SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Çekimleri Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-09-22 02:52:28
Malatya Çekimleri Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile TRT’nin 35 ilde ortaklaşa yürüttüğü, “Cumhuriyet'in Toplumsal Hafızası, Cumhuriyet'in İlk Kuşakları” projesi kapsamında Malatya'da gerçekleştirilen çekimler tamamlandı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevgi Kurtulmuş'un öncülüğünde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazi Doğan'ın koordinatörlüğü ile yürütülen proje kapsamında ilimizde Cumhuriyetin ilk kuşaklarından 5 kişiyle röportaj gerçekleştirildi.

Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman'ın eşlik ettiği çekimlerde  Eski Belediye Başkanı Rahmetli Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu ve  Adnan Fendoğlu, Eski Belediye Başkanlarımızdan Naci Şavata, Darende'nin eski belediye başkanlarından Abdullah Karakurt, İşadamları Necdet Narin ve Affan Aksoğan’ın toplumsal yaşantılara ilişkin görüş ve fikirleri alındı.

Proje bitiminde, yapılan röportajların Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından bilimsel bir yayın haline getirileceği bildirildi.

Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, "Bundan yaklaşık 3 ay önce aynı zamanda hemşehrimiz olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazi Doğan Bey ile yaptığımız görüşmeler neticesinde proje kapsamında Malatya'dan 5 kişi ile görüşmek istedikleri belirttiler. Biz de gönüllü bir şekilde gelen heyete yardımcı olduk. Bu projenin temel hedefi, Cumhuriyetin ilk dönemine şahitlik etmiş insanlarımızın anılarından, yaşadıklarından yola çıkarak tarihimize bir not düşmektir. Yapılan röportajlarda gerçekten değerli veriler elde edildi.” ifadelerini kullandı.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız