SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çok Avantajlı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:04
A- A+ PAYLAŞ

2014 yılında Malatya’nın il sınırlarıyla birlikte büyükşehir statüsüne kavuşacak olması nedeniyle, daha sağlıklı ve planlı bir Malatya için hazırlıklarını sürdüren Malatya Belediyesi, ‘İl Sınırlarından Büyükşehir Belediye Modeli’ başlığı altında Malatya Belediyesi yöneticilerine eğitim semineri veriyor.

Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulmutallip Demirel, Kocaeli İSU Genel Müdür Yardımcısı Aziz Temiz, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, şirket genel müdürleri, belediye yöneticileri ile belediye çalışanları katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2014 yılında Büyükşehir olacak Malatya’yı şimdiden büyükşehire hazırlamanın gayreti içinde olduklarını, bu amaçla ilçe ve belde gezileri düzenlediklerini belirterek, bunun yanında Malatya Belediyesi yönetici ve çalışanlarına eğitim seminerleri de verdiklerini söyledi.

Malatya Belediyesi’nin bütün birimleriyle büyükşehire hazır olması gerektiğini vurgulayan Başkan Çakır, “Biz bu süreç içerisinde büyükşehirin sorumlu olduğu her alanda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda gidebildiğimiz ilçe, belde ve köylerin sorunlarının haritasını çıkarıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında oluşturduğumuz komisyonlar, planlamalar yaparak sorunları en kısa zamanda nasıl çözeriz diye çalışıyorlar. Büyükşehir sürecini daha iyi değerlendirmek ufuk ve vizyon olarak daha hazır hale gelebilmek için eğitim semineri düzenledik, düzenlemeye de devam edeceğiz. Malatya Belediyesi’nin bu süreçte zaman kaybetmemesi gerekiyor. Malatya’nın geleceğine damga vuracak yöneticilerimiz ve çalışanlarımız bu süreçten en iyi şekilde faydalanacaklar” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, ‘İl Sınırlarından Büyükşehir Belediye Modeli’ başlığı altında ‘Kocaeli Pratiği’ konulu sunum yaptı.

Büyükşehir belediyelerinin hizmet alanları ile ilgili bilgiler veren Yazıcı, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 80’lik bölümünün 2014 yılından itibaren büyükşehir belediyesi olan kentlerde yaşayacağını belirterek, “Yapısı itibariyle büyükşehirler kendi nüfusları içinde bölünebiliyor. Bu durum bazen fayda, bazen de dezavantaj sağlıyor. Malatya bu konuda çok avantajlı. Malatya nüfusunun büyük bir bölümü kent merkezinde yaşıyor. Kent merkezi büyük, ilçe ve beldelerinde yaşayan nüfus sayısı ise az. Bu durum hizmetlerin planlanmasında ve yapılmasında çok büyük avantajlar sağlıyor” diye konuştu.

Yazıcı, ana başlıklar halinde Büyükşehir belediyelerinin hizmet alanları, yasanın kazanımları, finans yönetimi, imar, ulaşım, alt yapı hizmetleri, nitelikli ve bilgili insan kaynağı, tasarruf, kurumsallaşma, kaliteli hizmet, nitelikli araç, gereç ve donanımlar, vatandaş memnuniyeti gibi birçok başlık altında; Kocaeli’nde büyükşehir sürecinde yaşamış oldukları tecrübelerini, bilgilerini ve uygulamaları anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız