SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Cezalandırılıyor!"

A- A+ PAYLAŞ
İktidar partisine her seçim döneminde Malatya'dan Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy verildiğini söyleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin ise Malatya'yı cezalandırmaya devam ettiğini söyledi. 
 
Milletvekili Ağbaba, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; 
 
"İl Özel İdaresi’nde çalışan işçilerin talep olmamasına rağmen tayinlerinin çıkarılmasının acı sonucunu görmeye başladık .Kar yağışının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen köy yolları hala kapalı.
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kapatılan ve Sivas’a bağlanan Malatya çiftçisi AKP eliyle mağdur edilmiştir. Özellikle kayısının tomurcuk döneminde meydana gelen don olayları esnasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün önemi çok daha iyi anlaşılacaktır. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmasının sebebi de kamuoyuna anlatılmamıştır. Neden bu tasarruf? Ve neden hep Malatya’dan tasarruf?
 
Malatya 15 gazete, 17 Radyo, 7 TV ,20’nin üzerinde internet haber sitesi bulunan Doğu ve Güneydoğunun en etkin basın yayın kuruluşuna sahip bir şehir. Malatya basın alanında bölgede söz sahibi olan bir şehir. Ancak AKP Malatya’yı bu alanda da cezalandırdı. Anadolu Ajansının Türkiye genelindeki 18 Büro Müdürlüğü Bölge Müdürlüğüne dönüştürüldü. Malatya Anadolu Ajansı Büro Müdürlüğü olarak kaldı. Bölge Müdürlüğüne dönüştürülen Sivas’a bağlandı.
 
AKP’nin bu Sivas hevesi nedir anlamış değilim. Bu kararları alırken Sivas’ın Malatya’ya uzaklığı, gidiş gelişte yaşanılacak zorlukları hiç mi düşünülmüyor? Ankara’dan karar vermek kolay. Gelip bir de yaşayarak görsünler bu kararları alanlar…
 
Bir muhalefet partisi Milletvekili olarak değil, bir Malatyalı olarak, Malatya’da doğmuş büyümüş bir kişi olarak sesleniyorum. Malatya kan kaybediyor. Malatya her geçen gün geriliyor. Otuz yıl önce elimizde olan, bacasında duman tüten , binlerce işçiyi ve ailelerini doyuran fabrikalarımız artık yok. Sümer Fabrikamız artık yok. Tekel Fabrikamız artık yok. Şeker Fabrikamız göz göre göre peşkeş çekiliyor. AKP sanki Malatya’dan hınç alıyormuş gibi şimdi de bölge müdürlüklerini kapatıyor.
 
Malatya’yı kim mağdur ediyorsa onun karşısında durmak gerekir. Ama sanki Malatya’nın ve Malatyalı’nın üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi. Kimsenin sesi çıkmıyor. Nerede referandum için bir araya gelen onlarca sivil toplum örgütü? Nerede iktidara açıkça destek veren meslek örgütleri, dernekler , odalar?
 
AKP Malatya’da fabrika ve bölge müdürlüğü bırakmadı. İnsanları Elazığ’a , Sivas’a gitmek zorunda bıraktı. Konuyu meclis gündeminde dile getirmeye ve mücadeleye devam edeceğim. Başta AKP Malatya milletvekilleri olmak üzere Malatya kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor, saygılar sunuyorum…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız