SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya 'Cazibe' Merkezi Olacak"...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:21
A- A+ PAYLAŞ
TÜİK verilerine göre Malatya'nın büyükşehir olması için gereken nüfusa ulaşmasının ardından Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada , "Büyükşehir statüsünün kazanılması ile birlikte Malatya bölgede cazibe merkezi olacak." dedi. 
 
"ARZU ETTİĞİMİZ BİR GELİŞME"
 
Başkan Çakır, yaptığı değerlendirmede; "Büyükşehir konusunu zaman zaman Malatya kamuoyu ile paylaşıyoruz. Malatya'mızın bölgede gelişmesi, daha planlı büyümesi adına büyükşehir olması arzu etiğimiz bir gelişmedir. Dolayısıyla Malatya'nın her zaman bölge illeri arasında bir adım önde olması gerekiyor. Malatya bunu hak ediyor. Malatya'nın büyükşehir olmamasından kaynaklanan bir takım sıkıntılarımız vardı. Özellikle 25 kilometre yarıçap içerisinde 13 tane belediyenin olması ve bunların imar uygulamalarının ve farklı tüzel kişiliklerinden kaynaklanan ciddi sıkıntılar vardı. Bunlar ortanda kalkmış olacak. Malatya'ya gelen kaynağın artması, planlı büyümesi, Malatya'nın bölgede bir adım öne geçmesine vesile olacak. Buna canı gönülden inanıyoruz. Bölge içinde Malatya, yeni bir cazibe merkezi haline dönüşecek." ifadelerini kullandı.
 
"HEPİMİZİN ORTAK EVİ"
 
Malatya, hepimizin ortak evi diyen Çakır, "Ben 750 bin nüfusu aşmamıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Burada emeği olan ve katkı sağlayan herkesi gönülden kutluyoruz. İnşallah büyükşehir yolunda yasanın çıkmasını bekliyoruz. 2014 yılına Başbakanımızın açıklamasıyla da 750 bin nüfusunu geçmiş illerin büyükşehir olarak seçimlere gireceğini ifade edilmişti. Bizlerde şuanda 750 bin nüfusunu geçtik. İnşallah bu Malatya'mız ve Malatya'mızda yaşayan bütün hemşehrilerimiz için hayırlı olur. İyi bir gelişme ve iyi bir sonuç oldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız