SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Çok İhmal Edilmiş'

A- A+ PAYLAŞ

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, 12 Eylül’de yapılacak anayasa referandumu konusunda halkın nabzını tutmak amacıyla geldiği Malatya’da, Malatya’nın kentsel gelişimi ve havaalanının durumu hakkında eleştirel açıklamalar yaptı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir yerel televizyon kanalına konuşan Yavuz Donat, Malatya’nın Türkiye’nin yükselen değerleri arasında yer alması gerekirken şehrin çok ihmal edildiğini gözlediğini söyledi. Şehrin bir hayli ihmal edildiğinin en önemli göstergesinin Erhaç Havaalanı’ndaki perişan durumun olduğunu belirten Yavuz Donat ‘Havaalanında bir onarım çalışması var. Ama insanlar taşların, tahtaların üzerinde yürümeye çalışarak dışarı çıkabiliyor, ya da içeri girebiliyor. Tahtalardaki çiviler ayaklarınıza batıyor. Geçici bir durum da olsa modern bir şehre yakışmayan bir manzara bu.’ şeklinde konuştu.

Çevreyolundaki çalışmaları da gördüğünü ifade eden Yavuz Donat, Malatya ölçeğindeki bir kentin bu tür sorunlarını çok önce çözmüş olması gerektiğini vurgulayarak, ‘Malatya her dönemde Türkiye için önemli bir şehir. Ama bu önemine paralel bir gelişme görmemek üzücü oldu’ diye konuştu.

Yavuz Donat anayasa referandumu konusundaki gözlemleri için ise 'Malatya'da yüksek oranda olmasa da 'Evet' çıkacağını gözlemledim' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız