SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çok İstiyor.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:04
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, İzmir ekibi Altay ile Pazar günü sahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı son çalışmayla tamamlayarak, kampa girdi. 

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde, teknik direktör Özcan Kızıltan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana bütün futbolcular katıldı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Dar alanda kısa pas ve top kapma çalışmasıyla devam eden çalışma, şut ve orta çalışmasıyla sona erdi.

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Özcan Kızıltan ile takım kaptanı Okan Öztürk, antrenman öncesi Altay maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Özcan Kızıltan, her maçın kendileri için final havasında geçeceğini ifade ederek, “Önümüzde 10 maç var. Her hafta bizim için ayrı bir final. Bizim 1 puan gerimizdeki Altay ve bundan sonraki oynayacağımız maçlardaki rakiplerimizin Play-off iddiası var. Hepsi güçlü ve Play-off yarışı içerisinde bulunuyorlar. Bu nedenle her maç final niteliği taşıyor” dedi.

Sahalarında Altay ile oynayacakları karşılaşmayı kazanarak, yollarına en iyi şekilde devam etmek istediklerini söyleyen Kızıltan, “Göreve geldikten sonra takımın başında çıktığımız 2 maçtaki oyuncularımızın performansı, ortaya koydukları mücadele ve kazanma hırsları bizi her hafta ilerisi için umutlandırıyor. Bu haftayı da iyi değerlendirdik. Oyuncularımız çok istekli ve iyi çalışıyorlar. Futbolcularımız çok istiyor, bizler çok istiyoruz, Malatya çok istiyor, herkes çok istiyor. İnşallah Malatya’nın beklentisine cevap vereceğiz. Hakikaten iyi bir kadromuz var. Yönetimiyle, kadrosuyla, kısacası her şeyiyle bir üst lige hatta daha üst liglere de hazır ve layık duruma gelmiş. Taraftarlar gerçekten çok olumlu, çok pozitif ve takımlarını destekleyen; bunun yanında da Fair Play ruhunu da ortaya koyan bir yapıya sahip. İnşallah bütün bu güzellikler içinden arzu edilen bir üst lige de çıkarız” diye konuştu.

Kızıltan, UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin Çek temsilcisi Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükseldiği karşılaşmada sarı-lacivertli takımın golünü atan eski öğrencisi Salih Uçan’a da övgüler yağdırdı.

Genç oyuncunun, Bucaspor’u çalıştırdığı dönemde altyapıda olduğunu kaydeden Kızıltan, “Benim çalıştığım dönemde Marmaris’ten transfer edilmişti. Salih’i yakından takip ediyorduk. Hatta Fenerbahçe’ye transferinde de Aykut hoca ile Salih’in özellikleri ve oraya alınması yönünde telkinlerim olmuştur. Fenerbahçe ve Aykut hoca Salih’i almakla çok doğru bir iş yaptı. Sezon içerisinde şans bulduğu dönemlerde çok başarılı işlerde yaptı. Özellikle Viktoria Plzen ile oynanan karşılaşmada Mehmet Topal’ın sakatlanması neticesinde oyuna girdikten sonra Fenerbahçe’nin saha içerisindeki havasını değiştirdi, golünü de attı. Gerek savunmada gerekse de atakta çok önemli katkılar sağladı. Fenerbahçe çok önemli bir oyuncu kazandı. Bu sadece Viktoria Plzen maçıyla ilgili değil, bugüne kadarda oynadığı bölümlerdeki performansıyla katkı sağladı. Ama her şeyden önemlisi Aykut Kocaman, belki de Fenerbahçe tarihinde genç oyunculara fırsat ve şans vererek, onlara güvenen; bunun yanında da genç oyuncuları oynatarak, bu güveni gösteren bir isim. Çok önemli işler yapıyor. Bu konunda Aykut hocayı çok takdir ediyorum. Fenerbahçe’yi de elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor takım kaptanı Okan Öztürk ise, Play-off yolunda iyi bir şekilde ilerlemek istediklerini vurgulayarak, “Bizim için, Altay için ve puan sıralamasındaki yerimiz için önemli bir karşılaşma oynayacağız. Bizim bulunduğumuz konum itibariyle mutlak kazanmamız gereken bir maç. Çünkü Altay 1 puan altımızda bulunuyor. Hem puan farkını açmamız hem de Play-off yolunda gerçekten önemli bir karşılaşma olacak. Amacımız iyi mücadeleyle, bu karşılaşmayı kazanıp, Play-off yolunda ilerlemektir” dedi.

Öztürk, Play-off’lardan bir üst lige çıkabilecek tecrübeye sahip olduklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

“Play-off’larda oynamak hem oyuncular hem de takımlar açısından farklı. Genelde baktığımızda Play-off’larda çok farklı neticeler ve skorlar alınabiliyor. Ama biz Yeni Malatyaspor olarak hedefimize ulaşmak istiyoruz. Tabi ki sezon başında başladığımızda ilk hedefimiz birinci sıradan bir üst lige çıkmaktı. Ama tabi ki bu hedefe ulaşamazsak, ilk 5 içerisinde kalıp, Play-off oynama hedefimizde vardı. Ama ben inanıyorum ki, bu takım Play-off’tan tecrübesiyle, oynadığı futbolla çıkacaktır. İnşallah bunu başarırız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız