SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Çoktan Haketmişti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:02
A- A+ PAYLAŞ
TÜİK tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2011 yılı sonuçlarına göre Malatya Nüfusu 757 Bin 930 olarak  açıklandı.  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Malatya büyükşehir olmayı çoktan hak etmişti "dedi.
 
Ağbaba, Malatya’nın Büyükşehir olabilmesi için kanun teklifi hazırladıklarını, konuyla ilgili gerek Meclis kürsüsünde gerekse basın açıklamaları ile defalarca Malatya’nın büyükşehir olmayı hak ettiğini dile getirdiklerini belirterek “Büyükşehir Malatya’ya yakışacaktır.” dedi. 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba basın açıklamalarımız ile “Büyükşehir ile ilgili sınırlamanın sadece nüfusa göre yapılmasının doğru bir karar olmadığını, Malatya’nın 740 bin olan nüfusunu 750 bine çıkarmak için Başbakanın ‘çok çocuk doğurun’ çağrısını eleştirdiklerini,; ekonomik, sosyal ve coğrafi konum itibariyle Malatya’nın büyükşehir yapılması  gerektiğini belirmiştik” dedi.
 
Ağbaba, “750 bin nüfus kriterini de sağlayan Malatya’nın Büyükşehir yapılmasını bekliyoruz. Malatya, yıllardır ihmal ediliyor. Sürekli kan kaybeden Malatya’nın kötü kaderinin Büyükşehir ile birlikte düzelmesini umuyoruz” diye konuştu.
 
MÜSİAD ZİYARETİ..
Öte yandan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. 
 
Beraberinde partinin bazı yöneticileriyle birlikte, MÜSİAD Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın nüfus itibarıyla büyük şehri hak etmesiyle ilgili, "Malatya zaten her alanda büyük şehri hak etmişti. Marka olmuş bir şehirdir. Ancak büyük şehir olurken, var olan kurumların kaybedilmesini de içime sindiremiyorum"dedi. 
 
Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, önce yeni anayasa konusuna temas etti. Şimdiye kadar hazırlanan 5 anayasanın darbe anayasası olduğunu savunan Namık Şahin, "Sadece bizim değil, bütün toplumu kucaklayacak bir anayasa bekliyoruz"şeklinde konuştu. 
 
Malatya nüfusunun 750 bin'i aşıp büyük şehire hak kazanmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Şahin, " Büyük şehirin kazanımı hayla fazla olacaktır"ifadelerini kullandı. 
 
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Milletvekili ağbaba'ya MÜSİAD genel merkezin hazırladığı Anayasa Önerisi kitabını hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız