SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Ceget' Yayında

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:04
'Malatya Ceget' Yayında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ceget Dergisi yayın yaşamına başladı. 

Aylık aktüel, kültür, sanat ve spor dergisi olan Malatya Ceget, Berem Medya tarafından yayınlanıyor ve Genel Yayın Yönetmenliğini de deneyimli gazeteci Bülent Yalvaç yapıyor.

Yayın kurulu Celal Yalvaç, Mustafa Bahadır Altaş ve Bülent Korkmaz'dan oluşan derginin ilk sayısında "Başlarken" başlığıyla yayınlanan editör yazısı şöyle:

"Anadolu'nun kendine mahsus şehirlerinden biri olan Malatya'nın sokak sözcüğüne verdiği mahalli karşılıktır ceget.

Aşhan Ana'nın mektubundaki sihirli sözcüklerden biri, sokağını evi bilen bir neslin damsız meskenidir.

Ay'ın şavkıyla ışıyan, yıldızların göstel sunumuyla süslenen, buharlı pencerelerden taşan loş ışıklarla nazlı nazlı süzülen hayat damarımızdır ceget.

Kadınlarımızın bulgur seçtiği, çocuklarımızın misket oynamak için çukur eştiği, halayların çekildiği, kavgaların edildiği; ama hep kucaklaştığımız, bazen oturup ağlaştığımız yürek hanemizdir ceget.

Ve "Bizim cegette..." diye başlayan, her biri bir halk hikayesi ya da fıkra tadında devam eden anlatıların şehridir Malatya..

İşte, biz de "Bizim CEGET'te.." diye başlıyoruz, hedeflerimizin güzelliğine ve samimiyetimize inandığımız bu yolculuğa.

Berem Medya'nın yıllardır hayata geçirmeyi planladığı, nitekim sağlam bir alt yapı ve kültür taşıyıcısı usta bir ekiple sizlerle buluşturduğu Ceget'in, kalbi Malatya için atan, yaşadığı bu şehri seven ve tanımak isteyen insanlarımızın buluşma adresi olmasını ümit ediyoruz.

Bu şehrin dününe olan inancımız, kültürel varlığına duyduğumuz saygının bir gereği olarak ve geçmişi, bugünün çöplüğü değil, geleceğin serveti bilerek, Malatya'mızın değerlerini gün yüzüne çıkarmayı, gelecek nesillere taşımayı amaçlıyoruz.

Tıpkı sevinçlerimizin ve acılarımızın, varlığımızın ve yokluğumuzun ortak yaşandığı cegetlerde olduğu gibi, bir rüzgarın savurup da getirdiği, eski ama aşina bir kokuyu duyarcasına, bu sayfalarda sizlerle sevinmeyi, birlikte hüzünlenmeyi ve bu şehrin değerlerini topluca fark etmeyi arzuluyoruz.

Şehirler, ortak evimiz; cegetler, kardeşlerimizle paylaştığımız odalarımız gibiyse, "Bizim CEGET'te.." diye başladığımız bu uzun soluklu yolcuğun da sizlerle birlikte devam etmesini; geçmişimiz ne kadar derinse bu yolculuğumuzun da o kadar uzun soluklu olmasını diliyoruz.

Keyifli bir yorgunluğun bizi beklediğini biliyor; ancak geçmişin karanlığından çekip de gün ışına çıkardığımız bu servetin, kuyudan su çekmek gibi olduğunu düşünüyoruz.

Kuyudan su çekerken yorulan bir can, o sudan bir yudum alıp da yorgunluğunu nasıl unutuyorsa; bu şehrin geçmişinden alıp da bugüne taşıdığımız kültürel mirasın, her bir yeni sayıda bize o yorgunluğu unutturacağına inanıyoruz."

İLK SAYIDA..

60 sayfalık derginin ilk sayısında AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'le yapılmış bir röportaj, Ortak Değer Malatya Derneği ile ilgili bir yazı, Gazeteci Ahmet Emin Yalman'a 1952 yılında Malatya'da yapılan suikast girişimine ilişkin bir araştırma, Malatyalı merhum ses ve saz sanatçısı Bedri Karahan'ın anlatıldığı "Eyvanların Assolisti" yazısı, Malatya'nın marjinal eylemcisi Veysel Karani, Bülent Korkmaz'ın Arslantepe'yi anlattığı yazısı, Mustafa Bahadır Altaş'ın "Malatyalılık Ruhu"nu irdelediği yazı, Turistik Tesis İşletmecisi ve "Kernekli" Hasan Özhan'la yapılan bir röportaj ve tabi Malatyaspor'la ilgili bir değerlendirme de yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız