SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Cezaevi'nde Doğmuştu..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:50
Malatya Cezaevi'nde Doğmuştu..
A- A+ PAYLAŞ

Annesi ve babası yasadışı DHKP-C örgütüne mensup olduğu iddiasıyla tutuklu olduğu sırada, 1995 yılında Malatya E Tipi Cezaevi’nde doğan Suphi Cihan Yıldız, burs kazanarak gittiği Londra’da ölü bulundu. 

Cezaevlerindeki insan hakları ihlallerini ve ölüm oruçları eylemlerini anlatan ve geçtiğimiz günlerde yönetmeni Ruhi Karadağ’ın da katılımı ile Malatya’da gösterime giren Simurg filminde, öyküsü annesi Çiğdem Kazan’ın (siyah beyaz resimde) dilinden anlatılan Suphi Cihan Yıldız, İsviçre’de okurken başarısından dolayı ödüllendirildi ve bu kapsamda İngilizcesini geliştirmek için burslu olarak Londra’ya gönderildi. 

Hürriyet Gazetesi’nden Faruk Zabcı’nın haberine göre, dil eğitimi alıp Londra’nın Mill Hill bölgesindeki bir İngiliz ailenin yanında kalan Suphi Cihan Yıldız, geçen hafta otoyol kenarında bir bahçede ağaca asılı bulundu. Yıldız’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Yıldız’ın cenazesi Zürih’te yaşayan ailesinin yanına gönderilecek. Londra’daki akrabalarından ve Londra Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi yöneticilerinden Yusuf Atak, “İsviçre de çok başarılı bir öğrenci ve okulunda ilk 10’a girmiş. Tüm ülke genelinde o yüzden burslu olarak öğrenim hakkı elde etmişti. Tarifi zor bir acı yaşıyoruz” dedi.

Sosyalizme inanan annesi Çiğdem ve babası Hüseyin sol bir örgüte mensup oldukları gerekçesiyle cezaevinde olduğundan Suphi Cihan Yıldız, 1995’te Malatya E Tipi Cezaevi’nde dünyaya geldi. Cezaevinde yapılan açlık grevinde annesi Çiğdem Kazan beslenme yetersizliğine bağlı olarak Wernicke Korsakoff hastalığına yakalanarak sakat kaldı. Sürekli hastalıktan dolayı tahliye olduktan sonra İsviçre’de yaşamaya başladılar...

Hürriyet'in haberinin tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=22807992

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız