük. Allah nasip etti ve büyükşehir belediye başkan adayı olarak Malatya’nın huzuruna çıktık. Bu seçimler halkın içinden çıkan bir adayın mı? Yoksa birilerinin dayattığı bir adayın mı? Olacağı bir seçim. Biz ilimizi seviyoruz. İlimizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için ve işin ehli olan insanların seçilmesi için gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”

Asiltürk, Milli Görüşün tek temsilcisi olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“30 Mart'ta Belediye Başkanlığı seçimi yapılacaktır. Herkes işini yapmalı Mimar ve Mühendisler Belediye Başkanlığı yapmalı, esnaf olan öğretmen olan ise gidip kendi işini yapmalıdır. Herkes bildiği işte başarılı olur.”

Görevin ehil insanlara verilmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Asiltürk, “Tercih yaparken beş yıl süre ile Malatya’ya ve sizlere hizmet edecek bir belediye başkanı seçeceksiniz. Bu belediye başkanının bu dönem bir farkı var. Malatya’mız ilk kez büyükşehir belediyesi oldu. Bir tarafta Sivas ili öbür tarafta Elazığ, Adıyaman, Erzincan arasındaki bütün Malatya’nın artık Malatya büyükşehir belediyesi tarafından imar ve inşası yapılacak. Daha önce özel idarenin yaptığı köy hizmetlerinin tamamı büyükşehir belediyesi tarafından imar edilecek. Bunun için görevin ehil insanlara verilmesi büyük önem taşıyor. Biz siyasi parti olarak bir seçime giriyoruz ama bizim belediye başkan adaylarımız belediye başkanı olduğu gün siyasi kimliklerini bir kenara koyacaklar tüm Malatya’nın ve Malatyalıların belediye başkanı olacak. Biz milli mutabakat diyoruz. Malatya’da yaşayan bütün kardeşlerimize hangi düşüncede olursa olsun hepsini kardeş biliyoruz, hepsine aynı mesafedeyiz ve herkese aynı şekilde hizmet götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“BATTALGAZİ’Yİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

SP’nin Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkanlığı adayı Mustafa Canbay, Battalgazi’yi vatandaşlarla birlikte yöneteceklerini ifade ederek, “Bu ateş gömleğini üzerimize aldık ve giydik. İnşallah 30 Mart’ta da vereceğiniz oylarla bizi seçerseniz bu ateşten gömleği bizlere giydirirseniz hemen icraatlarımıza başlayacağız. Battalgazi’yi hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Hizmet odaklı bir parti olduklarını kaydeden Canbay, hizmet etmenin inanç işi olduğunu ifade etti.

Göreve geldiklerinde Pütürge’ye hak ettiği hizmetleri getireceklerini kaydeden Canbay, hizmet etmek için göreve talip olduklarını söyledi.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

SP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Yaşar Köksal, Malatya’ya huzur kazandıracaklarını söyledi.

Köksal, milli ve manevi değerlendirecek çalışmalar yapacaklarını da kaydederek, “Biz şehre sadece fiziki eserler kazandırmayacağız. Sadece kanalizasyon, asfalt, altyapı belediyeciliği yapmayacağız. Yapacağımız bay ve bayan gençlik merkezleriyle, aile kültür merkezleriyle, özel bir işletme sistemiyle çocuk ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerini koruyup, güçlendireceğiz” dedi.

“YOĞUN TEMPODA ÇALIŞIYORUZ”

SP Malatya Kadın Kolları Başkanı Nermin Sarıbaş, yılın 12 ayı seçim varmış gibi çalıştıklarını dile getirdi.

Sarıbaş, 30 Mart yerel seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüklerini ifade ederek, ev sohbetleri kapsamında bayanlarla bir araya geldiklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız