SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çok İhmal Edildi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:46
A- A+ PAYLAŞ

 Seçim çalışmaları kapsamında Malatya, Doğanşehir ilçesi, Kurucuova mahallesinde halkı ve esnafı ziyaret eden, Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı M. Doğan Ölmeztoprak, "Türkiye’nin yeniden üretime dönmesi lazım, eğitim kalitesinin yükselmesi lazım" dedi. 

Kurucuovalıların yoğun ilgi gösterdiği Ölmeztoprak'a vatandaşlar dertlerini anlatı. Büyükşehir yasasıyla birlikte beldelikten mahalleye dönüşen Kurucuova'nın çok şey kaybettiğini dile getiren vatandaşlar "Her yerde olduğu gibi bizim de en büyük sorunumuz işsizlik. Çiftçi olarak üretemiyoruz. Üretsek bile ürünümüzü satamıyoruz. Tüm bunlara ek olarak girdi maliyetleri çok yüksek. Devletin üreticiye desteği yok denecek kadar az. Sularımız boşu boşuna akarken, biz burada sulama yapmak için kazandığımız tüm parayı elektrik borcu olarak ödüyoruz." diye sitemde bulundular.

Türkiye de ki birçok kurumun ya satıldığını ya da atıl durumda olduğunu söyleyen Ölmeztoprak "Bunlardan biri de Malatya Şeker Fabrikası, geçen sene satılığa çıkarıldı. Fiyatta anlaşamadıkları için satılmadı. Türkiye lüks tüketimle, fabrikalarını kapatıp, AVM'ye dönüştürerek büyüyemez. Bizim zamanımızda temelleri atılan vagon fabrikası çürümeye terk edilmiş durumda. Yıkılmaya yüz tutmuş. Allah izin verirse burayla ilgili büyük projelerim var. Buranın satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Malatya'mıza kazandırıp 10 bin kişinin çalışacağı kayısı entegre tesisi yapacağız. Bunun için kayısı üretici birliğinin kurulması lazım. Üreticiler de oraya ortak olacak. Hazineden de destek alacağız. Türkiye'nin üretime yeniden dönmesi lazım. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi lazım. Malatya bu konuda çok ihmal edildi. Yüksek eğitime geçiş sınavında Malatya 81 il içinde 76. oldu. Öğrencilerin eğitim, bilgi becerisi alabildiğine geriye gitmiş. Çünkü eğitim kalitesi düşüyor. Türkiye insanını eğitmeden üretimde bulunmaz. Bunların değişmesi lazım. Şimdi Türkiye'nin unu da var, şekeri de var ama helva yapacak ustalara ihtiyacı var. Laf değil, iş yapacak ustalar lazım. Eğer o ustalar gelir ise Cenab-ı Hakkın yardımıyla bütün yaralarımız sarılır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız