SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya- Çelikhan 23 Dakika"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:23
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  AKP Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı beraberindeki heyet ile birlikte Malatya-Çelikhan Karayolu’nda inceleme yaptılar.

Malatya’dan Yeşilyurt Yolu üzerinden Çelikhan’a bağlanan Karayolunun Çat Barajı güzergahında inceleme yapan AKP heyeti, burada vatandaşlarla sohbet ettiler.

“MALATYA-ÇELİKHAN ARASI 23 DAKİKAYA DÜŞTÜ”

Milletvekili Öznur Çalık, “Bugün Malatya’yı Adıyaman’a buluşturan çok önemli bir güzergah olan Malatya-Çelikhan Karayolu bir hayaldi, gerçek oldu. Bu güzergah bölge insanımızın bir rüyasıydı. Adıyaman’ın Malatya’dan ayrılarak il olması sürecinde Malatya ile Adıyaman arasındaki ulaşım ağı için arklı yollar ve güzergahlar seçilmiş. AK Parti hükümetleri olarak Malatya ile Adıyaman arasında çok önemli bir güzergah olan Erkenek güzergahını bitirmek üzeriyiz. Reşadiye Geçidini bypass ederek o bölgede standartları ve konforu yükselttik. Erkenek Tünelinin bitmesi ile Malatya-Adıyaman Karayolu güzergahını tamamlamak üzeriyiz. Bununla birlikte Malatya ile Adıyaman’ı farklı yol güzergahlarında buluşturmak bizim iktidarımıza, AK Parti’ye nasip oldu. Malatya ile Adıyaman arasındaki Sincik Karayolunu tamamladık ve hizmete sunduk.  Malatya-Çelikhan arasındaki 95 kilometrelik yolun 42 kilometreye düşmesi özlemle beklenen bir yoldu. 2008 yılında başlanılan bu yol güzergahımız 1 saatten 23 dakikaya düştü. Vatandaşlarımızın yoldan kazanımı var, akaryakıttan kazanımı var, bundan önemlisi insanlarımızın gönül köprüsü güçlenmiş oldu. 95 kilometrelik yolumuz 42 kilometreye inmiş durumda. Bizler dağları deliyoruz, illeri bir birine yaklaştırıyoruz, gönülleri, insanlarımızı bir birine yaklaştırıyoruz” diye konuştu.

“YATIRIMLARIN HIZINI KESMEDİK, YATIRIMLAR HIZLA SÜRÜYOR”

Çalık şunları söyledi; “Ülkemizde şer ittifaklarca yaşatılan kaos döneminde bile AK Parti yatırımların hızını kesmedi ve yatırımlarımız hızla devam ediyor. Sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sayın başbakanımıza, Ulaştırma Bakanlarımıza, Malatya ve Adıyaman milletvekillerimize,  belediye başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En önemli teşekkürümüzü Malatya ve Adıyaman’daki vatandaşlarımıza yapıyorum. Vatandaşlarımızın desteği ve şer ittifaklar karşısında dik duruşu bu hizmetlerin gelmesine vesile oldu. Hayırlı ve urlu olsun, Malatya-Çelikhan yolumuz trafiğe açıldı. Resmi açılışını yapmadık, inşallah sayın başbakanımızın uygun programı ile yarım asır sonra hayata geçirilen bu projenin resmi açılışını hep birlikte yapacağız”.

“95 KİLOMETRELİK BİR YOLU 42 KİLOMETREYE DÜŞÜRDÜK”

Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, “Aslında yarım asırlık bir rüyayı neticelendirmenin hep birlikte sevincini yaşıyoruz. Bir hayaldi, o hayalide yine AK Parti gerçekleştir. 1960’lı yıllarda yine planlanan bu yolu açmak, bitirmek ve ulaşım faaliyetlerine geçmesi tamamen AK Parti iktidarı döneminde olmuştur. Malatya’da da hep bahsediliyordu, Adıyaman’da da hep Çelikhan-Malatya Yolunu hep bahsedilirdi. Bu yolu yapmak için nice hükümetler geldi geçti, planlamalarında bahsettiler. Ama çok şükür bu yolu başlamak ve bitirmek AK Parti’ye nasip oldu.  Emeği geçen herkese başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Hükümetimizin değerli üyelerine, Adıyaman ve Malatya Milletvekillerine, teşkilatlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 95 kilometrelik bir yolu 42 kilometreye düşürdük. Biz 23-24 dakikada bu yoldan Malatya’ya gitmiş olduk.  Bu yol bir gönül köprüsü oldu, Malatya ile Adıyaman arasında, Çelikhan ile Malatya arasında. Çok önemli hukukun olduğu, arkadaşlığın olduğu, dostluğun olduğu bir güzergahta mesafeleri de kısaltmış olduk” diye konuştu.

Vatandaşlar, Çalık ve Aydın’a teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız