SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Cazibe Merkezi Olmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:31
'Malatya Cazibe Merkezi Olmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Yaşar Köksal (sağdaki), esnafın daha rahat edebilmesi için Malatya’ya ziyaretçi çekecek olan sosyal alt yapıların yapılması gerektiğini söyledi.

SP Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Yaşar Köksal, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Köksal, “Esnafımızın yüzünün gülmesi lazım. Bununla ilgili bizim projelerimizin olması lazım. Esnafımızın yüzünü gülebilmesi için bu şehre ziyaretçi gelmesi lazım. Bu şehrin ziyaretçi akınına uğraması lazım diye düşünüyoruz. Fakat bu şehrin ziyaretçi çekebilecek hiçbir projesi yoktur. Maalesef dışarıdaki insanlar iç turizm olsun, dış turizm olsun sizin kaldırımlarınızı görmek için buraya gelmezler. Buraya ancak öyle projeler yaparsınız ki Beylerderesi Vadisi gölet ve reaksiyon alanını faaliyete geçirirsiniz. Dağ kızağı, çim kızağı, teleferiği, gölet alanları, amfileri, kafeteryaları, çarpışan botları, gezinti kayıkları, şaleleri ile cazibe merkezi haline getirirsiniz. Yayla turizmini gündeme getirirsiniz, hobi bahçelerini yaparsınız, Beydağı ve Tecde Seyir Tepelerini inşa edersiniz, bölge şehir parkları yaparsınız, kongre ve kültür merkezleri yaparsınız. O zaman hem Malatya’nın yakınırdaki illerimiz, hafta sonlarını gelirler Malatya’da geçirirler, yayla turizmi için çok müsait yerlerimiz var. Malatya cazibe merkezi olduğu zaman ancak buraya ziyaretçi gelmesini sağlayabilirsiniz. Bunları yapmadığınız takdirde dışarıdaki insanlar kusura bakmayın 10 senedir sizin yaptığınız kaldırımları görmek için gelmezler. Ziyaretçi gelmediği zamanda esnafımızın yüzü gülmez” şeklinde konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise ziyaret için teşekkür ederek, “Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle iki merkez ilçe çok önemlidir. Özellikle Yeşilyurt bölgemiz sanayi bölgesi olmasından dolayı ve Malatya’nın gelişme sağladığı bölge olmasından dolayı çok önemli. Benim yıllarca üzerinde durduğum Altay Kışlası, ya da Şoför Okulu’nun şehre kazandırılmasını istiyoruz. Malatya’nın gelişmesi için burası önemli. Birde tüm belediye başkanlarımızdan özellikle büyükşehir planlamasında esnafımız için en az bin dönümlük bir site yapılması için istiyoruz. Çünkü mevcut sanayi sitelerimiz şehir içinde kaldı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız