SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 'Cazibe' Programında

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:05
Malatya 'Cazibe' Programında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamına Malatya da alındı.  

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; az gelişmiş bölgelerde büyüme ve çevrelerine hizmet verme potansiyeli yüksek il merkezlerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına, mevcut kamu yatırımlarına ilave olarak sağlanan proje destekleriyle ivme kazandırılması amacıyla Cazibe Merkezleri Destekleme Programının uygulandığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından 12 Cazibe Merkezi’nin belirlenmiş olduğu ifade edilerek, bu merkezlerin Malatya, Elazığ, Erzurum, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Konya, Kayseri ve Sivas olduğu ve bu illerden Diyarbakır, Erzurum, Şanlıurfa, Van ve Gaziantep illerinde Cazibe Merkezleri Destekleme Programının fiilen uygulanmaya başlandığı bildirildi.  

2015 yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programına dahil edilen Malatya’da; kentsel ekonominin geliştirilmesi, kentsel ve sınai altyapının geliştirilmesi, beşeri ve sosyal sermayenin geliştirilmesi, yurtiçi ve çevre piyasalarla ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili olarak Kayısı ve Medeniyet başlıklarında proje çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. 

Açıklamada, sözkonusu çalışmaların projelerin sürdürülebilirliği ilkesi doğrultusunda; Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ve sürecin paydaşları olan Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımı ile gerçekleştirilmekte olduğu ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız