SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Çiftçisine Tavsiyem..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ali Osman Başkurt, Tarım Sigortaları kapsamına don riskinin de alındığını, bunun en büyük yararının Malatya'ya olacağını belirterek, Malatyalı çiftçilerin 20 Mart'a kadar bu sigorta sisteminden yararlanmak üzere başvurmalarını önerdiğini bildirdi.

Başkurt'un konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Tarım Sigortaları Kanunu 2005 yılında TBMM de kabul edilerek yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Kanun ile üreticilerin zararlarının tazmin edilmesi için en uygun yöntem olan sigorta sistemi getirilmiş ve bu çerçevede oluşturulan Tarım Sigortaları Havuzundan % 50 oranında prim desteği sağlanması için gerekli kaynak hazırlanmıştır.

5 Ocak 2007 tarihinde ise Tarım Sigortaları kapsamına don riski teminatı da alınarak tüm ülkemiz genelinde uygulanmaya başlanmıştır.

Don zararına karşı sigorta tüm ülkemizde uygulanmak üzere yaygınlaştırılmış ise de en büyük faydası hiç şüphesiz Malatya İlimize olacaktır. Çünkü genellikle her yıl az veya çok oranda kayısı meyvelerimiz ilkbahar aylarında meydana gelen don olaylarından zarar görmektedir. Daha önce yürürlükte olan tabi Afetler kanunun uygulamasında birçok zorluk yaşanmakta ve üreticilerimizin zararları tam olarak telafi edilememekteydi.

Tarım Sigortaları kapsamında don teminatının alınmasıyla çiftçilerimiz için çok önemli bir avantaj sağlanmıştır. Sigorta priminin yarısı devlet tarafından sübvanse edilmekte, eğer bir zarar söz konusu olursa zararın da yarısı karşılanmaktadır.

İlkbahar dönemine girdiğimiz bu günlerde üreticilerimizin korkulu rüyası don olaylarının gerçekleşmesi muhtemel olduğundan Tarım Sigortası sistemine başvurulması büyük önem arz etmektedir. Tarım Sigortaları Merkezinin ürünlere göre hazırlamış olduğu listeye göre Malatya İlinde kayısı bahçeleri için dona karşı sigorta yaptırma süresi 20 Mart 2007 tarihinde sona ermektedir. Uygulamanın ilk yılı olması dolayısıyla üreticilerimizin bu tarihe kadar yapılacak işlemleri öğrenmesi ve başvurusunu yapması için İlimizin her çiftçisinin haberdar edilmesi gerekmektedir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sigorta kuruluşlarının tanıtımları devam etmektedir.Ancak bütün Ziraat Odalarının, Çiftçi örgütlerinin, Muhtarlarımızın ve çok değerli yerel basınımızın bu konuda üreticilerimizin ve İlimizin lehine olacak tanıtım ve duyurularda bulunması çok önemli görülmektedir.

Malatya kamuoyuna ve tüm kayısı üreticilerine doğal afetsiz bir üretim yılı temenni etmekle beraber her türlü riske karşıda Tarım Sigortaları sistemine süresi içerinde( 20 Mart’a kadar) başvuruda bulunmalarını tavsiye eder, saygılar sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız