SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Çekimini Yaptık'

A- A+ PAYLAŞ

Yönetmenliğini Atıl İnaç, yapımcılığını Ayfer Özgürel ve Avni Özgürel'in yaptığı "Büyük Oyun" filminin çekimlerine, Kuzey Irak'ın Erbil kentinden sonra Şanlıurfa'da devam ediliyor.

Yönetmenliğini Atıl İnaç, yapımcılığını Ayfer Özgürel ve Avni Özgürel, senaristliğini Avni Özgürel ile Atıl İnaç'ın yaptığı "Büyük Oyun" filminde Suzan Genç, Adana Altınkoza ödülünü alan Selen Uçer, Serkan Genç, Serdal Genç, Rana Cabbar, Erol Babaoğlu'nun yanı sıra bir çok oyuncu yer alıyor. Yapımı Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen filmin çekimleri Kuzey Irak'ın Erbil kenti, Irak'ın Musul kenti yakınlarında bir köy, Şanlıurfa, Adıyaman Gölbaşı, Malatya, Bolu ve İstanbul'da yapılacak. Çekimlere
Kasım ayının ilk haftasında başladığını belirten filmin yönetmeni Atıl İnaç, çekimlerin 2-3 hafta daha devam edeceğini söyledi. 4-5 ay sonra gösterime girecek olan filmin hikayesinin çok ilginç ve çarpıcı olduğunu kaydeden İnaç, her gittikleri bölgede yörede bulunan insanlara da rol verdiklerini söyleyerek, Türkçe, Türkmence, Arapça ve Kürtçe konuşmaların yer aldığı filmde, hiç bir masraftan kaçınılmadığını belirtti.

Çekimlere Şanlıurfa'da devam ettiklerini dile getiren İnanç, "Bir yolculuk hikayesi 'Büyük Oyun'. Irak'ta başlayıp İstanbul'a kadar abisini aramak için yolculuk eden bir Türkmen kızının hikayesi anlatılıyor filmde. Çekimler önce Irak'ta başladı, 1 hafta 10 gün Irak'ta çalıştıktan sonra Şanlıurfa'ya geldik. Burada hikayenin takip ettiği yer olan Şanlıurfa'yı çekiyoruz. Adıyaman ve Malatya'daki çekimlerimizi yaptık. Hikayenin özü gereği, çok zorlu bir Türkiye sınırını aşma sekansı var. Bunları da oldukça zorlanarak, dağlarda çektik. Ekip olarak da bayağı zorlandık ama, enteresan ve çok etkileyici görüntüler yakaladık. Oyunculukta da keza yerel oyuncuları kullanınca insanı hakikaten derinden etkileyen sahneler oldu. Şimdilik güzel gidiyor. Başrolde Suzan, Serdal ve Serkan Genç var. Aslında bir oyuncu aile başrolü oluşturuyor. İstanbul ayağında çok önemli bir karakteri Rana Cabbar canlandırıyor, çok önemli bir oyuncumuz. Onun dışında önemli sayılabilecek isimlerden, Haktan Pak yine kadromuzda. Çekimler 2 haftadır devam ediyor. Herhalde 2-3 hafta daha çekeriz. Bunu şu anda ön görmek çok kolay değil, film kendisi söyleyecek onu bize. Film 'ben tamamım' dediğimde çekimleri bitireceğiz. Ama bunun yayına girmesi, perdeye taşınması için uzun bir süreç var. O da herhalde 4-5 ayı bulacak gibi görünüyor" diye konuştu.

Kuzey Irak'ta çekim yapmanın sandığından kolay olduğunu dile getiren İnanç, "Ekip olarak tereddütlerimiz vardı giderken. Tabi bölge bilmediğimiz, tanımadığımız bir bölge, ama bir şekilde hallettik. Yani kendi içinde güçlükleri olmakla birlikte, biz istediğimiz çekimleri yapabildik, herkes yardımcı oldu o konuda. Filmin konusunu kısaca özetlersek; Türkiye'nin, Ortadoğu'nun içinde bulunduğu karışıklık ortamında, bir çaresiz insanın, yapayalnız bir insanın başına gelebilecek en ekstrem olaylara girip-çıktığımız, bunu çarpıcı bir hikaye örgüsü içerisinde, sürprizli bir sona doğru taşıdığımız bir filmdir. Film sadece bir genç kızın, bir Türkmen kızın Irak'tan İstanbul'a yolculuğunu anlatan bir film değil. Aslında adından da anlaşılabileceği üzere, bir entrika hikayesi de içinde barındırıyor" diye konuştu.

Oyuncu Serdal Genç, filmin bir yol hikayesi olduğunu belirterek, "Bir Türkmen köyünde, 19-20 yaşlarında bir kızın ailesi baskın sonucu öldürülüyor. Bu kız, Kerkük'e abisini bulmaya gidiyor. Öğreniyor ki abisi Kerkük'te bir çarşıda ve orada bomba patlıyor, kız yaralanıyor. Daha sonra Türk Kızılayı onu Türkiye'ye getiriyor. Kız da kimlik yok, pasaport yok. Kızın Türkiye'ye geliş hikayesini anlatan bir film. Yolda başına türlü şeyler geliyor. Bende filmde kızı Türkiye'ye geçiren bir örgütün lideri gibi bir pozisyonu oynuyorum. Sonra kızı kullanıp bir eylemde kullanıyorlar. Güzel bir film, Adıyaman'da, Şanlıurfa'da, her yer çok güzel doğal mekanlar ve çok keyifli çalışıyoruz" dedi.

Filmde terör örgütünün kadın elemanı 'Amira' ismiyle yer alan Altınkoza ödüllü oyuncu Selen Uçer, "Benim oynadığım rolün ismi 'Amira'. Cennet'in yani ailesi baskında ölen Türkmen kızının Türkiye'ye geçişte karşılaştığı örgütün kadın elemanıyım. Cennet'in de daha sonra iletişim kurabildiği kişi 'Amira'. Ona tüm yol boyunca, bu örgütle bir yolculuk yaşatıyorlar ve daha sonra İstanbul'a varıyorlar. Ondan sonrası da artık filmde" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız